Πολλά ζητήματα ανοιχτά στο μεταγραφικό σχεδιασμό

Με την ομάδα να έχει μπει για τα καλά στις επίσημες υποχρεώσεις της, θα πρέπει ο μεταγραφικός σχεδιασμός να ολοκληρωθεί έτσι ώστε ο Χριστάκης Κασσιανός να δουλέψει στην ομοιογένεια της ομάδας. Μίας ομάδας που χτίζεται ξανά από την αρχή σχεδόν μετά τις πολλές αποχωρήσεις και τις πολλές μεταγραφές ποδοσφαιριστών αυτό το καλοκαίρι.

Τα ανοιχτά ζητήματα

Τα ζητήματα που είναι ανοιχτά είναι πολλά. Όσο αφορά τις αποχωρήσεις, το τελευταίο διάστημα ακούγονται αρκετά ονόματα, όπως των Κάλβο, Μαρσίνιο, Οχαγιόν και Γκρικαλασβίλι. Ο ερχομός Γκονζάλο Γκαρσία όπως ήταν φυσικό, άλλαξε την υπάρχουσα κατάσταση όσο αφορά τους επιτελικούς μέσους, εκεί όπου αγωνίζεται ο Μαρσίνιο αλλά και με προϋποθέσεις ο Γκριγκαλασβίλι. Ο Γεωργιανός μπορεί να αγωνιστεί επίσης στη θέση 8, που είναι η κανονική του, και με την ομάδα να δείχνει κάποια προβλήματα στην ανάπτυξή της στο παιγνίδι με τη Γκέφλε, θα ήταν παράτολμο να υπάρξουν αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να βοηθήσουν στο οργανωτικό κομμάτι του παιγνιδιού.

Το παιγνίδι του Γκαρσία

Όπως είπαμε σε άλλο άρθρο μας, ο Γκαρσία είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσκεται να παίρνει μπάλα από ψηλά και σπάνια γυρίζει πίσω για να πάρει την πρώτη πάσα από τους αμυντικούς, γεγονός που καθιστά αναγκαίο από τους αμυντικούς χαφ της ομάδας να μπορούν να οργανώσουν από πίσω το παιγνίδι. Οχαγιόν και Γκριγκαλασβίλι είναι δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να το κάνουν αυτό, και αποχώρηση τους από το ρόστερ ελαχιστοποιεί τις επιλογές ποδοσφαιριστών που μπορούν να βοηθήσουν στον οργανωτικό τομέα.

Η ανάγκη των δύο επιτελικών

Από την άλλη, ο Μαρσίνιο που έχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τον Γκαρσία, δίνει άλλες δυνατότητες στον προπονητή της ομάδας. Μία ομάδα πρέπει να έχει εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης, καθώς όπως είδαμε πέρσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το ντεφορμάρισμα Σπαντάτσιο είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να αντιμετωπίζεται εύκολα από τους αντίπαλούς της. Θεωρούμε αναγκαίο λοιπόν η Ανόρθωση να έχει στο ρόστερ της δύο επιτελικούς μέσους με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, που θα δίνουν περισσότερες λύσεις και προοπτικές στην ανάπτυξη.

Το θέμα Κάλβο

Στα επιθετικά άκρα τώρα, το όνομα που ακούγεται πολύ έντονα ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα μας είναι του Ισπανού μεσοεπιθετικού Τόνι Κάλβο. Για πολλούς είναι ξένο σώμα στην ομάδα και η διοίκηση θα ήθελε να αποδεσμευτεί από το πολύ ψηλό συμβόλαιό του. Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για τον ίδιο, και από Κύπρο αλλά και από εξωτερικό, αλλά το σημαντικό είναι να μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιό του. Σε περίπτωση που αποχωρήσει, η ομάδα μας θα κινηθεί για την απόκτηση ακραίου επιθετικού και ήδη υπάρχουν κάποια ονόματα στη λίστα. Ο ένας μάλιστα, είναι ένας αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά χρειάζεται σωστό χειρισμό στην περίπτωσή του για να κατηφορίσει στην Κύπρο. Εξελίξεις θα υπάρχουν τις επόμενες εβδομάδες.

Στην άμυνα

Η ομάδα μας χρειάζεται επίσης και ένα αμυντικό και το όνομα που ακούγεται αρκετά είναι του Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και σαν κεντρικός αμυντικός αλλά και σαν αριστερός μπακ. Να μην κοροϊδευόμαστε όμως, ο Κύπριος αμυντικός δεν μπορεί να δώσει την παραπάνω ποιότητα που χρειαζόμαστε πίσω και είναι απλά μία επιπλέον λύση για την άμυνα μας. Μάλιστα, όσον αφορά το οικονομικό δεν πρόκειται και για την πιο… εύκολη υπόθεση καθώς το κασέ του δεν είναι χαμηλό. Η ομάδα χρειάζεται ένα κεντρικό αμυντικό που να έχει περισσότερη ποιότητα από τους υφιστάμενους και το σημαντικό, να είναι γρήγορος. Η άμυνα μας είναι αργή και απέναντι σε γρήγορους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα, για αυτό και πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή του ποδοσφαιριστή που θα έρθει για το κέντρο της άμυνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ