Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα

Η παροιμία «κάθε πέρσι και καλύτερα» θα γίνει «κάθε κριτήρια και χειρότερα» με βάση τα όσα πληροφορούμαστε από την διοίκηση, για τις οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου. Κάθε χρονιά λέμε ότι φέτος θα κινηθούμε πιο νοικοκυρεμένα και κάθε χρονιά κάνουμε πλουσιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν, είδαν και απήλθαν.

Η υπερβολική εμπιστοσύνη στις προσταγές του εκάστοτε προπονητή, η ανοχή στα παιχνίδια των μάνατζερ και οι κινήσεις εντυπωσιασμού έχουν φορτώσει το σωματείο με δυσβάστακτες υποχρεώσεις απέναντι σε ποδοσφαιριστές που δεν ίδρωσαν την φανέλα.

Από αγωνιστικής άποψης, οι πλείστοι προπονητές έχουν να διαχειριστούν ένα ρόστερ με μικρή ευελιξία, βάση των μακρόχρονιων συμβολαίων που συνάπτονται με ποδοσφαιριστές. Δεν θέλει και ιδιαίτερη σκέψη να αντιληφθεί κανείς την εκτίμηση που χαίρει συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που ήρθε την χειμερινή περίοδο, από τον Πάμπο Χριστοδούλου.

Για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος υπάρχουν δύο κατευθύνσεις. Η μια είναι η δημιουργία μιας ομάδας ατόμων με ποδοσφαιρικές γνώσεις, που θα εισηγούνται ή θα κρίνουν ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο φάνηκε να επιχειρείται με την περίπτωση του Κικλάντζε ως τεχνικού διευθυντή, ωστόσο τα αποτελέσματα(;) είναι γνωστά. Η άλλη είναι ουσιαστικά αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος και πιο συγκεκριμένα η δραστική μείωση του προυπολογισμού, μιας και η σταδιακή οικονομική εξυγίανση δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ