Αναγκαία η απόδοση ευθυνών για τη συμφιλίωση

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στοinfo@anorthosis24.net

Βλέποντας ψες (σ.σ. προψές) τα καλά αποτελέσματα Αποέλ και Απόλλωνα, δεν μπορούσε να μην ξανανοίξει η πληγεί που όζει πύον από το 2008. Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να έρθει η λήθη και η συμφιλίωση για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει μονόπλευρα – δηλαδή μόνο από εμάς!

Δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Κανένας δεν ξέρει που πήγαν οι… λίρες της Ανόρθωσης. Ο κάθε… περαστικός πρόεδρος κάνει συμφωνίες δένοντας το μέλλον της Ανόρθωσης χειροπόδαρα.

Κάναμε επιστήμη το “λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση”. Είναι βαρύ να βλέπεις τον Απόλλωνας με ρόστερ ακριβό να “κτυπά” ομίλους του Europa, την ίδια στιγμή που εμείς συνεχώς προσπαθούμε να μειώσουμε – κι άλλο – τους μισθούς των παικτών μας. Όμως, άμα κατεβαίνουν στο γήπεδο “προσέχουν” τα πόδια τους (δια παν ενδεχόμενο δηλαδή – γιατί αν χτυπήσουν όντας στην Ανόρθωση… είναι τελειωμένοι!).

Κατηγορώ τον Κάκο για πολλά: απώλεια τίτλου, συμφωνία “κυρίων”, εισιτήρια με ΑΠΟΕΛ, το Σάντη, τα ανεξήγητα με Ντίλα Γκόρι και Γκέφλε, το ότι όσα και αν μαζέψουν δεν μας φτάνουν διότι πληρώσαμε και πληρώνουμε πόσους μα πόσους τερματοφύλακες, προπονητές της πλάκας που έφερναν οι… ειδικοί – για να μας πείσουν ότι “προπονητές πολλοί”, φράση που ντρέπομαι να ομολογήσω μου την είπε στενός φίλος και δεξί χέρι του Κίκη το 2008 όταν τρομοκρατημένος – από το εξωτερικό – τον ρώτησα “μα τι γίνεται;”. Πόσους παίχτες φέραμε και διώξαμε κακήν-κακώς χωρίς σε πολλούς να δοθεί καν η ευκαιρία και άλλους που εξ αρχής ήταν καμένα χαρτιά, τα οποία σήμερα ακόμα πληρώνει η Ανόρθωσις, με αποτέλεσμα αυτά που βλέπουμε…

Και μόκο! Αυτοί που – άσ’ τον Παντελή, παρεπιμπτόντως ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος – έδιωξαν τον Τιμούρ με τα γνωστά αποτελέσματα, ούτε ένα συγγνώμη δεν είχαν την αξιοπρέπεια να βγουν να μας πουν! Και κυρίως να του πουν αυτού, του Τιμούρ!

Και η… πιππίλα “για την ενότητα”. Ενωμένα τα… αρνιά για τα τρων με τη σειρά τους οι λύκοι!

Και αισίως φτάσαμε εδώ. Προ του φάσματος της διάλυσης – αν είναι ποτέ δυνατόν – και σε πέντε χρόνια ποτέ δεν κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια να λογοδοτήσουν “αυτοί”.

Το Αποέλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βλέποντας τα έργα του Τιμούρ – πακέτο με τη δήλωση του Παντελή “όσο είμαι πρόεδρος…” – άφησαν τον Ιβάν να δουλέψει και ανέβηκαν επίπεδο, τουλάχιστον στο οικονομικό.

Και βλέπουμε τώρα και τους Λεμεσιανούς να έχουν απαιτήσεις. Κι εμείς με… Οθέλλο, Ερμή, Ένωση, α και Χαλκάνωρα!

Προσεύχομαι και εύχομαι το νυν ΔΣ να πετύχει, διότι αν και αυτοί αποτύχουν όπως όλα τα προηγούμενα, μας βλέπω – στην καλύτερη – την ΑΕΚ της Κύπρου…

Και τέλος, επειδή δεν αντέχω, θα ρωτήσω:

Ο κ. Κρις (ο νοών νοείτω) δεν έπρεπε να βγει και να εξηγήσει τα κίνητρα του, παραδεχόμενος το ρόλο του στα τότε διαδραματισθένα και να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ;

Ο κ. Δημητριου; Πόσα έχουν στοιχίσει στην Ανόρθωση οι “επιλογές” του; Οι απόπειρες/προσπάθειες διχασμού του κόσμου; Οι σεκιουριτάδες, ο Σεϋρού, ο Μάντζιος, οι παίχτες που θα πληρώνονταν από παράγοντες και και και…

Ο κ. Κούσιος; Που δεν τόλμησε να τους “ξεφωνίσει”; Που αν το είχε κάνει από τότε, ίσως, ίσως σήμερα να είχαμε γυρίσει σελίδα.

Η ιστορία διδάσκει ότι οι συμφιλιώσεις πετυχαίνουν μόνο με κάθαρση (Ν. Αφρική – Μαντέλα, ΗΠΑ – Βόριοι&Νότιοι κ.α.)

Εμείς, για να μην… στεναχωρηθούν μερικοί, εδώ και 5 χρόνια παραπαίουμε, χάσαμε όλα τα ερείσματα μας σαν “μεγάλο” – ναι, σε εισαγωγικά – Σωματείο, πτωχεύσαμε πάμε να καταντήσουμε κομπάρσοι και δορυφόροι και ο κύριος υπεύθυνος αποχωρεί με τη “συνείδηση του ήσυχη”(!). Ε ναι κύριε Κάκο, εν ο πρόεδρος που φταίει, δεν θα τα φορτώσουμε του… φροντιστή!

Άστε που άρχισα να γίνομαι και προληπτικός και να πιστεύω ότι κάποια… “ανώτερη δύναμη” μας τιμωρεί. Βασικά επειδή φανήκαμε ηλίθιοι, ευκολόπιστοι, αχάριστοι και φοβικοί κατά συρροήν από το 2008 ως σήμερα!

ΤΑΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ