Δύο χρόνια Γιάν Ρέζεκ

Μετά από εισήγηση του Στάνιμιρ Στοϊλοφ, η διοίκηση κάνει την υπέρβαση και φέρνει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με μονοετή δανεισμό τον Τσέχο επιθετικό Γιάν Ρέζεκ από την Βικτόρια Πλζέν. Μετά την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρα του που τον έστεψε και πρωταθλητή Τσεχίας, ο Ρέζεκ ψάχνει μια νέα πρόκληση και «θυσιάζει» την προοπτική των ομίλων του Champions League για να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Ονειρικό ντεπούτο φιλοδωρώντας με δύο γκολ την Γκάγκρα Γεωργίας, δείχνοντας στοιχεία τα οποία είχαμε καιρό να δούμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Σκόραρε μάλιστα και στον επαναληπτικό με την Ραποτνίσκι στα Σκόπια, φτάνοντας τα 3 γκολ σε 4 Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ιδανικό ντεπούτο και στις εγχώριες διοργανώσεις με τον Τσέχο διεθνή να λύνει τον γόρδιο δεσμό στην πρεμιέρα της διετίας 2011-2012 στο Δασάκι της Άχνας, απέναντι στον σκληροτράχηλο Εθνικό. Βρίσκει ξανά δίκτυα στον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη για την 6η αγωνιστική και μάλιστα δύο φορές, δείχνοντας την ικανότητά του να εκμεταλλεύεται μπαλιές στους κενούς χώρους.

Μετά από δύο άγονες ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, ο Τσέχος διεθνής είναι και πάλι πρωταγωνιστής σκοράροντας το μοναδικό γκολ απέναντι στον Ερμή μετά από ασσιστ του Λαβόρδε. Ενδεχομένως το πιο σημαδιακό παιχνίδι της χρονιάς για τον Ρέζεκ ήταν ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, όπου κάνει την διαδρομή παράδεισος-κόλαση σε 40 λεπτά. Γκολ για όσκαρ στο έκτο (!!!) μόλις δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και η πρώτη αποβολή της καριέρας του στο 83ο λεπτό σε μια φάση που προκλήθηκε από τον Μέρσιο.

Η δημόσια απολογία του στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε δεν συγκίνησε την ΚΟΠ που του επιβάλει αποκλεισμό 4 αγωνιστικών που σε συνδυασμό με ένα τραυματισμό, του επιτρέπει να ξαναγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα 3 ολόκληρους μήνες μετά.

Στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος παρουσιάζεται εμφανώς επηρεασμένος από την αποχή του με φανερό πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Προλαβαίνει να σκοράρει ακόμη δύο φορές απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο στάδιο και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για την φάση των ομίλων.

Το περασμένο καλοκαίρι γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Κυπριακή ομάδα που συμμετέχει σε EURO, γεγονός που βοήθησε στην παραμονή του την χρονιά που μας πέρασε. Η οικονομική αρωγή της UEFA κλείνει θετικά το σίριαλ του καλοκαιριού με τον Ρέζεκ να γίνεται υπογράφει τριετές συμβόλαιο.

Η συνεισφορά του στον περσινό Ευρωπαϊκό οδοιπορικό ήταν μηδανιμή λόγω της αργής ενσωμάτωσής του στην προετοιμασία λόγω EURO, ωστόσο βρίσκει δίκτυα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΠ. Από την τρίτη αγωνιστική και έπειτα παρουσιάζεται αναγεννημένος σκοράροντας ανελλειπώς και ποικιλοτρόπως. Την παράσταση βεβαίως κλέβει η οβίδα απέναντι στην Δόξα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση.

Οι τερματοφύλακες των Αλκή, Απόλλωνα, Ομόνοιας και Ολυμπιακού μαζεύουν την μπάλα από τα δίκτυά τους μετά από κτύπημα του Ρέζεκ, με τον Τσέχο να φτάνει τα 6 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές. Ουσιαστικά μένει άσφαιρος μόνο την δεύρερη αγωνιστική απέναντι στην ΕΝΠ, όπου ήταν και η μοναδική μας απώλεια μέχρι και το συγκεκριμένο σημείο.

Το διάστημα μέσα Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου 2012 παίζει την καλύτερη μπάλα ίσως της καριέρας του, βρίσκοντας δίκτυα σε όλα τα παιχνίδια της τριάδας αγώνων-φωτιά με ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Σωστή τοποθέτηση και πλασέ απέναντι στον Χαϊμόφ, απευθείας εκτέλεση φάουλ απέναντι στον Ντεγκρά και κεφαλιά απέναντι στον Πάρντο. Στον τελευταίο αγώνα φάνηκε άτυχος μιας και τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βάζοντας τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί.

Ιδανικό ποδαρικό στο 2013 με γκολ απέναντι στην Δόξα ενώ δύο αγωνιστικές αργότερα, το ΓΣΠ τον «στοιχειώνει» για δεύτερη χρονιά αφού μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και γκολ απέναντι στην Ομόνοια, αποβάλλεται για δήθεν κτύπημα στον Ασίς.

Από το σημείο αυτό και έπειτα η αγωνιστική καθίζηση δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον Τσέχο επιθετικό ο οποίος πραγματοποιεί το τελευταίο καλό του παιχνίδι απέναντι στην Αγία Νάπα οπού κερδίζει πέναλτυ και δημιουργεί με το ακατάπαυστο τρέξιμό του. Επίσης η αγωνιστική άνοδος του Ινζχάγκι σε συνδυασμό με την επαναφορά του 4-3-3, περιορίζει τις ευκαιρίες του Ρέζεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Καταληκτικά, ο Γιάν Ρέζεκ ήταν ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην πατρίδα μας και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το σωματείο που λέγεται «Ανόρθωση». Καλύτερος επίλογος για το αφιέρωμα αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν παρά μια φωτογραφία του πρώην πλέον επιθετικού μας, από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

rezek amooxwtos

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ