Ανάλυση αντιπάλου: Qarabağ FK

Η ομάδα από το Αζερπαϊζάν ιδρύθηκε το 1951 και για τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις χρησιμοποιεί το στάδιο «Tofig Bahramov» στο Μπακού. Απετέλεσε την πρώτη ομάδα που έσπασε το κατεστημένο των ομάδων της πρωτεύουσας όσον αφορά τους εγχώριους τίτλους, ενώ μαζί με την Νέφτσι είναι οι μόνες ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν πότε. Έχει κερδίσει μόλις μια φορά το πρωτάθλημα Αζερπαϊζάν το 1993 ενώ μετρά και 3 κατακτήσεις κυπέλλου. Την περσινή χρονιά έχασε τον τίτλο από την Νέφτσι με μόλις 3 βαθμούς διαφορά, ενώ την τελευταία εξαετία έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα.

Προπονητής της είναι ο Αζέρος Gurban Gurbanov ο οποίος βρίσκεται στην Qarabağ FK για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο, ενώ από πλευράς ποδοσφαιριστών ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος Richard Almeida ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας την περασμένη περίοδο με 13 γκολ. Το ρόστερ της Qarabağ FK αποτελείται κυρίως από Αζέρους ποδοσφαιριστές, ωστόσο υπάρχουν Βραζιλιάνοι, Γεωργιανοί, Αλβανοί, Σκοπιανοί και Κροάτες ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές συμμετοχές, έχει φτάσει 2 φορές στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League τις διετίες 2009-2010 και 2010-2011, ενώ μια φορά έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο την διετία 2011-2012. Μεγαλύτερη επιτυχία αποτελεί αναμφίβολα ο αποκλεισμός της Βίσλα Κρακοβίας την διετία 2010-2011 με συνολικό σκορ 4-2.

Την καλοκαιρινή περίοδο ενισχύθηκε με τον Γεωργιανό επιθετικό Nikoloz Gelashvili που έμεινε ελεύθερος από την Μπόχουμ και τον Ολλανδό ακραίο επιθετικό Leroy George από την Ναιμέγκεν. To πρωτάθλημα του Αζερπαϊζαν ξεκινά το Σαββατοκυρίακο 3-4 Αυγούστου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ