Κασσιανός: «Μεγάλος σύμμαχος το όνομα που κουβαλά το σωματείο»

Συνέντευξη στη «Σημερινή» έδωσε ο προπονητής της ομάδας μας Χριστάκης Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα προετοιμασία της Ανόρθωσης και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ίδιος όσο και η ομάδα. Αναλυτικά:

Πώς βλέπεις τη μέχρι τώρα προετοιμασία;

«Είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε βάλει ένα πλάνο με τα παιδιά που είναι μαζί μου από την αρχή της προετοιμασίας και πρέπει να πω ότι δουλεύει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, έχουμε φυσικά και τα προβλήματά μας, καθώς δεν έχουμε συμπληρωμένο το ρόστερ και όποτε έχουμε νέα προσθήκη ακολουθείται εξειδικευμένο πρόγραμμα, για να μπορέσει να έρθει στα επίπεδα των άλλων παιδιών, όμως νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Η Ανόρθωση μέχρι τώρα κινήθηκε μεταγραφικά ποιοτικά και εντός οικονομικών δεδομένων;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι έχουμε συναποφασίσει με τη διοίκηση να μην υπερβούμε το νούμερο το οποίο έχουμε καθορίσει από την αρχή της συνεργασίας. Ήταν μια κοινή απόφαση, αν θέλετε, καθώς έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες και ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του σωματείου. Εμένα δεν με ενοχλεί ο χαμηλός προϋπολογισμός και δεν θέλω να αναφέρεται αυτό συνέχεια. Μπορούμε να φέρουμε στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές, όχι κατ’ ανάγκην ακριβούς. Ο πιο μεγάλος σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι το μεγάλο όνομα που κουβαλά αυτό το σωματείο. Ξέρω ότι ο χρόνος μάς πιέζει αδυσώπητα, ξέρω ότι έχουμε υποχρεώσεις στην Ευρώπη σύντομα, αλλά η προσπάθειά μας δεν σταματά μόνο στην Ευρώπη. Έχουμε και ολόκληρο πρωτάθλημα μετά μπροστά μας. Δεν θα χτίσουμε βιαστικά και λανθασμένα την ομάδα, για να κάνουμε λίγα παιχνίδια στην Ευρώπη. Η χρονιά που έρχεται είναι μεγάλη και ο προγραμματισμός που γίνεται είναι για ολόκληρη τη χρονιά. Εγώ δεν παίρνω ποτέ «γουρούνι στο σακί». Αν δεν γνωρίζω τον ποδοσφαιριστή καλά, δεν έρχεται στην ομάδα. Εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανένα μάνατζερ και σε κανένα dvd».

Το γεγονός ότι και φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε προβληματίζει;

«Ναι. Αυτό δεν είναι καλό. Αν είσαι μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωση, δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Όμως εμείς, εδώ… είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα από το να κρατήσουμε την ομάδα σε πρωταγωνιστικούς ρυθμούς. Είχαμε πρώτα απ’ όλα να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή από τα πάμπολλα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν. Εδώ πρέπει να πούμε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τα παιδιά της διοίκησης, για να μπορέσει η ομάδα να επιβιώσει και να ξαναβρεί τον δρόμο της. Ο κόσμος πρέπει να πιστώσει αυτήν την προσπάθεια και να βοηθήσει και αυτός με τη σειρά του όσο μπορεί και όπως μπορεί την ομάδα. Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας έγιναν καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να χαμηλώσει ο προϋπολογισμός. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε πρωταγωνιστικούς ρυθμούς και να έχουμε και θετικό οικονομικό πρόσημο στο τέλος της χρονιάς, τότε θα μιλούμε για τεράστια επιτυχία, γιατί κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτεροι».

Τι να περιμένει ο κόσμος της ομάδας;

«Ο κόσμος να περιμένει να δει μιαν… Ανόρθωση! Μια ομάδα αντάξια της ιστορίας της. Όσοι είναι σε αυτήν την ομάδα ξέρουν πολύ καλά πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα. Ήταν το πρώτο θέμα που μιλήσαμε στην πρώτη μας προπόνηση. Όσα προβλήματα και να βρούμε μπροστά μας θα τα δούμε στα μάτια και θα τα ξεπεράσουμε. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που να ξεχειλίζει από πάθος και δίψα για διακρίσεις. Θέλω να δώσω μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας. Την ίδια ώρα, όμως, θέλω να δώσω και ένα μήνυμα υπομονής. Η ομάδα έχει ανάγκη να νιώσει την αγάπη του κόσμου και στα εύκολα και στα δύσκολα».

 18 Ιουλίου είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας. Πιστεύεις ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη;

«Σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας για να προετοιμάσουμε την ομάδα μέχρι τις 18 Ιουλίου. Έχουμε πολλά νέα παιδιά που ήρθαν φέτος και δεν υπάρχει η κατάλληλη ομοιογένεια και οι αυτοματισμοί ακόμα στο παιχνίδι μας. Αυτά έρχονται με τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε όμως, ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Θεωρώ ότι αυτός ο γύρος είναι πιο δύσκολος από τον επόμενο, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος».

Τι μπορεί να πετύχει η Ανόρθωση στη φετινή χρονιά;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Εμείς λέμε ότι θα είμαστε δυνατοί. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο δυνατοί θα είναι και οι άλλοι. Όμως είμαστε η Ανόρθωση και θα διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Αυτό το επιβάλλει η ιστορία μας και αυτό θα κάνουμε. Στο τέλος θα κάνουμε ”ταμείο”  μας και την αυτοκριτική μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ