Επαγγελματισμός και σοβαρότητα χτίζουν ομάδες

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Ξεκινώ αυτό το κείμενο ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι πλέον δεν έχω κανένα ίχνος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κ. Κάκου.Ο κύριος λόγος είναι τρόπος με τον οποίο μας πλασαρίστηκε η “ανανέωση” του συμβολαίου του Laban, και η “διαπραγμάτευση” με τον Πάμπο και αρκετές εξαγγελίες που ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθούν ή έστω να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης τους(αναβαθμισμένη μπουτίκ, χορηγούς, όραμα 2020).

Μετά την εξαγγελία για μείωση του προϋπολογισμού (που με βρήκε σύμφωνο ως κίνηση) το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πως θα καλυφθεί το χάσμα (αγωνιστικά) που θα προκαλέσει η εν λόγω μείωση. Θα λειτουργήσουν οι υποδομές της ομάδας, θα εκμεταλλευτούμε άτομα με γνώσεις ποδοσφαιρικές, θα αξιοποιήσουμε το έμψυχο δυναμικό μας παίρνοντας το μέγιστο από τους παίκτες που θα μείνουν ή σε περίπτωση που φύγουν να φροντίσουμε να  πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα οικονομικά ανταλλάγματα; Με τις μέχρι τώρα κινήσεις το μόνο που διακρίνω είναι έλλειψη στρατηγικής και ένα αίσθημα πανικού.

Παρακολουθώντας τις κινήσεις της ομάδας μας αλλά και των ανταγωνιστών μας διακρίνω κάτι το οξύμωρο, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια (ως ένα βαθμό) έκαναν μειώσεις αλλά κράτησαν αρκετούς από τους βασικούς αλλά κυρίως ποιοτικούς τους ποδοσφαιριστές.

Πάμε τώρα στην ομάδα μας, μέχρι στιγμής έχουν φύγει  Inzaghi, Lavorde, Ilic, Roncatto, Colin και το πιο πιθανό θα ακολουθήσουν Laban και Οκκάς. Οι 3 πρώτοι κατά την άποψη μου ήταν ότι πιο ποιοτικό είχαμε στις τάξεις μας, γεγονός που αποδυναμώνει σημαντικά την ομάδα. Αυτό που θεωρώ οξύμωρο είναι ότι όχι μόνο δεν κρατάμε τους ποιοτικούς μας ποδοσφαιριστές, αλλά δεν παίρνουμε ούτε καν χρηματικά ανταλλάγματα για εκείνους που δεσμεύονται  με συμβόλαια με την ομάδα μας (εξαίρεση αποτελεί ο Lavorde) . Απ’ ότι φαίνεται χάνουμε Ilic, Colin και Laban με μόνο αντάλλαγμα να μας χαρίσουν τα δεδουλευμένα τους. Μα καλά κύριοι πάτε καλά, εμείς για να πάρουμε παίχτη ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ομάδα του πληρώνουμε μεγάλα ποσά (Οικονόμου 150 χιλ, Rezek 250 χιλ, Lavorde 250 χιλ) και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το να μας χαρίσουν τα δεδουλευμένα τους; Πέραν αυτού κυκλοφορεί και μια φήμη ότι όποιος ποδοσφαιριστής δέχθηκε την μείωση, μπήκε όρος πάνω στο συμβόλαιο του να μπορεί να φύγει με ελευθέρα για ομάδα στο εξωτερικό χαρίζοντας τα δεδουλευμένα του. Ερωτώ, εάν έρθει ο χ ποδοσφαιριστής 29 Αυγούστου και ενεργοποιήσει αυτό τον όρο τι γίνετε; Μένει η ομάδα ξεκρέμαστη;

Κύριοι στερείστε των γνώσεων να διαχειριστείτε αυτό το σωματείο, αλλά από την στιγμή που βρίσκεστε στο πηδάλιο του και δεν έχετε πρόθεση (απ’ ότι φαίνεται) να κάνετε στην άκρη, κάντε το αυτονόητο, φέρτε ένα άτομο που έχει τις γνώσεις για να σας βοηθήσει σε θέματα πωλήσεων ποδοσφαιριστών, διαπραγματεύσεων συμβολαίων, ανεύρεσης ποδοσφαιριστών, αξιοποίησης υποδομών του σωματείου.

Διότι πολύ απλά εσείς δεν το κατέχετε…

Γ.Ο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ