Ο αμυντικός μέσος να «ξέρει» μπάλα

Μία από τις θέσεις που η ομάδα μας χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση από ένα ποδοσφαιριστή που πρέπει να ξεχειλίζει από ποιότητα, είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει στην ομάδα όμως, θα πρέπει να έχει επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν είχαν οι προκάτοχοι του, το σημαντικότερο από τα οποία είναι να «ξέρει» μπάλα.

Ο Σκοπελίτης είναι ένας ποδοσφαιριστής με γερά πνευμόνια και αρκετά τρεξίματα, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου στο οργανωτικό κομμάτι του παιγνιδιού. Και την περσινή χρονιά και ιδιαίτερα στο άσχημο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, η ανάγκη ενός αμυντικού χαφ που να μπορεί να οργανώσει και παιγνίδι φάνηκε στο ντεφορμάρισμα του Σπαντάτσιο.

Η ομάδα μας πρέπει να έχει εναλλακτικές επιλογές στο θέμα οργάνωσης του παιγνιδιού. Δεν γίνεται όταν το επιτελικό χαφ είναι «εκτός» παιγνιδιού, η ομάδα μας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Και τέτοιο ποδοσφαιριστή χρειαζόμαστε άμεσα. Έτσι ώστε να κυκλοφορούμε και τη μπάλα όταν οι υπόλοιποι είναι εγκλωβισμένοι από την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου.

Πρόκειται για μία θέση που θα πρέπει να ξοδέψουμε αρκετά, μέχρι εκεί που μπορούμε φυσικά, για να φέρουμε ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παιγνίδι μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ