Ανόρθωση 3 – 0 ΕΝΠ: Έχει αρκετή δουλειά ο Κόστα

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την πρόβα τζενεράλε η ομάδα μας εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, καθώς σε φιλικό παιγνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-0 της ΕΝΠ. Ένα παιγνίδι όμως που φανερώθηκαν για ακόμα μία φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και κυρίως στο χώρο της αμυντικής γραμμής όπου υποπέσαμε σε πάρα πολλά λάθη, που δεν εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, αλλά η εμφάνιση μας δεν έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα. Αντιθέτως, έδειξε και πάλι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους για να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό.

Η εντεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε, και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε – Οικομόμου. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Αβραάμ και δεξιά ο Άντιτς, ενώ μπροστά τους στα επιθετικά άκρα οι Φοφανά και Σουσιάν αντίστοιχα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Μάκος και Αλέξα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Γκαρσία, ενώ στην κορυφή ήταν ο Κολαούτι. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γκάλαμαζ, Θεοδώρου και Αδάμος Ανδρέου, στις θέσεις των Ζόρζε, Άντιτς και Μάκου.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να παίξει γρήγορα και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανεβάσαμε λίγο το ρυθμό και βρήκαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Μάστρου και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να ανοίξει το σκορ. Το τέρμα όμως ήρθε στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Άντιτς δέχθηκε την κάθετη πάσα, έκανε την ντρίμπλα και με σουτ με το αριστερό πέτυχε το πρώτο τέρμα. Το δεύτερο τέρμα ήρθε από τον Γκαρσία (61’) με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ το τρίτο πέτυχε ο Κολαούτι  (73’) με κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά. Παρά τα τρία τέρματα που πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, οι φάσεις που δημιουργήσαμε ήταν λιγοστές ενώ πίσω κάναμε αρκετά λάθη. Επιθετικά δεν ήμασταν όσο καλοί ήμασταν στο φιλικό με την ΑΕΛ, αλλά είχαμε την ουσία που ήταν τα τρία τέρματα.

Η ομάδα

Σήμερα φάνηκε ξανά ότι θέλουμε αρκετή δουλειά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη που σίγουρα κάποια ομάδα καλύτερη από την ΕΝΠ θα τα τιμωρούσε, ενώ επιθετικά δεν είχαμε καλό ρυθμό εκτός μεμονωμένων φάσεων. Ο Ζόρζε Κόστα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι, καθώς με τέτοιο πρόσωπο και στα επίσημα παιγνίδια δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τη διάκριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ