Κασσιανός: «Να αφήσουμε τα λόγια και να συνεχίσουμε με τη δουλειά»

Συνέντευξη του προπονητή της ομάδας Χριστάκη Κασσιανού, φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της  Ανόρθωσης. Ο κ. Κασσιανός αναφέρεται στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια που ακολουθούν, την προετοιμασία αλλά και το μεταγραφικό σχεδιασμό. Αναλυτικά:

– κ.Κασσιανέ τι σας λέει το εκτός έδρας 3-0 της Γκέφλε;

«Έχω παρακολουθήσει και τις δύο ομάδες και έχρισα τους Σουηδούς ως το φαβορί καθώς είναι πολύ καλή ομάδα και σίγουρα καλύτερη ομάδα από τους Εσθονούς. Η αλήθεια είναι δεν ανέμενα αυτή την έκταση του σκορ. Έχω ήδη συνομιλήσει με τον Μιχάλη (Μιχάλης Σεργίου, ο σκάουτερ της ομάδας μας) που βρέθηκε στο Ταλίν και μου ανέφερε αρκετά πράγματα καθώς δεν είδα ακόμη το παιγνίδι. Ο Μιχάλης θα ετοιμάσει μια λεπτομερή έκθεση για το παιγνίδι και θα το μελετήσουμε. Όλα δείχνουν ότι αντίπαλοι μας θα είναι οι Σουηδοί. Μέχρι τότε θα τους γνωρίζουμε 100%».

– Πως βλέπετε την ομάδα μέχρι τώρα και τι αποκομίσατε από τα δύο πρώτα φιλικά;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη της προετοιμασίας καθώς όλα βαίνουν βάσει προγράμματος αλλά αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι η διάθεση και η όρεξη που δείχνουν όλα τα παιδιά και η αφοσίωση τους στην δουλειά που γίνεται. Για εμάς το μεγάλο στοίχημα, το πρώτο φετινό, είναι να είμαστε όσο το δυνατό καλύτερα έτοιμοι για την πρώτη μας επίσημη αγωνιστική υποχρέωση. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Θέλω όμως να τονίσω ότι ο προγραμματισμός που γίνεται αφορά όλη την σεζόν και όχι μόνο τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Μέσα από τα φιλικά είδα θετικά πράγματα αλλά και σημεία πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε και σε ατομικό επίπεδο με τον κάθε ποδοσφαιριστή και σε ομαδικό επίπεδο μέχρι να δω στο γήπεδο αυτά που ζητώ από την ομάδα».

-Μιλώντας για προγραμματισμό μέχρι που είμαστε;

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη στο 100% το ρόστερ μας. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα για εμάς αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Βλέπετε είχαμε δύο μεγάλα εμπόδια, τον χρόνο που μας πίεζε αφόρητα αλλά και την οικονομική στενότητα για να κινηθούμε. Θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους ποδοσφαιριστές από το ξεκίνημα της προετοιμασίας αλλά αυτό ήταν ανέφικτο. Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο να βρούμε την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θέλουμε εντός των νέων οικονομικών δεδομένων που έχουμε ως Ανόρθωση. Υπό αυτά τα δεδομένα έχω κάνει συνειδητή επιλογή να επιλέξω την ποιότητα αντί της ποσότητας και θα αρκεστούμε σε ένα πιο μικρό ποσοτικά ρόστερ. Εδώ όμως θέλω να τονίσω ότι έχουμε μαζί μας και κάποια νεαρά παιδιά οι οποίοι αν δουλέψουν είμαι σίγουρος ότι στην διάρκεια της σεζόν θα έχουν τις ευκαιρίες τους».

-Εν κατακλείδι…

«Θα έλεγα να αφήσουμε τα λόγια και να συνεχίσουμε την δουλειά. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι γίνεται μελετημένη και σοβαρή δουλειά από όλους. Νιώθω ότι επανέρχεται και η καλή ψυχολογία και στις τάξεις του κόσμου αλλά αυτό δεν πρέπει να παρασύρει κανένα μας, ούτε να μας αποπροσανατολίσει, εμείς συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, σοβαρά και προσγειωμένα. Δουλεύουμε όλοι για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και του ονόματος της Ανόρθωσης. Την ίδια ώρα όμως θέλω να καλέσω τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει την προσπάθεια που γίνεται. Παράκληση μου, στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα να δω πολλές χιλιάδες Ανορθωσιατών στην κερκίδα. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να νιώσουν την αγάπη και την στήριξη του κόσμου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ