Ποιος είναι ο Γκρικαλασβίλι

Σιότα Γκρικαλασβίλι. Ο 27χρονος (21/06/1986) Γεωργιανός μεσοεπιθετικός ο οποίος έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις στην ομάδα μας. Έχει ύψος 1.77 και ζυγίζει 75 κιλά έχοντας την ευχέρεια να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σήμερα είναι τα γενέθλια του και του ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά. Ο Σιότα ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της FC Dinamo Tbilisi όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα το 2004. Εκεί αγωνίστηκε για δυο σεζόν με 18 εμφανίσεις και 2 τέρματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Σιότα δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του προπονητή της ομάδας.

Ακολούθως, και συγκεκριμένα το 2007, παίρνει μεταγραφή στην FC Borjomi, επίσης ομάδα της Γεωργίας. Ο Σιότα είχε μια γεμάτη επιτυχημένη σεζόν όπου είχε 23 συμμετοχές και 6 τέρματα, ωστόσο τη συγκεκριμένη περίοδο η ομάδα του τερμάτισε στην 9η θέση και έφθασε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου της χώρας.

Την επόμενη σεζόν, 2008-2009, αγωνίστηκε στην FC Meskheti Akhaltsikhe, ομάδα της Γεωργίας και αυτή όπου σε 12 εμφανίσεις σημείωσε 2 τέρματα.

Με το τέλος και αυτής της περιόδου, ο Γκρικαλασβίλι εντάσσεται στην FC Zestafoni η οποία είναι από τις καλύτερες ομάδες της Γεωργίας. Ο Σιότα αγωνίστηκε εκεί για τρία χρόνια όπου είχε γεμάτες σεζόν με συνολικά 104 συμμετοχές και 12 τέρματα. Από το 2009 μέχρι και το 2012 όπου συμμετείχε, η ομάδα του κατάφερε να πάρει 2 πρωταθλήματα (2010-2011 και 2011-2012) ενώ το 2009-2010 τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας ενώ αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στα προκριματικά του Europa League.

Tο καλοκαίρι του 2012 πάει  με ελευθέρα μεταγραφή στην Ντίλα Γκόρι, η οποία ήταν η ομάδα που μας απέκλεισε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League με τον Γεωργιανό μέσο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαιολογημένα να προσελκύει τα βλέμματα αφού διακρινόταν από τις ενέργειες του και τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας. Στην Ντίλα Γκόρι αγωνίστηκε μόνο για 2 μήνες αφού ήρθε πρόταση στα γραφεία της ομάδας τον Σεπτέμβριο από την Ρωσική Αλάνια έναντι 450 χιλιάδων ευρώ. Η Διοίκηση δεν το σκέφτηκε καθόλου και παραχώρησε τον ποδοσφαιριστή στη Ρώσικη ομάδα. Τον Ιανουάριο παίρνει μεταγραφή (με ποσό που δεν έχει βγει στη δημοσιότητα ακόμη) στην Ρωσική SKA Energia όπου είχε 8 συμμετοχές και 1 τέρμα και την ομάδα του να τερματίζει στην 4η θέση.

Σήμερα, 21/06/2013 ο Γεωργιανός αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα μας και να αποτελέσει το έκτο μεταγραφικό απόκτημα για τη φετινή σεζόν. Ευχόμαστε στον Σιότα Γκρικαλασβίλι να έχει μια επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα μας και πολλές διακρίσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ