Όλοι ενωμένοι να σώσουμε την ομάδα μας

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Το παρελθόν διχάζει , όμως πρέπει απαραίτητα να αντλήσουμε τα διδάγματα που πρέπει για να σώσουμε το οικοδόμημα  της Ανόρθωσης που δεν εξαντλείται  μόνο στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Δυστυχώς όπως και στη κοινωνία το δράμα που βιώνει ο Κυπριακός Λάος αναπόφευκτα έχει μεταφερθεί και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να διερωτηθούμε γιατί έχει συμβεί αυτό;

Πρώτος λόγος η  τυφλή εμπιστοσύνη σε προπονητές που εκμεταλλευτήκαν την Ανόρθωση και ξήλωναν την ομάδα με αποδεσμεύσεις χωρίς διακανονισμούς με αποτέλεσμα η ομάδα να πληρώνει τεράστια ποσά ( Δύο τρανταχτά παραδείγματα είναι του Ντόπρα  και του Περόνε).

Δεύτερος λόγος η μη ύπαρξη υπομονής που με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα οι αποφάσεις που παίρνονταν από τις εκάστοτε διοικήσεις ήταν καταστροφικές.(βλ. αποδεσμεύσεις προπονητών και προσλήψεις).

Τρίτος λόγος είναι οι εγκληματικές συμπεριφορές των φιλάθλων μας που με τις πράξεις τους έχουν εξοντώσει οικονομικά το σωματείο.

Όμως πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα τι γίνεται σήμερα; Κατά αρχάς η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να το αποδεικνύει κάθε χρόνο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ομάδα περνά κρίση και αυτή είναι περίοδος παρακμής. Πρέπει να καταρτιστεί πενταετές πλάνο εξυγίανσης και να δοθεί έμφαση στις ακαδημίες που πρέπει αυτές να είναι το φυτώριο για την πρώτη ομάδα. Δεν μπορεί ο Κύπριος να είναι άριστος επιστήμονας να διαπρέπει σε μαθηματικές ολυμπιάδες και να μην μπορεί να διαπρέψει στο ποδόσφαιρο. Το 80% των ξένων ήταν μία μεγάλη αποτυχία και μάστιγα για το σωματείο. Αδιανόητο να συμπεριφερόμαστε σε ένα ξένο σαν να είναι πασάς σε ξενοδοχείο με όλα πληρωμένα (φόρους, αυτοκίνητα, σπίτια, σχολεία, τηλέφωνα, κ.τ.λ.)

Ας δώσουμε ευκαιρίες και ας μην κοιτάζουμε συνέχεια την βαθμολογία. Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει τον επαγγελματισμό ας εξετάσουμε το μοντέλο των Σκανδιναβικών Χωρών. (ημιεπαγγελματισμός)

Η ομάδα θέλει χρόνο να επανέλθει και εμείς όλο το οικοδόμημα που λέγεται Ανόρθωση πρέπει να το αντιληφθούμε και να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση  στηρίζοντας Διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Νεταλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ