Σοκ και δέος!

Η διοίκηση μας έχει μια τρομερά επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική, όσο κι αν δεν τους… φαίνεται τελευταία. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζει τις μεθόδους χειραγώγησης του κόσμου, είναι άξιος θαυμασμού!

Όταν η ομάδα μας δέχτηκε την τεσσάρα από την Ομόνοια στα play-off, αυτόματα προκηρύχθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Εκεί, παρά το ότι ο Σάββας Κάκος πήρε πάνω του την ευθύνη για την πρωτοφανή απώλεια του τίτλου, κανένας δεν πρόλαβε να του ζητήσει το τίμημα. Ο λόγος; Πρόλαβε να “πυροβολήσει” τα μέλη με αρκετά νούμερα, το άθροισμα των οποίων ξεπερνούσε κατά πολύ τα 13 εκατομμύρια – άσχετο αν τα “μάζεψε” στο τέλος σε 13 – με αποτέλεσμα η προσοχή να πάει εκεί. Ο φόβος και ο πανικός ότι το Σωματείο είναι καταχρεωμένο και κινδυνεύει με λουκέτο, έκανε τους πάντες να σωπάσουν και να δεχτούν οτιδήποτε, προκειμένου το καράβι να μην μείνει ακυβέρνητο. Άλλο θέμα βέβαια αν τα πλείστα των χρεών, είναι προς μέλη και διοικούντες…

Μερικές βδομάδες αργότερα, έχουμε τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Πάμπο Χριστοδούλου. Οι περισσότεροι θα διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν αμέσως να ανακοινώνεται ο Χριστάκης Κασσιανός, προπονητής εν αποστρατεία; Δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα; Η απάντηση είναι απλή: Ποιός ασχολείται τώρα με τον Πάμπο Χριστούλου; Ποιός ρωτά πολλα-πολλά για τις οικονομικές του απαιτήσεις, τι ζήτησε σε υλικό, τι πήρε, τι στόχοι τέθηκαν, που σκάλωσαν οι συζητήσεις; Σχεδόν ουδείς!

Ας δούμε λοιπόν τι λέει η γνωστή θεωρία “Σοκ και δέος”: “ βασικός στόχος της αποτελεί η παράλυση της θέλησης του αντιπάλου, η πλήρης σύγχυση αυτού και η αδυναμία στρατηγικής αντίστασης. Αυτό επιτυγχάνεται με ταχύτητα εφαρμογής και εξαιρετικά έντονη προπαγάνδα, ικανή να διαβάλλει το ηθικό του αντιπάλου, έτσι ώστε να θεωρηθεί μάταιη η οποιαδήποτε αντίσταση.

Σας θυμίζει κάτι; Μακάρι όλη αυτή την σπουδή να την επιδεικνύαμε και στους πραγματικούς μας εχθρούς – αθλητικά ομιλούντες – παρά για να αλληλεξουδετερωνόμαστε μέσα στην ίδια την ομάδα μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ