Κοσμογονικές αλλαγές στην κυπριακή πετόσφαιρα!

Αλλάζει ο πετοσφαιρικός χάρτης στην Κύπρο, μετά τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας και τις κοσμογονικές αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διεξαγωγή της.

Συγκεκριμένα, στις πρώτες δυο κατηγορίες ανδρών και γυναικών, θα ισχύει από τη νέα περίοδο ένα εντελώς διαφορετικό βαθμολογικό σύστημα, ίδιο με εκείνο που εφαρμόζεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και τις διασυλλογικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Στα παιχνίδια που ο νικητής κερδίζει με 3-0 ή 3-1 σετ, θα παίρνει πλέον τρεις βαθμούς αντί δύο και ο χαμένος κανένα. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι 3-2 σετ, ο νικητής θα παίρνει δύο βαθμούς και ένα ο ηττημένος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του πρωταθλήματος, θα μετρά ο συνολικός αριθμός νικών και εάν υπάρχει εκ νέου ισοβαθμία, η διαφορά στα σετ.

Τέλος, στον τομέα της διαβάθμισης, πέραν της αυτόματης διαβάθμισης της τελευταίας (8ης) ομάδας, η πρότελευταια θα δίνει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη της δεύτερης κατηγορίας.

Για το κύπελλο τώρα, στην πρώτη κατηγορίας ανδρών, θα ισχύουν νοκ-άουτ διπλές αναμετρήσεις, ενώ στις κοπέλες μονοί νοκ-άουτ αγώνες.

Σημειώνουμε ότι η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ