Τα διλήμματα της μεσαίας γραμμής

Με μία εβδομάδα προπονήσεων μετά τον πρώτο αγώνα απέναντι στη Γκέφλε, ο Χριστάκης Κασσιανός έχει στη διάθεσή του περισσότερους ποδοσφαιριστές για τον αυριανό επαναληπτικό με τη σουηδική ομάδα. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι πριν μερικές ημέρες δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι για να διεκδικήσουν θέση στη βασική εντεκάδα.

Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, ο ποδοσφαιριστής που χτυπά θέση βασικού και δεν ήταν στην 11άδα πριν μία εβδομάδα, είναι ο Γρηγόρης Μάκος. Ο Ελλαδίτης ανέβασε ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στις προπονήσεις.

Στον πρώτο αγώνα με τη Γκέφλε, πίσω από τον Γκονζάλο Γκαρσία αγωνίστηκαν οι Μαραγκός και Νταν Αλέξα. Μετά το 60’, φάνηκε ότι η ομάδα μας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το γρήγορο παιγνίδι των Σουηδών οι οποίοι έχουν αρκετά παιγνίδια στα πόδια τους, για αυτό και ο Μάκος μπήκε ως αλλαγή για να περιορίσει την ανάπτυξη της αντίπαλης ομάδας. Τώρα που είναι πιο έτοιμος, καθώς πριν έρθει στην Ανόρθωση ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων, πολύ πιθανό να βρεθεί στην εντεκάδα του επαναληπτικού με την Γκέφλε. Και ιδιαίτερα από τη στιγμή που το πρώτο παιγνίδι ο Νταν Αλέξα δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ο Χριστάκης Κασσιανός ίσως προτιμήσει να αφήσει το Ρουμάνο στον πάγκο καθώς με ακόμα μία κάρτα θα χάσει τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου.

Ανασταλτικός παράγοντας είναι ίσως η παγοθεραπεία που έκανε στην τελευταία επί κυπριακού εδάφους προπόνηση, κάτι που ίσως κάνει τον Χριστάκη Κασσιανό να μη βιαστεί να τον χρίσει βασικό, αλλά να τον χρησιμοποιήσει και πάλιν ως αλλαγή.

Επίσης, θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικεί και ο Οχαγιόν, στην περίπτωση που προτιμηθεί άλλος για τη θέση του δεξιού ακραίου επιθετικού. Οι πιθανότητες είναι λιγότερες όμως, καθώς η μία θέση στη μεσαία γραμμή είναι «κρατημένη» στον Γκονζάλο Γκαρσία, και από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Μαραγκός ο οποίος στο πρώτο παιγνίδι είχε αρκετά καλή εμφάνιση.

Έτοιμος είναι και ο Γεωργιανός Γκριγκαλασβίλι, του οποίου το μέλλον στην ομάδα είναι αβέβαιο. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Μαρσίνιο, καθώς ο ερχομός του Γκαρσία φέρνει «υπερπληθυσμό» στη μεσαία γραμμή. Όμως, όπως έχουμε πει και σε άλλο άρθρο μας, μπορούν και οι τρεις να συνυπάρξουν στη φετινή Ανόρθωση, όμως το οικονομικό ίσως φέρει κάποιες ανακατατάξεις στο υπάρχον δυναμικό.

Υπάρχει και η περίπτωση του Ζαχαρία Θεοδώρου, ο οποίος όμως δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στη βασική εντεκάδα, όμως αν βρίσκεται στην 18άδα του αγώνα δεν αποκλείεται να πάρει λεπτά συμμετοχής ανάλογα και με τη διακύμανση του σκορ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ