Αδυναμία ή συγκυρία;

Το ψεσινό φιλικό ήταν το πέμπτο συνολικά φιλικό και μόλις το πρώτο στο οποίο η ομάδα μας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Στατιστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ψεσινή αποτυχία ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, ωστόσο αυτό που ανησυχεί είναι ότι ήταν το φιλικό στο οποίο η ομάδα θα έπρεπε να παρουσιαστεί πιο έτοιμη από τακτικής και φυσικής κατάστασης.

Τα δύο γρήγορα γκολ από ατομικά λάθη έδειξαν να επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ η ροή θα μπορούσε να αλλάξει μόλις στο 8ο λεπτό αν η κεφαλιά του Φοφανά δεν απομακρυνόταν πάνω στην γραμμή από αμυντικό του Απόλλωνα. Αυτή η εξέλιξη ήταν εκείνη που επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να μείνουν στην άμυνα κάνοντας οικονομία δυνάμεων και να σκοράρουν τα 3 από τα 5 τέρματά τους με αντεπιθέσεις.

Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν μια διάθεση να βγουν γρήγορα μπροστά και να μετριάσουν το κακό, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν διαδρόμους για τους φιλοξενούμενους με πιο χαρακτηριστική την φάση του τρίτου γκολ. Και μια ομάδα που θέλει να επιτεθεί μαζικά πρέπει να έχει γρήγορες επιστροφές κάτι που δεν παρατηρήσαμε σε καμία περίπτωση στο ψεσινό παιχνίδι.

Σε τελική ανάλυση υπάρχουν τα επιχειρήματα για κάποιον που θέλει να δει το ψεσινό φιλικό ως προμήνυμα κακών μαντάτων, αλλά και για κάποιον που θέλει να δει την ομάδα πως θα ανταποκριθεί στις επίσημες υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος επίσημος αγώνα είναι κοντά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ