Αυξάνεται ο συναγωνισμός στην επίθεση

Με την απόκτηση του Αμίτ Μπεν Σουσιάν, ο ανταγωνισμός για τις τρεις θέσεις στην επίθεση θα είναι «σκληρός», με μοναδικό κερδισμένο την ομάδα της Ανόρθωσης. Παρά τις αρκετές αποχωρήσεις από το ρόστερ, η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ έφεραν στην ομάδα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, και εναπόκειται πλέον σε αυτούς να βγάλουν την ποιότητα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Για τις τρεις θέσεις την επίθεσης, υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Κολαούτι, Οκκάς, Φοφανά, Κάλβο, Σουσιάν, Αβραάμ καθώς και οι νεαροί Μακρής και Χατζηγεωργίου, ενώ στα άκρα μπορούν να αγωνιστούν και άλλοι από τους νεαρούς όπως ο Ανδρέου και Λαίφης. Από αυτούς, μόνο ο Κολαούτι μπορεί να αγωνιστεί μόνο σε μία θέση εκ των τριών, αυτή του κεντρικού επιθετικού, με τους υπόλοιπους να μπορούν να δώσουν λύσεις και σε άλλες θέσεις.

Πέρσι, οι ηγετικές φυσιογνωμίες της επιθετικής γραμμής ήταν οι Λαβόρδε και Ιτζάγκι. Οι δύο πιο ποιοτικοί μας ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως έφυγαν για άλλες πολιτείες. Φέτος, η ομάδα προχώρησε στην απόκτηση ποδοσφαιριστών που ναι μεν δεν έχουν το «όνομα» των προαναφερθέντων, πλην του Κολαούτι, αλλά μπορούν να δώσουν μεγάλες βοήθειες και ποιότητα.

Στην γραμμή κρούσης, ο Κολαούτι ήρθε για να αποτελέσει το φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελε σαν τρελός πέρσι ο Ρόνι Λέβι, με τη μεταγραφή του να πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά και δύο προπονητές μεταγενέστερους του Λέβι. Ο Αργεντινός αντικαθιστά στην ουσία το Ρέζεκ ο οποίος είναι από σήμερα και επίσημα παρελθόν από την ομάδα.

Στα άκρα τώρα, είχαμε την πώληση του Λαβόρδε με το Φοφανά να τον αντικαθιστά. Μπορεί ο Ιβοριανός να μην έχει την ποιότητα του Κολομβιανού, άλλωστε κανείς παίχτης στην Κύπρο δεν την έχει, αλλά ο Φοφανά μπορεί να προσφέρει αρκετά τέρματα στην ομάδα αλλά και αρκετές προϋποθέσεις στους συμποδοσφαιριστές του με την εκρηκτικότητα που έχει, όπως είδαμε και τη Δευτέρα στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό. Με την επιστροφή Ιτζάγκι στο Ισραήλ, όπως είπαμε νωρίτερα φέραμε ένα συμπατριώτη του, τον Σουσιόν, ο οποίος έχει παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Από την περσινή ομάδα έφυγε και ο Ρονκάτο, ο οποίος είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Διατηρήθηκε στην ομάδα ο Τόνι Κάλβο ο οποίος αν μπορέσει να διατηρήσει την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα, τότε θα μιλάμε για «νέα» μεταγραφή καθώς είναι γνωστή η ποιότητα του Ισπανού. Στα επιθετικά άκρα είχαμε και «εσωτερική» μεταγραφή, με τον Ανδρέα Αβραάμ να υπολογίζεται φέτος στη φυσική του θέση και όχι στη θέση του ακραίου αμυντικού, ενώ ο Οκκάς θα τελειώσει φέτος την καριέρα του στην ομάδα μας.

Όπως ανέφερε και ο Χριστάκης Κασσιανός σήμερα, η ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση ακόμη ενός μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για επιθετικό κορυφής, ακραίο επιθετικό ή επιτελικό χαφ. Αν πάντως γίνει η μεταγραφή, η ομάδα θα αποκτήσει ακόμη ένα ποδοσφαιριστή στη μεσοεπιθετική γραμμή και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο συναγωνισμός, που όπως προαναφέραμε, μόνο καλό θα κάνει στην Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ