Γκέφλε: Οι δηλώσεις του ομογενούς Alexander Faltsetas

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Έλληνα ομογενούς ποδοσφαιριστή της Γκέφλε φιλοξενούνται στην αθλητική ιστοσελίδα kerkida.net μέσα από τις οποίες φαίνεται ότι οι Σουηδοί δεν θα έρθουν για διακοπές στην Κύπρο.
Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μπόργκ, είπε πρόσφατα ότι “ Στην Κύπρο έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δεν θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες”.

Η μοίρα κατά πάσα πιθανότητα τα έφερε με τέτοιο τρόπο που καλούμαστε να δείξουμε στον είρωνα κύριο Μπόργκ ότι η Κύπρος διαθέτει πολύ περισσότερα από όμορφες παραλίες…

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιες τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Φαλτσέτα στον Ηλία Πονηρό.

Αλέξανδρε, η Γκέφλε δεν παρουσιάζεται τόσο καλή φέτος στο πρωτάθλημα. Τι συμβαίνει;
«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα Σουηδίας (Αllsvenskan) είναι ένα «κλειστό» πρωτάθλημα και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Νομίζω ότι μείναμε πίσω λόγω ενός συνδυασμού των αρκετών τραυματισμών που είχαμε, αλλά και των πολλών ισοπαλιών. Ήμασταν άτυχοι σε πολλά παιχνίδια».

Ποιές θεωρείς ότι είναι οι πιθανότητές σας απέναντι στην Τρανς Νάρβα Εσθονίας και κόντρα στην Ανόρθωση αν προκριθείτε;
«Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για να περάσουμε την Τρανς Νάρβα, αλλά αν τα καταφέρουμε, το παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχουν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο καλύτερο τουρνουά του κόσμου!»

Πιστεύεις ότι είναι μειονέκτημα για εσάς το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστείτε στη φυσική σας έδρα, αλλά σε άλλο γήπεδο, στα ευρωπαϊκά σας παιχνίδια;
«Φυσικά. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλό, αφού δεν μπορούμε να παίξουμε στη φυσική μας έδρα, ωστόσο και πάλι θα αγωνιστούμε σε τεχνητό χλοοτάπητα, κι έτσι μπορούμε να αρκεστούμε σε αυτό».

Η Ανόρθωση βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας της εν αντιθέσει με εσάς που έχετε δώσει τόσα πολλά επίσημα παιχνίδια. Αποτελεί πλεονέκτημα για εσάς αυτή η κατάσταση;
«Εμείς έχουμε δώσει αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα κι έχουμε βρει ρυθμό. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τη δική μας ομάδα και όχι για την αντίπαλό μας. Είμαστε, πάντως, πολύ προετοιμασμένοι και θετικοί γι’ αυτό το παιχνίδι».

Το γεγονός ότι παίζετε σε πλαστικό χλοοτάπητα αποτελεί πλεονέκτημα για εσάς;
«Πραγματοποιούμε προπονήσεις καθημερινά σε τεχνητό χλοοτάπητα και έτσι γνωρίζουμε πώς είναι να παίζεις σε τέτοιες συνθήκες».

Τι γνωρίζεις για το κυπριακό ποδόσφαιρο; 
«Δεν γνωρίζω τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο εκεί. Μόνο τις μεγάλες ομάδες. Έχω παίξει μαζί με τον Φρέντρικ Ρισπ, που έπαιξε στο κυπριακό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο εκεί σε σχέση με τη Σουηδία. Είναι πιο τεχνικό στην Κύπρο».

Είσαι Ελληνο-Σουηδός. Γεννήθηκες στη Σουηδία; Έχεις βρεθεί στην Ελλάδα για διακοπές;
«Έχω γεννηθεί στη Σουηδία, αλλά έχω βρεθεί στην Ελλάδα, πάρα μα πάρα πολλές φορές, όπως και στην Κύπρο. Ο πατέρας μου είναι από τη Θεσσαλονίκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ