Που να προσέξουμε

Για 90 και κάτι λεπτά στο Αντώνης Παπαδόπουλος, πήραμε μία γεύση από τις δυνατότητες της Σουηδικής ομάδας αλλά και τις αδυναμίες της. Το 3-0 είναι ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, αλλά όπως έχουμε πει αρκετές φορές, μόνο σοβαρότητα και πειθαρχία θα πρέπει να επιδείξουμε στον επαναληπτικό της Πέμπτης για να κλειδώσουμε την πρόκριση.

Όπως είδαμε την Γκέφλε την προηγούμενη Πέμπτη, εκεί που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο είναι στις στατικές φάσεις. Στο πρώτο παιγνίδι, Ζόρζε και Γκάλαμαζ καθώς και ο Βαλβέρδε, καθάρισαν τους κινδύνους που πήγαν να δημιουργηθούν από τα στημένα και δεν επιτρέψαμε στους Σουηδούς να απειλήσουν. Αν παρουσιαστούμε το ίδιο πειθαρχημένοι στις στατικές φάσεις και αύριο, τότε πάει περίπατος η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την ομάδα της Σουηδίας.

Η ομάδα της Γκέφλε αγωνίζεται επίσης με μακρινές μπαλιές προς τους επιθετικούς της. Στο πρώτο παιγνίδι εξουδετερώσαμε και αυτό τον τομέα του παιγνιδιού της σουηδικής ομάδας, κάτι που πρέπει να επαναληφθεί και αύριο. Έχουν γρήγορους ποδοσφαιριστές μπροστά, και μπορούν να τιμωρήσουν τις όποιες ολιγωρίες δείξουμε στην αμυντική μας γραμμή. Να θυμίσουμε ότι από τέτοιες φάσεις προήλθαν μερικά από τα τέρματα που δεχθήκαμε στο φιλικό με τον Απόλλωνα.

Φυσικά στο ποδόσφαιρο μπορείς να δεχθείς τέρμα από το πουθενά και με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αν παρουσιαστούμε όμως στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει και όπως μας αρμόζει, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία προς τα που θα καταλήξει η πρόκριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ