«Το Πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται»

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη ενός νέου ευρωπαϊκού ταξιδιού με την αγωνία για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία να φωλιάζει στην καρδιά του κάθε Ανορθωσιάτη. Θα καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας ή θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα λάθη των τελευταίων χρόνων;

Μπορεί η ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή πορεία του 2008 και η επικείμενη διαγραφή των βαθμών της χρονιάς εκείνης να επιβάλλουν μια ανάλογη ευρωπαϊκή πορεία έτσι ώστε να κρατηθεί ψηλά η σημαία του Φοίνικα αλλά η προσκόλληση στο παρελθόν δε φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η φετινή Ανόρθωση  δε θυμίζει καθόλου εκείνη του 2008 γι’αυτό και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε τις συγκρίσεις και να επικεντρωθούμε στο τι μπορεί να γίνει σήμερα. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το παρελθόν – χωρίς βέβαια να αναιρούμε τις επιτυχίες των περασμένων χρόνων – και ας χαράξουμε μια νέα εποχή στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Οι συνεχόμενοι ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί των τελευταίων χρόνων και η πληγωμένη Ανορθωσιάτικη περηφάνεια δικαιολογημένα έσπειραν τη δυσπιστία στον κόσμου που καλείται να σταθεί στο πλευρό της ομάδας αφήνοντας πίσω τις κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Ας επιλέξουμε συνειδητά να ξεχάσουμε ότι δεν αντιπροσωπεύει την ίδεα της Ανόρθωσης, να απαλλαγούμε από τα «φαντάσματα» του παρελθόντος και ας στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια ανασύνταξης και αναγέννησης της ομάδας αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Γκέφλε. Ας κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ανεξαρτήτου αντιπάλου με μοναδικό στόχο τη νίκη συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννηση του φοίνικα.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες επιτυχίες ή αποτυχίες κι αν έρθουν οι στόχοι μιας μεγάλης ομάδας δεν αλλάζουν. Η Ανόρθωση πρέπει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα ποδοσφαιρικά σαλόνια και η στήριξη του κόσμου κρίνεται απαραίτητη. Ας ξεχάσουμε λοιπόν για λίγο το παρελθόν και να επικεντρωθούμε στο παρόν έχοντας πάντα στο μυαλό μας τα λόγια του Αναστάσιου Οικονομίδη, «Πλανάσθε. Το Πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται. Και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της».

Ελένη Νικολάου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ