Marco Bäcker (Γκέφλε): «Γνωρίζουμε την πορεία της Ανόρθωσης στο CL»

Το anorthosis24.net παρουσιάζει αποκλειστική συνέντευξη του κύριου Marco Bäcker, επικεφαλής του τμήματος μάρκετιγκ και πωλήσεων της Gefle IF. Ο Σουηδός παράγοντας μας μίλα για την ιστορία της Gefle IF, τις αναμετρήσεις με την Trans Narva, αλλά και για το τι γνωρίζει για την Ανόρθωση και την Κύπρο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Anorthosis24: Marco, λίγα λόγια γενικά για την ιστορία της Gefle IF.

Marco Bäcker: Το σωματείο ιδρύθηκε το 1882 όντας το αρχαιότερο στην Σουηδία και ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου. Αγωνιζόμαστε για 9η φορά στην πρώτη κατηγορία της χώρας (Allsvenskan) και έχουμε κερδίσει έξοδο στην Ευρώπη 3 φορές τα τελευταία 9 χρόνια, μέσω του θεσμού του fair play.

Anorthosis24: Αληθεύει ότι η Gefle IF δεν θα αγωνιστεί στην φυσική της έδρα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια;

Marco Bäcker: Πράγματι, δεν μας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε την φυσική μας έδρα λόγω του ότι δεν ικανοποιεί τα κριτήρια της UEFA. Ωστόσο κατασκευάζουμε ένα νέο στάδιο το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015. Για τα Ευρωπαϊκά μας παιχνίδια θα χρησιμοποιήσουμε την Norrporten Arena στο Sundsvall το οποίο έχει τενητό γρασίδι.

Anorthosis24: O προπονητής Par Olsson έχει καταλήξει σε κάποια βασική ενδεκάδα;

Marco Bäcker: Υπάρχει ένας βασικός κορμός που προσαρμόζεται αναλόγως του αντιπάλου, ωστόσο φέτος έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών που μας επηρέασαν.

Anorthosis24: Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από το ρόστερ της Gefle IF;

Marco Bäcker: Ξεχωρίζουν οι δύο πρώτοι μας σκόρερ, οι επιθετικοί Jakob Orlov και Johan Oremo, ωστόσο και ο Jonas Lantto είναι μια πολύ σημαντική μονάδα μιας και είναι ένας πολύ έξυπνος δημιουργικός μέσος. Επίσης ο αρχηγός Mikael Dahlberg είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής λόγω της δύναμής του, του ύψους του, της ικανότητάς του να προστατεύει την μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι στα άκρα.

Anorthosis24: Έχετε κατασκοπεύσει μέχρι στιγμής την Ανόρθωση;

Marco Bäcker: Σίγουρα έχουμε μαζέψει κάποιες πληροφορίες για την Ανόρθωση, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή είμαστε 100% επικεντρωμένοι στον δεύτερο αγώνα απέναντι στην Trans Narva.

Anorthosis24: Οι διακρίσεις της Ανόρθωσης και γενικότερα του Κυπριακού ποδοσφαίρου είναι γνωστές στην Σουηδία;

Marco Bäcker: Φυσικά γνωρίζουμε την πορεία της Ανόρθωσης στους ομίλους του Champions League, η οποία δεν ήταν μια απλή παρουσία, αλλά μάλιστα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει μια αξιόλογη Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια με καλά αποτελέσματα απέναντι σε Πορτογαλία και Ιταλία.

Anorthosis24: Πως αντιμετωπίζει η Gefle IF τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας υπόψη ότι τα αποτελέσματα στο τοπικό πρωτάθλημα δεν είναι και τα καλύτερα; Υπάρχει περίπτωση ο κ. Olsson να δώσει προτεραιότητα στην αποφυγή του υποβιβασμού;

Marco Bäcker: Σίγουρα όχι, δεν θα επιτρέψουμε τα αποτελέσματα του Σουηδικού πρωταθλήματος να επηρεάσουν την Ευρωπαϊκή μας εμπειρία. Είναι δύο διαφορετικοί θεσμοί και είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε παιχνίδι-προς-παιχνίδι προσπαθώντας για το καλύτερο. Στα 7 τελευταία παιχνίδα έχουμε μόλις μια ήττα, οπότε πιστεύουμε ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση.

Anorthosis24: Συμφωνείτε ότι αυτή τη στιγμή είσαστε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League;

Marco Bäcker: Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζαμε πολλά για την Εσθονική ομάδα πριν το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας επιτρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας φαβορί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστούμε σοβαροί για να κλειδώσουμε την πρόκριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ