Οι σκέψεις για την εντεκάδα

Με πολλά αγωνιστικά προβλήματα η ομάδα μας φιλοξενεί σήμερα στο Αντώνης Παπαδόπουλος την Ομόνοια για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Ζόρζε Κόστα, στο πρώτο του επίσημο παιγνίδι στον πάγκο της ομάδας, έχει και είχε αρκετή δουλειά ενόψει του σημερινού παιγνιδιού, ενώ θα στερηθεί των υπηρεσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών για τον ίδιο. Επειδή μόνο στα φιλικά είδαμε την Ανόρθωση του Ζόρζε Κόστα, είναι με μεγάλη επιφύλαξη που θα προσπαθήσουμε να «βγάλουμε» την εντεκάδα του σημερινού παιγνιδιού. Οι περισσότερες θέσεις έχουν τον κάτοχό τους, αλλά δεν θα ήταν καθόλου παράξενο αν ο Πορτογάλος προπονητής μας εκπλήξει όλους μας με κάποιες επιλογές του.

Σίγουρα, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Μάθιου Βαλβέρδε, καθώς «αγωνίζεται» μόνος του μετά τη μετακόμιση του Μάστρου στο Παραλίμνι. Σίγουρη θέση έχει και ο Πάολο Ζόρζε στο κέντρο της άμυνας, με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι για τον παρτενέρ του. Η μόνη λύση κεντρικού αμυντικού που απομένει είναι αυτή του Δημήτρη Οικονόμου, αλλά τις τελευταίες ημέρες ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε αρκετά στη θέση τους Νταν Αλέξα και Γρηγόρη Μάκο, με το Ρουμάνο να έχει το προβάδισμα, καθώς δύσκολα θα εμπιστευθεί τη θέση στο νεαρό Οικονόμου σε ένα τόσο δύσκολο παιγνίδι, στην πρεμιέρα μάλιστα του πρωταθλήματος. Όσο αφορά τα αμυντικά άκρα, αναμένεται να δούμε δεξιά τον Άντιτς και αριστερά τον Ανδρέα Αβραάμ.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής τώρα, αν ο Νταν Αλέξα μετατεθεί στο κέντρο της άμυνας, τότε το ερώτημα αφορά ποιος ποδοσφαιριστής θα πλαισιώσει το Γρηγόρη Μάκο. Με τον Χρίστο Μαραγκό εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, απομένουν οι Μόσες Οχαγιόν, Ζαχαρίας Θεοδώρου αλλά και ο Σότα Γκριγκαλασβίλι. Με αυτά τα δεδομένα, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Μόσες Οχαγιόν αλλά δεν θα ήταν παράξενο να δούμε και τον Ζαχαρία Θεοδώρου στο αρχικό σχήμα. Σίγουρη είναι η θέση του Γκονζάλο Γκαρσία μπροστά από τους δύο σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Στην επίθεση, σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται ο Ρομπέρτο Κολαούτι, ενώ τις περισσότερες πιθανότητες για τα δύο επιθετικά άκρα έχουν οι Φοφανά και Μπεν Σουσιάν, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ο Κάλβο χρειάζεται ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα για να βρεθεί στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τους υπόλοιπους, ενώ απομένει η λύση του Οκκά που όπως αναφέραμε στην ανάλυση μας για το ρόστερ, ο ρόλος του θα είναι περισσότερο για τον πάγκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ