Ποιός είναι ο κύριος Κολαούττι;

Πρώτα ο Ρόνι Λεύι και τώρα ο Χριστάκης Κασσιανός, θεωρούν ότι ο Ρομπέρτο Κολαούττι είναι η απάντηση στην εδώ και χρόνια συνεχιζόμενη δυστοκία της ομάδας μας. Δεν είναι δα και ψέμα ο ισχυρισμός ότι αν κατά το δεύτερο μισό της περιόδου που μας πέρασε είχαμε το εύκολο γκολ σε αγώνες-κλειδιά, αυτή την στιγμή θα μιλούσαμε από… άλλη βάση. Ποιός είναι λοιπόν αυτός ο κύριος Κολαούττι και γιατί πιστεύουν τόσο πολύ στην εκτελεστική του δεινότητα;

Ο Αργεντινός επιθετικός, εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ προηγουμένως (2004-07) είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Μακάμπι Χάιφα στην ίδια χώρα. Στο ενδιάμεσο (2007-10), έπαιξε στην Μπορούσια Μονχεγκλάντμπαχ.

Ο απολογισμός του την τελευταία τριετία διόλου ευκαταφρόνητος, αν και παρουσίασε μια κάμψη κατά την τρέχουσα περίοδο. Συγκεκριμένα, κατά την παρουσία του στη Μακάμπι Τελ-Αβίβ το 2010-11 μέτρησε 40 συμμετοχές (29 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα), 12 γκολ (8 στο πρωτάθλημα), 3 ασίστ και 2 κίτρινες όλες στο πρωτάθλημα.

Ένα χρόνο αργότερα, οι συμμετοχές παρέμειναν σταθερές, 40 (27 πρωτάθλημα), βρίσκοντας δίκτυα σε 14 περιπτώσεις (8 για το πρωτάθλημα), έχοντας 1(1) ασίστ και 5(3) κίτρινες.

Κατά την περίοδο που μας πέρασε, ο πολιτογραφημένος Ισραηλινός είχε 27 συμμετοχές (19 πρωτάθλημα), σκόραρε 6 (2) φορές ενώ είχε και 4 (4) ασίστ, δεχόμενος 1 κίτρινη κάρτα.

Συνολικά, στην πρωταθλήτρια Μακάμπι σε τρία χρόνια έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 32 φορές, 18 εκ των οποίων για το πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ