Οι πιθανές αλλαγές της Πέμπτης

Με μία εβδομάδα περισσότερων προπονήσεων στα πόδια των ποδοσφαιριστών, και με ψηλότερο βαθμό ετοιμότητας ορισμένων που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι την προηγούμενη Πέμπτη, ο Χριστάκης Κασσιανός πολύ πιθανό να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα απέναντι στη Γκέφλε. Όπως αναφέραμε, μερικοί ποδοσφαιριστές θα παρουσιαστούν με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και πολύ πιθανό να δούμε μία διαφορετική 11άδα.

Η ετοιμότητα του Σουσιάν

Οι αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με δύο ποδοσφαιριστές, τους Αμίτ Μπεν Σουσιάν και τον Γρηγόρη Μάκο. Ο πρώτος ήταν εκτός αποστολής στον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης καθώς ήταν ο πιο ανέτοιμος από όλους, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε για μερικά λεπτά στο τέλος του παιγνιδιού. Στο πρώτο παιγνίδι, στα δεξιά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Οχαγιόν, ο οποίος είναι κεντρικός μέσος και όχι εξτρέμ. Παρόλα αυτά, από δύο δικές του σέντρες προήλθαν το πρώτο και τρίτο τέρμα της Ανόρθωσης, και είχε ουσιαστική συμμετοχή στις φάσεις της ομάδας. Με το σκορ του πρώτου αγώνα να είναι 3-0 για την ομάδα μας, ο Χριστάκης Κασσιανός δεν αποκλείεται να δώσει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στον Ισραηλίτη στα δεξιά, είτε ως βασικό είτε ως αλλαγή. Ο Κασσιανός βασίζει πολλά στον Ισραηλίτη επιθετικό και θέλει να τον έχει έτοιμοι στον επόμενο και πιο δύσκολο προκριματικό γύρο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να πάρει χρόνο συμμετοχής για να δει πως λειτουργεί και ο ίδιος με τους νέους του συμπαίκτες.

Ο Κάλβο (;)

Για το δεξί επιθετικό άκρο υπάρχει επίσης ο Ισπανός Τόνι Κάλβο, του οποίου το μέλλον του είναι αβέβαιο στην ομάδα. Από την στιγμή που πολύ πιθανό ο Ισπανός να αποχωρήσει και η υποψήφια ομάδα του να αγωνίζεται στην Ευρώπη, το σενάριο να μην αγωνιστεί ο Κάλβο είναι ορατό. Αν αγωνιστεί, τότε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με άλλη ομάδα, κάτι που ίσως καταστεί αποτρεπτικό για ενδεχόμενη μεταγραφή του αλλού.

Το «σκυλί» Μάκος

Από την άλλη, ο Γρηγόρης Μάκος αγωνίστηκε ήδη σε δύο παιγνίδια της ομάδας μας, έστω και σαν αλλαγή. Το πρώτο ήταν στο φιλικό με τον Απόλλωνα και το δεύτερο στο παιγνίδι με τη Γκέφλε. Ο Ελλαδίτης ήρθε για να κάνει τη διαφορά στην μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας, και όπως και στην περίπτωση Σουσιάν, ο Κασσιανός θέλει να τον έχει έτοιμο για τον επόμενο γύρο, όπου οι υποψήφιοι αντίπαλοι μας είναι καλύτεροι από τη Σουηδική ομάδα. Ακόμη και με την Γκέφλε, για περίπου ένα 25λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευόμασταν να ανακτήσουμε την κατοχή της μπάλας. Με ένα Γρηγόρη Μάκο στην εντεκάδα θα έχουμε περισσότερα κλεψίματα καθώς ο Ελλαδίτης είναι ένα «σκυλί» στη μεσοαμυντική γραμμή. Το ερώτημα αν πάρει θέση βασικού, είναι ποιος από τους Αλέξα και Μαραγκό θα μείνει εκτός εντεκάδας. Ίσως ο Αλέξα, ο οποίος έχει ήδη μία κίτρινη και στη δεύτερη θα χάσει τον επόμενο αγώνα προτιμηθεί να προφυλαχθεί.

Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί

Σε όλα τα φιλικά που έδωσε μέχρι σήμερα η Ανόρθωση, ο νεαρός Λαΐφης αγωνιζόταν ως βασικός στο αριστερό αμυντικό άκρο. Μετά την πεντάρα από τον Απόλλωνα, ο Χριστάκης Κασσιανός προτίμησε να παρατάξει την ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Παβίσεβιτς να αγωνίζεται δεξιά και τον Άντιτς αριστερά. Ο Κύπριος προπονητής, μετά τα πολλά λάθη στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα, ήθελε να προσδώσει μεγαλύτερη σιγουριά στην αμυντική μας γραμμή και επέλεξε να αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στον πάγκο όμως με την Γκέφλε δεν υπήρχε διαθέσιμος άλλος κεντρικός αμυντικός, με το ρίσκο να είναι αρκετά μεγάλο. Αναμένουμε να δούμε λοιπόν αν ο Κασσιανός διατηρήσει την ίδια αμυντική τετράδα ή ρίξει στη μάχη το νεαρό Λαΐφη.

Είναι και οι σίγουροι

Κολαούτι και Γκαρσία μετά την εμφάνιση τους στο πρώτο παιγνίδι με τη Γκέφλε, αναμένεται να διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα, έστω και αν ο Κολαούτι δεν είναι τελείως έτοιμος. Η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον ένα τέρμα για να «κλειδώσει» μια και καλή το θέμα πρόκρισης και σε αυτούς τους δύο στηρίζει ο Κασσιανός τις προσπάθειές του για να παραβιαστεί η αντίπαλη εστία.

Εν κατακλείδι

Καταληκτικά, να πούμε ότι με τα νέα δεδομένα ο Χριστάκης Κασσιανός έχει τις δυνατότητες να προβεί σε αλλαγές στο παιγνίδι της Πέμπτης. Είναι ορατό όμως και το σενάριο να παρατάξει την ίδια εντεκάδα η οποία έχει ένα επίσημο παιγνίδι στα πόδια της. Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε την Πέμπτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ