Κυριάκος Κούσιος: «Με απείλησαν και αποσύρω»

Με επιστολή που κοινοποιεί στα ΜΜΕ, ο Κυριάκος Κούσιος αποσύρει το ενδιαφέρον του για την προεδρία του Σωματείου και ρίχνει βέλη σε πολλές κατευθύνσεις, ενώ μιλά ξεκάθαρα για απειλές από τον πρόεδρο των Οργανωμένων. Τονίζει ακόμα ότι η οικονομική κατάσταση του Σωματείου είναι χειρότερη απ’ ότι ανέμενε. Αναλυτικά:

«Παρά το γεγονός ότι είχα δηλώσει και ένοιωθα ότι δεν ετίθετο θέμα στο παρόν στάδιο για επιστροφή μου στα διοικητικά της Ανόρθωσης, τις τελευταίες μέρες προέβηκα σε εκ των πραγμάτων επαναξιολόγηση των δεδομένων και είχα επαφές με αριθμό παραγόντων και φίλων της Ανόρθωσης.

Περαιτέρω, είχα την ευκαιρία να έχω μία εκ πρώτης όψεως ενημέρωση σε σχέση με την σημερινή οικονομική κατάσταση του Σωματείου και να επιβεβαιώσω την άποψή μου ότι παρά το ότι η κατάσταση μπορεί να είναι υπό κάποιες προϋποθέσεις διαχειρίσιμη,  δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω λανθασμένους χειρισμούς. H οικονομική κατάσταση του Σωματείου είναι δυστυχώς χειρότερη από ό,τι ανέμενα. Με πολλή μου λύπη διαπίστωσα ότι δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι στον επόμενο λανθασμένο χειρισμό εκ μέρους της όποιας διοίκησης του Σωματείου, η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται είναι ικανή να θέσει αυτήν καθ’ εαυτή την ύπαρξή του όχι σε θεωρητικό αλλά σε ουσιαστικό κίνδυνο.

Δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι η χθεσινή ανακοίνωση των πρώην Προέδρων της Ανόρθωσης  Ανδρέα Παντελή και  Σάββα Κάκου, πέραν από τιμητική προς το πρόσωπό μου, αποτελεί σημαντικό βήμα στην επούλωση των πληγών που προκάλεσε η διχόνοια στο Σωματείο από το 2008 μέχρι σήμερα.

Η εμπειρία μου από την συμμετοχή μου στα διοικητικά της Ανόρθωσης μου έχει ενισχύσει την πεποίθηση ότι υπό τα σημερινά οικονομικά και άλλα δεδομένα του Σωματείου μόνη οδός σωτηρίας είναι η καθολική συσπείρωση στον κοινό στόχο που δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την διαχρονική επιβίωση του Σωματείου της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, ανεξαρτήτως προσώπων και τολμώ να πω και ανεξαρτήτως αγωνιστικών αποτελεσμάτων.

Μία συσπείρωση που θα διαχέεται από τις βασικές αρετές που χαρακτήρισαν το Σωματείο της Ανόρθωσης για πέραν των 100 χρόνων, που δεν είναι άλλες από την προσήλωση  στην πατρίδα, στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και στην Αμμόχωστο αλλά και στην επίδειξη αθλητικού πνεύματος ύψιστου επιπέδου.

Κατά τις επαφές μου τα τελευταία εικοσιτετράωρα και παρά το γεγονός ότι πολλοί φίλοι της Ανόρθωσης τέθηκαν στην διάθεσή μου προκειμένου να αποτελέσουν μέρος μίας νέας προσπάθειας για την ανάληψη της διοίκησης του Σωματείου, έχω δυστυχώς διαπιστώσει ότι ούτε υπάρχει καθολική αντίληψη της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται το Σωματείο, ούτε καθολική συστράτευση προς τον σκοπό της επιβίωσης της Ανόρθωσης.

Δεν είναι δυνατόν υπό τα σημερινά δεδομένα του Σωματείου μας να εθελοτυφλούμε και να μην αντιλαμβανόμαστε τα αυτονόητα.  Με έχει ιδιαίτερα προβληματίσει η συνομιλία που είχα χθες βράδυ με τον Πρόεδρο των οργανωμένων φιλάθλων της Ανόρθωσης, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου ουσιαστικά για να με απειλήσει ότι αν αποφασίσω να υποβάλω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «επιλέγω τον πόλεμο». Διερωτήθηκε μάλιστα αν η προσπάθειά μου είναι να μου «ρίξουν πέτρες από τον πρώτο αγώνα».

Πιστεύω ότι η κρισιμότητα των καταστάσεων επιβάλλει όπως η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου που είναι το ανώτατο όργανο του Σωματείου μη περιοριστεί στην έγκριση ή απόρριψη ενός ή περισσότερων συνδυασμών υποψηφίων για το Διοικητικού Συμβούλιο, αλλά όπως επεκταθεί στην ενημέρωση των μελών για την οικονομική και αγωνιστική κατάσταση του Σωματείου και στην λήψη απόφασης για το πώς προχωρούμε για την σωτηρία του, μέσα από τον καθορισμό συγκεκριμένων αρχών και διαδικασιών δράσης, του όποιου Διοικητικού Συμβουλίου θα κριθεί να αναλάβει τα ηνία του Σωματείου.

Ενόψει των πιο πάνω αποφάσισα όπως μη υποβάλω σήμερα υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης, ελπίζοντας ότι η Γενική Συνέλευση των μελών αλλά και το σύνολο των φίλων του Σωματείου αντιληφθούν την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται

Κυριάκος Ι. Κούσιος

9.8.2013»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ