Ο κύκλος των χαμένων πορτιέρο

Ήταν φθινόπωρο του 2008 που ο τότε τερματοφύλακας, βασικός συντελεστής των επιτυχιών της ομάδας μας και νυν προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, Άριαν Μπεκιάι, πάθαινε το πρώτο του τραυματισμό στο χέρι. Εντατικές θεραπείες, ταξίδια σε Βέλγιο προκειμένου να καταφέρει να είναι έτοιμος στα παιχνίδια του Τσιάμπιονς Ληγκ. Ο στόχος φαινομενικά πέτυχε αλλά αντικειμενικά απέτυχε καθώς ο Αριάν έχασε την Βέρτερ άλλα ήταν έτοιμος με τον ΠΑΟ στην Αθήνα μέχρι την ανάπαυλα όπου και υπέστη υποτροπή.

Από εκείνο το τρισκατάρατο για πολλούς λόγους βράδυ της ενάτης Δεκεμβρίου η Ανόρθωση θα έμπαινε σε ένα κύκλο εύρεσης αντικαταστάτη του Αριάν. Το anorthosis24.net,  θα επιχειρήσει μια ανασκόπηση στους πορτιέρο που φόρεσαν την φανέλα με το Φοίνικα, στάθηκαν κάτω από τα γκολπόστ αλλά δεν ενέπνευσαν σχεδόν κανένα από εκείνο το καταραμένο βράδυ μέχρι πρότινος.

Ζόλταν Νάγκι: Για αρχή το χρίσμα δόθηκε στον αναπληρωματικό του, έμπειρο, Ούγγρο κήπερ που ήταν για χρόνια στην ομάδα και ήταν μια αξιόπιστη λύση μέχρι την επιστροφή του Αριάν. Ο Ζόλταν πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις αλλά δέχθηκε κάποια γελοία γκολ που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του. Αποτέλεσμα το Μάη του 2009 η ομάδα να αναζητά τερματοφύλακα και ο Ούγγρος να λογίζεται αναπληρωματικός.

Νεμάνια Σούπιτς: Ο Βόσνιος που βλέπει τον κόσμο από το 1.97, ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις καθώς είχε πάρει μερικούς μήνες πριν την πρώτη του κλήση για την Εθνική του. Έχοντας δεχθεί τρία το λιγότερο αστεία τέρματα στον επαναληπτικό με την Πέτροβατς στο Μαυροβούνιο αποτέλεσε μαζί με τον προπονητή Μίντετορπ του αποδιοπομπαίους τράγους για το απρόσμενο ευρωπαϊκό κάζο.

Άριαν Μπεκιάι: Ο Αλβανός θα αντικαθιστούσε τον ίδιο του τον εαυτό, η πορεία αποθεραπείας του κύλησε ομαλά , ο Σούπιτς που λογιζόταν βασικός ήταν ήδη παρελθόν και έτσι ο Αριάν επανήλθε στην ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ερμή. Ουδέποτε κατάφερε να ανακτήσει την χαμένη του φόρμα και έτσι στα μέσα της περιόδου έχασε την θέση του από τον Νάγκι.

Ματους Κόζατσικ: Ήταν παγκίτης για τρία χρόνια στην Σπάρτα Πράγας προτού έρθει στην ομάδα μας αλλά με τα εξαιρετικά σωματικά προσόντα που διέθετε σε συνδυασμό με την καλή του ηλικία αποτελούσαν βασικούς λόγους για να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Η πρώτη γκέλα του ήρθε στο ματς με την Σίμπενικ στο «Παπ» που παραχώρησε γελοίο πέναλτι στον αντίπαλο, το θετικό της αναμέτρησης ότι δέχθηκε κάρτα και δε θα αγωνιζόταν στον επαναληπτικό στον οποίο και πήραμε την πρόκριση. Έκατσε δύο γεμάτες χρονιές στο Αντώνης Παπαδόπουλος, αγωνίστηκε σε 51 ματς αλλά παρά τις θετικές εντυπώσεις που άφηνε κατά καιρούς έβρισκε τον τρόπο με ένα λάθος να τις γκρεμίζει.

Μάρκος Αργούελο: Ο Αργεντινός ήρθε στην ομάδα μας επί Γκιγιέρμε Όγιος, πήρε θέση βασικού λόγω των καρτών του Κόζατσικ. Πραγματοποίησε σωρεία εξαιρετικών εμφανίσεων και κάλλιστα μπορούμε να πούμε πως από όσους πέρασαν στο διάστημα που μελετούμε ήταν ο μόνος που κέρδισε την κερκίδα. Η αποπομπή του Όγιος οδήγησε τον Αργούελο να ζητήσει μετεγγραφή την οποία και πήρε τον Ιανουάριο του 2011.

Βόιτσικ Κοβαλέφσκι: Ο πολύπειρος Πολωνός ήρθε τον Ιανουάριο του 2011 για να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας. Από την μια οι πρώτες θετικές εμφανίσεις του Κόζατσικ και από την άλλη το χρόνιο πρόβλημα στην ωμοπλάτη του δεν τον άφησαν να προσφέρει στην ομάδα μας. Αγωνίστηκε μια φορά με τα χρώματα της ομάδα μας προτού αποχωρήσει τον Μάη του 2011.

Ντίμιταρ Ιβάνκοφ: Ο Βούλγαρος αποτέλεσε τον εκλεκτό, του τότε προπονητή Στόιλοφ, στον άσσο για την περίοδο 2011-12. Στα 36 του από εμπειρίες άλλο τίποτα, αν συνυπολογισθεί και το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικός εκτελεστής φάουλ και πέναλτι αγοράζαμε δύο στην τιμή τους ενός. Τα αστεία γκολ που δέχθηκε ο Κόζατσικ στον επαναληπτικό με την Γκαγκρα στην Γεωργία ανάγκασαν τον Στόιλοφ να ντύσει βασικό τον Ιβάνκοφ στα ματς με την Ραμποτνίσκι. Ο Βούλγαρος όμως στο ντεμπούτο του δέχεται δύο γκολ που έφερε ακέραια ευθύνη, εξίσου αστεία σαν κι αυτά που δέχθηκε ο Κόζατσικ στην Γεωργία, οπόταν η υπόθεση τερματοφύλακας ενόψει του επαναληπτικού των Σκοπίων κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για τον Βούλγαρο κόουτς. Τελικά επιλέγεται ο Ιβάνκοφ και καταφέρνει να διώξει, προς το τέλος του αγώνα, σε κόρνερ μια φάση που έβγαινε άουτ, στην εκτέλεση του κόρνερ θα δεχθεί ένα τέρμα κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του το οποίο ήταν αρκετό για να του χαρίσει την αποδέσμευση του από την ομάδα μας.

Άνταμ Σταχόβιακ: Ο νεαρός Πολωνός ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2011 μετά την αποδέσμευση Ιβάνκοφ, σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ικανός να διεκδικήσει θέση βασικού από τον Κόζατσικ, έτσι στον ένα χρόνο που παρέμεινε στην ομάδα μας αρκέστηκε απλά σε εμφανίσεις στα αδιάφορα ματς κυπέλλου και στα φιλικά.

Σέρτζιαν Μπλάζιτς: Μετά από πολύμηνη αναζήτηση πορτιέρο, ο κλήρος πέφτει στον Μαυροβούνιο, ψηλός με προσόντα και βιογραφικό που αν μη τι άλλο βλέπεται. Παρά ταύτα στον επαναληπτικό με την Ντίλα Γκλόρι από τερματοφύλακας γίνεται μπαλαρίνα δέχεται τέρματα στα οποία φέρει ακέραια ευθύνη και εξοργίζει τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή και αναμενόμενη, τέθηκε εκτός ομάδας.

Χρίστος Μάστρου: Μετά από δύο εντυπωσιακές χρονιές με τα χρώματα της Αναγέννησης Δερύνειας, ο φέρελπις Κύπριος πορτιέρο προσέλκυσε τα μάτια των μεγάλων του νησιού. Πιο έντονο ήταν τον ενδιαφέρον της ομάδας μας η οποία έτρεξε και τον έκανε δικό της από τον Απρίλιο. Η απόκτηση πρώτα του Μπλάζιτς και μετέπειτα του Βαλβέρδ ξεκαθάριζαν στον Μάστρου πως στην Ανόρθωση θα είχε ρόλο αναπληρωματικού. Ο σοβαρός τραυματισμός του Γάλλου έστειλε τον Μάστρου βασικό στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία όπου τα πήγε άριστα. Στους δύο μήνες που αγωνίστηκε ως βασικός  σε γενικές γραμμές ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του. Ο Βαλβέρδ  ήταν είτε τραυματίας είτε τιμωρημένος, η ομάδα ένα ναυάγιο και ως εκ τούτου ο Μάστρου στα όσα παιχνίδια  αγωνίστηκε δεν κατάφερε να διασωθεί.

Υ.Γ: Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πέρσι το Νοέμβριο, η αποδέσμευση Μάστρου μεγάλωσε τον κύκλο και ως εκ τούτου το αναδημοσιεύουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ