Κίτρινες κάρτες: Δεν μας παίρνει για μια απ’ τα ίδια

Ένας από τους λόγους που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα, ήταν οι πάρα πολλές κάρτες που δεχόταν η ομάδα μας. Κάρτες, οι οποίες από τη μια μας στέρησαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε κρίσιμα παιχνίδια, ενώ από την άλλη οδήγησαν σε μεταγραφές την χειμερινή περίοδο οι οποίες και τον προϋπολογισμό εκτίναξαν και – ως επί το πλείστον – αποτυχημένες κρίθηκαν. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι μας “κυνηγούσαν” ορισμένοι διαιτητές και εν μέρει θα έχει δίκαιο, η αλήθεια είναι όμως ότι… μόνοι μας βγάζαμε τα μάτια μας.

Φέτος, δεν μας παίρνει για μια από τα ίδια. Το ρόστερ θα είναι σαφώς μικρότερο του περσινού, λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν για επιπλέον μεταγραφές, ενώ σε ορισμένες θέσεις είμαστε ήδη στο όριο, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Στο πρώτο δείγμα, στον αγώνα με την Γκέφλε, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Μπορεί να δεχτήκαμε μόνο μια κάρτα, ωστόσο αυτή ήταν παντελώς αδικαιολόγητη. Ο Νταν Αλέξα – ποιος άλλος – μόλις στο 34ο λεπτό του αγώνα, δίχως η ομάδα μας να πιεστεί, σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση στο δεύτερο μισό του γηπέδου, απεφάσισε να βγει με τα… τέσσερα στον αντίπαλο! Αποτέλεσμα βέβαια να δεχτεί την κίτρινη κάρτα, να είναι μόλις μια κάρτα μακρυά από το όριο και η ομάδα να έχει σοβαρό πρόβλημα σε τέτοια περίπτωση καθώς τα υπόλοιπα χαφ είναι ανέτοιμα.

Ο κόσμος μπορεί καμιά φορά να ενθουσιάζεται από το “πάθος” τέτοιων ενεργειών, αλλά αυτές είναι ανεπίτρεπτες σε μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε τα ίδια τα περσινά, με το ρεκόρ σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα χθες. Αδικαιολόγητη κίτρινη κάρτα στο δεύτερο μισό του γηπέδου; Αυτόματο πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ. Τολμά κάποιος να το ξανακάνει;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ