Νίκη στην πρεμιέρα προσφέρει «έξτρα» χρόνο

Με την ομάδα να προσπαθεί σιγά σιγά να βρει τα πόδια της, μετά τον αποκλεισμό από την Γκέφλε και τις αλλαγές στα διοικητικά αλλά και στο προπονητικό τιμ, αυτή τη στιγμή απέχουμε 11 ημέρες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσουμε την Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, αν η κλήρωση του πρωταθλήματος τα έφερνε έτσι ώστε στην αρχή να αντιμετωπίζαμε θεωρητικά ευκολότερες ομάδες, η πίεση σε όλους στην ομάδα θα ήταν λιγότερη. Όμως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Ομόνοια στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί το παιγνίδι με τον Απόλλωνα για τη δεύτερη αγωνιστική, και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, κάτι που ανεβάζει τις απαιτήσεις από όλους στην ομάδα με το καλημέρα.

Στα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν, καθώς είναι παιγνίδια που τα παίρνει συνήθως όποιος το θέλει περισσότερο. Πόσες φορές άλλωστε ήμασταν εμείς που βρισκόμασταν σε καλύτερη κατάσταση από την Ομόνοια, αλλά στο τέλος ήταν η Λευκωσιάτικη ομάδα που έφευγε με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς; Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη την πρώτη αγωνιστική, τότε η ψυχολογία θα αλλάξει κατά πολύ στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ενώ η διακοπή λόγω Εθνικών θα δώσει δύο εβδομάδες στον Ζόρζε Κόστα να δουλέψει καλύτερα με τους ποδοσφαιριστές του, και σαφώς με λιγότερη πίεση.

Φυσικά, δύο παιγνίδια δεν κρίνουν ολόκληρη τη χρονιά, αλλά μπορούν να θέσουν θετικές ή αρνητικές βάσεις για τη συνέχειά της. Είναι οφθαλμοφανές πως αν έρθει η νίκη την πρώτη αγωνιστική, είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό, βήμα για να έρθουν καλύτερες ημέρες στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Ζόρζε Κόστα έχει 11 ημέρες για να ετοιμάσει την ομάδα, και αγωνιστικά όσο προλαβαίνει αλλά κυρίως ψυχολογικά, με στόχο η χρονιά να αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τεθούν οι βάσεις για μία επιτυχημένη χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ