Ανόρθωση 3 – 1 Ομόνοια: Σόου Γκολαούτι και Τζέισον!

Μία Ανόρθωση με τόσα προβλήματα, έκανε την καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα και με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησε της Ομόνοιας με 3-1! Δύο τέρματα του Κολαούτι και ένα του Τζέισον έδωσαν στο μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης λόγο για να πανηγυρίσουν απόψε, και η ομάδα μας δείχνει έτοιμη να αφήσει πίσω της ότι συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και να κάνει μία νέα αρχή. Το πρώτο τέρμα για την ομάδα μας πέτυχε ο Τζέισον Δημητρίου με βολίδα από τα 30 μέτρα στο 62’, ενώ ο Γκολαούτι στις καθυστερήσεις του αγώνα πέτυχε τα άλλα δύο τέρματα. Η Ομόνοια είχε ισοφαρίσει στο μεσοδιάστημα, αλλά ο Αργεντινός ήταν αυτός που μίλησε στο τέλος!

Η αρχική εντεκάδα

Με εκπλήξεις είδαμε τους πρώτους έντεκα του Ζόρζε Κόστα, καθώς ο Ζόρζε έμεινε έξω λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και ουσιαστικά δεν είχαμε κεντρικό αμυντικό πλην του Οικονόμου! Έτσι, στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μάκος και Άντιτς, με την άλλη έκπληξη να ακούει στο όνομα Τζέισον Δημητρίου ο οποίος αγωνίστηκε βασικός στο δεξί αμυντικό άκρο με τον Ανδρέα Αβραάμ στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή, Αλέξα και Οχαγιόν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Γκαρσία. Άλλη μια έκπληξη από τον Ζόρζε Κόστα, ο οποίος έχρισε βασικό τον Γιάννη Οκκά στο δεξί επιθετικό άκρο ενώ στο αριστερό βρέθηκε ο Φοφανά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Πολύ δυνατά άρχισε το παιγνίδι η ομάδα μας η οποία έδωσε το δικό της ρυθμό, με τις γραμμές να είναι κοντά και να μην επιτρέπουμε στην Ομόνοια να γίνει επικίνδυνη. Αντιθέτως, ήταν η δική μας ομάδα που ήταν πιο επιθετική και είχε τις προυποθέσεις να πετύχει το τέρμα, με τον Κολαούτι  στο 4’ να μην κάνει την καλύτερη επιλογή απέναντι από τον Μορέιρα, έστω και από τα πλάγια. Η Ομόνοια γινόταν επικίνδυνη μόνο από τις στατικές φάσεις, και έκανε τις περισσότερες τις επιθέσεις από τα δεξιά, εκεί που Αβραάμ αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα απέναντι στους παίκτες της Ομόνοιας. Από τα δεξιά όμως, ο Τζέισον Δημητρίου ήταν καταπληκτικός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και έδειξε με το καλημέρα ότι θα αποτελέσει σημαντικότατη μονάδα για την Ανόρθωση. Στο μισάωρο του αγώνα, ένα δυνατό σουτ του Κολαούτι έφυγε μόλις έξω. Στο πρώτο ημίχρονο βρήκαμε αρκετές φορές ανοιχτό χώρο και παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, με τον Φοφανά να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις από τα αριστερά. Από την αντίθετη γραμμή, ο Οκκάς πήγαινε συχνά στον άξονα για να μοιράσει παιγνίδι και ο Κολαούτι έβγαινε στο δεξί άκρο να υποδεχθεί τη μπάλα, αλλά δεν δημιουργήσαμε τις πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς έλειπε ο ποδοσφαιριστής για να δημιουργήσει φάσεις μαζί με τον Τζέισον Δημητρίου.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη, η Ομόνοια προσπάθησε να πιέσει και να παίξει πιο επιθετικά, αλλά η ομάδα μας γρήγορα ισορρόπησε το παιγνίδι. Προηγήθηκε μία διακοπή λίγων λεπτών μετά τις φωτοβολίδες που άνοιξαν οι οπαδοί της ομάδας μας. Στη συνέχεια, είχαμε τον έλεγχο του παιγνιδιού, και στο 62’ ο Τζέισον, πήρε τη μπάλα από το κέντρο σχεδόν, έκανε μερικά βήματα και η φωτοβολίδα που εξαπέλυσε από το 30 μέτρα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, με το Αντώνης Παπαδόπουλος να παίρνει φωτιά. Στη συνέχεια, η Ομόνοια ρίσκαρε και έπαιξε πιο επιθετικά, είχε τις ευκαιρίες της αλλά ευκαιρίες είχε και η δική μας ομάδα. Μέχρι το 85’ όπου ο Γκιγκίεβιτς έφερε το ματς στα ίσα. Στη συνέχεια όμως, ο Κολαούτι απέδειξε σε όλους το δολοφονικό του ένστικτο, και με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις, στο 94’ και 98΄έδωσε τη μεγάλη νίκη για την ομάδα μας.

Ο προπονητής

Ο Ζόρζε Κόστα στο πρώτο του επίσημο παιγνίδι στον πάγκο της ομάδας, έκανε το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσε να φανταστεί. Το κοουτσάρισμα του ήταν εξαιρετικό παρά τα τόσα και τόσα αγωνιστικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, και παρουσίασε μία Ανόρθωση εξαιρετική και επιθετικά και αμυντικά. Είχαμε πει πολλές φορές ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το ντέρμπι θα το πάρει όποιος το θέλει περισσότερο, και σήμερα το θέλαμε εμείς. Ο Πορτογάλος προπονητής παρέταξε ότι καλύτερο μπορούσε υπό τις περιστάσεις, με ένα πειραματικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο που τα πήγε εξαιρετικά, και τον Τζέισον Δημητρίου που επίσης ήταν εξαιρετικός. Άφησε στον πάγκο τον Σουσιάν για να έχει ποδοσφαιριστές στα τελευταία στάδια του παιγνιδιού και προτίμησε στην αρχική εντεκάδα την εμπειρία του Οκκά. Με τη νίκη αυτή, ο Ζόρζε Κόστα έχει δύο εβδομάδες μέχρι το ντέρμπι με τον Απόλλωνα για να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του και να βάλει τις δικές του πινελιές στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.

Ο κόσμος

Οι ποδοσφαιριστές μας κέρδισαν τη μάχη του αγωνιστικού χώρου, οι οκτώ χιλιάδες Ανορθωσιάτες κέρδισαν κατά κράτος και τη μάχη της εξέδρας. Το μόνο μελανό σημείο της «απόδοσής» τους ήταν το ρίξιμο κάποιων φοτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κατά τα άλλα οι ΜΑΧΗΤΕΣ και οι υπόλοιπες κερκίδες τα πήγαν εξαιρετικά. Ο κόσμος έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα, και όλοι μαζί απόψε πανηγυρίζουμε αυτή τη πολύ σημαντική νίκη.

Ο διαιτητής

Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε ο Γιάννης Αναστασίου, αν και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κάποιες αποφάσεις του εκνεύρισαν τον κόσμο της ομάδας. Πολύ σωστά κιτρίνισε το Νούνο Ασσίς στο θέατρό του για να κερδίσει πέναλτι. Ο βοηθός στην εστία που επιτιθόμασταν στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχεται για κάποιες αποφάσεις του και ιδιαίτερα για ένα τετ α τετ του Κολαούτι που σφυρίχτηκε οφσαιντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ