Οι πρεμιέρες των πέντε τελευταίων χρόνων (βίντεο και φωτογραφίες)

Τέσσερεις νίκες και μία ισοπαλία μετρά η ομάδα μας στις πρώτες αγωνιστικές των τελευταίων πέντε αγωνιστικών περιόδων. Το Anorthosis24 κάνει μία ανασκόπηση αυτών των παιγνιδιών, με βίντεο αλλά και φωτορεπορτάζ, εν όψει της σημερινής πρεμιέρας του πρωταθλήματος όπου αντιμετωπίζουμε την Ομόνοια. Αν και αυτά δεν έχουν καμία σημασία με το αποτέλεσμα του αγώνα, εντούτοις είναι στατιστικά τα οποία μερικές φορές θεωρούνται σημαντικά. Σε αυτά τα πέντε παιγνίδια λοιπόν, σημειώσαμε τέσσερεις νίκες ενώ ένα παιγνίδι έληξε ισόπαλο. Στην περσινή πρεμιέρα, επικρατήσαμε της ΑΕΠ με 5-1. Την περίοδο 2011-2012, επικρατήσαμε του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι με 1-0. Την περίοδο 2010-2011, η Ανόρθωση κέρδισε με 3-2 την Αλκή στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα εξήλθαμε ισόπαλοι με τον Ερμή στο «λευκό» 0-0. Τέλος, την ποδοσφαιρική περίοδο 2008-2009, κερδίσαμε την ΑΠΕΠ με 3-0. Αναλυτικά τα πέντε αυτά παιγνίδια:

2008 – 2009 / Ανόρθωση 3 – 0 ΑΠΕΠ

Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα με νίκη 3-0 επί της ΑΠΕΠ στο Αντώνης Παπαδόπουλος, λίγες ημέρες μετά από την ιστορική πρόκριση μας στους ομίλους του Champions League. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς να πιάνει σπουδαία απόδοση η ομάδα μας, κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Σόσιν ύστερα από ανατροπή του Πάολο Κώστα λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε δυναμικά, και στο 52′ ο Σάβιο με υψηλής τεχνοτροπίας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 ξεσηκώνοντας τις 9,500 Ανορθωσιάτες στις κερκίδες. Η συνέχεια πλέον ήταν εύκολη και στη λήξη ο Ντοπρασίνοβιτς με υπέροχη κεφαλιά έκανε το τελικό 3-0.

Ανόρθωση: Μπεκιάι, Λειβακαμπέσι, Δέλλας, Θεοδότου, Κωνσταντίνου, Παναγή (Μπαρντόν), Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Σόσιν, Πάολο Κώστα, Σάβιο (Νικολάου), Σόσιν (Φρούσσος)

[nggallery id=93]

 

2009 – 2010 / Ερμής 0 – 0 Ανόρθωση

«Εύκολη» πρεμιέρα στα χαρτιά για την ομάδα μας, η οποία πάτησε τη μπανανόφλουδα του Ερμή και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Σε ένα παιγνίδι όπου και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, διατηρήθηκε το μηδέν παθητικό και στο τέλος το μόνο κέρδος ήταν ο ένας βαθμός.

Ανόρθωση: Νάγκυ, Λειβακαμπέσι, Οτσόκολιτς, Γαρπόζης (Μπάκλευ), Γεωργίου,  Κατσαβάκης, Μαραγκός, Φερναντέζ(Δέλλας), Ράμος (Φρούσσος), Οκκάς, Σόσιν

[nggallery id=92]

 

2010 – 2011 / Αλκή 2 – 3 Ανόρθωση

Στο καλύτερο παιγνίδι της πρεμιέρας, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-2 επί της Αλκής σε ένα παιγνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 42’ με κεφαλιά του Καφού, ενώ στο 53΄διπλασιάσαμε τα τέρματά μας με τέρμα του Λαμπάν από εκτέλεση πέναλτι. Και ενώ όλα έδειχναν πως η συνέχεια θα ήταν εύκολη για την ομάδα μας, η Αλκή έφερε το παιγνίδια στα ίσια, όταν ο Ντομπρασίνοβιτς στο 62’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σίμος Κρασσάς πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Αλκής. Το παιγνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στη συνέχεια, και στο 80΄ ο Φροντίνι με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα μας.

Ανόρθωση: Αργκουέγιο, Λεϊβακαμπέσι, Μπράτσι, Γεωργίου, Φροντίνι, Γκαρσία, Μαραγκός (Κονσίστρε), Λαμπάν, Ράμος ( Μπράτσι), Οκκάς (Κότο Πάγιες), Καφού

[nggallery id=91]

 

2011 – 2012 / Εθνικός 0 – 1 Ανόρθωση

Εξόρμηση στο Δασάκι περιλάμβανε το πρόγραμμα της Ανόρθωσης για την πρεμιέρα, όπου πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 απέναντι στο σκληροτράχηλο Εθνικό Άχνας. Καλύτερη η ομάδα μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιγνιδιού, είχε τις ευκαιρίες της, ευκαιρίες όμως βρήκε και ο Εθνικός. Ήρθε στο 78΄όμως ο Ρέζεκ, όπου μετά από μία φάση διαρκείας με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στην ομάδα μας τους τρεις βαθμούς.

Ανόρθωση: Κόζατσικ, Μάρτινς, Λεϊβακαμπέσι, Τόμασιτς, Σπρόκελ, Αγγέλοφ, Λαμπάν (Οκκάς), Μαρκίνιος (Βουτσίσεβιτς), Ράμος (Ρονκάτο), Λαμπόρδε, Ρέζεκ.

[nggallery id=90]

 

2012 – 2013 / Ανόρθωση 5 – 1 ΑΕΠ

Πολύ καλή αρχή πραγματοποίησε πέρσι η Ανόρθωση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου επικράτησε με 5-1 της ΑΕΠ και έκανε ποδαρικό με το δεξί, σε μία χρονιά που άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές και κατέληξε σε τραγωδία. Φιλοδώρησε λοιπόν την πρώτη αγωνιστική με πέντε τέρματα την ομάδα της Πάφου, λίγες εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό από την Ντίλα Γκόρι και όλα όσα ακολούθησαν. Το πρώτο τέρμα ήρθε στο 26’ από τον Σπαντάτσιο, ενώ στο 45’ ο Οκκάς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας. Το 3-0 ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από τον Τόνι Κάλβο, ενώ στο 57’ ο Σπαντάτσιο έγραψε το 4-0. Στο 71’ ο Ρέζεκ έκανε το 5-0, ενώ η ΑΕΠ μείωσε με εξαιρετικό τέρμα του Σίλας στις καθυστερήσεις του παιγνιδιού.

Ανόρθωση: Βαλβέρδε, Άντιτς, Πάουλο Ζόρζε, Κόλιν, Αλέξα, Κάλβο (Σκοπελίτης), Σπαντάτσιο (Ζούλα), Οκκάς (Οχαγιόν), Ρέζεκ, Λαμπάν, Μποαβεντούρα

[nggallery id=89]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ