Δύο εβδομάδες για να αλλάξουν πολλά

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, όπου το Σάββατο 31 Αυγούστου κάνουμε αρχή απέναντι στην Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Μία εβδομάδα αργότερα, και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, αντιμετωπίζουμε τον Απόλλωνα σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι.

Σε αυτές τις δύο εβδομάδες, ο νέος προπονητής της ομάδας έχει να αλλάξει πολλά. Όπως γράψαμε σε άλλο άρθρο μας, πρώτος στόχος του νέου προπονητή, θα είναι να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, που βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών μόνο δεν κερδίζει παιγνίδια, και ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους αλλά και στην ομάδα. Εδώ είναι που πρέπει να δουλέψει αρκετά το νέο προπονητικό τιμ, για να παρουσιάσει μία ομάδα που τουλάχιστον θα αγωνιστεί με αυτοπεποίθηση και πάθος.

Μέσα στις λίγες ημέρες που απομένουν, θα πρέπει επίσης ο νέος προπονητής να μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή τα παιγνίδια της ομάδας φέτος, και να εστιάσει περισσότερο εκεί που έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σε δύο εβδομάδες είναι αδύνατο να διορθωθούν τα πάντα, κάτι που πρέπει να γίνει σταδιακά, με το νέο προπονητή μέρα με τη μέρα να εμφυτεύει καλύτερα στους ποδοσφαιριστές του τη δική του φιλοσοφία. Αλλαγή φιλοσοφίας δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη και θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να δούμε την Ανόρθωση όπως την οραματίζεται ο νέος προπονητής.

Επίσης, είναι και το θέμα των προσθαφαιρέσεων. Ακόμη και πριν το παιγνίδι με την Γκέφλε υπήρχε απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Ενίσχυση που έμεινε στα χαρτιά λόγω του ντροπιαστικού αποκλεισμού. Είναι και το ύψος του προϋπολογισμού που η νέα Διοίκηση θα προσπαθήσει να μειώσει, ίσως με την αποδέσμευση κάποιων ποδοσφαιριστών κοινή συναινέσει. Όλα αυτά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και με το χρόνο να πιέζει αφάνταστα, η νέα Διοίκηση σε συνεργασία με το νέο προπονητή πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ