Σότα Γκρικαλασβίλι στο μικροσκόπιο

Με βάση τον περσινό αγώνα απέναντι στην Ντίλα Γκόρι, το anorthosis24 επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σότα Γκρικαλασβίλι. Ο Γεωργιανός μέσος αγωνίστηκε με τον αριθμό «13» στην πλάτη, παίρνοντας θέση στην μεσαία γραμμή σε σχήμα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στην δυάδα του κέντρου η οποία παρατάχθηκε μπροστά από την αμυντική τετράδα των Γεωργιανών.

thesi

Αυτό δεν τον εμπόδισε να κινηθεί πολλές φορές έξω από την περιοχή μας, κερδίζοντας μάλιστα αρκετά φάουλ. Συχνά τον είδαμε να κινείται ως περιφερειακός κυνηγός δίνοντας στηρίγματα στον Βατσάτζε ή μοιράζοντας παιχνίδι, με πιο ενδεικτική περίπτωση την φάση του πρώτου γκολ.

assist

Πρόκειται για ένα τεχνίτη ποδοσφαιριστή που ξέρει να καλύπτει την μπάλα με το σώμα του και συχνά κατάφερε να ξεφύγει από τα διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών μας. Είναι επίσης πολύ καλός χειριστής της μπάλας, με χαρακτηριστική την φάση που τσιμπά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λαμπάν ο οποίος στην συνέχεια τον ανάτρεψε και αποβλήθηκε.

texnitis

Ένα στοιχείο του παιχνιδιού του που λείπει από την ομάδα μας είναι η κάθετη πάσα και η γρήγορα μεταβίβαση. Και πάλι θα θυμηθούμε την φάση του πρώτου γκολ, όπου κράτησε με υπομονή την μπάλα περιμένοντας την κίνηση του Βατσάντζε και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την κάθετη μέσα από 4 ποδοσφαιριστές.

katheti

Βεβαίως υπάρχουν και τα μειονεκτήματα ή τελοσπάντων κάποια στοιχεία στα οποία δεν διακρίνεται και αυτά είναι το ψηλό παιχνίδι λόγω και του ύψους του. Δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα αν και είχε πολλά τρεξίματα, μιας και όπως προαναφέραμε προτεραιότητά του ήταν το δημιουργικό παιχνίδι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ