Σε αυτούς να χτιστεί η νέα Ανόρθωση

Σε άλλα άρθρα μας σήμερα στο Anorthosis24, κάναμε λόγο για τους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν μετά το τέλος της χρονιάς, αλλά και στους Κύπριους που η ομάδα μπορεί να βασιστεί πάνω τους με τη νέα χρονιά. Προσωπικά, σαν ο «Ειδικός Συνεργάτης», λίγο ή πολύ συμφωνώ με τα συγκεκριμένα άρθρα. Θα καταθέσω όμως την άποψη μου για αυτούς που πρέπει να μείνουν του χρόνου στην ομάδα και οι οποίοι θα αποτελέσουν το κορμό της. Δεν θα αναφέρω ποιοι πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν, απλά αυτούς που για μένα ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν, ασχέτως αν και άλλοι που δεν αναφέρω μπορεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο Αντώνης Παπαδόπουλος και τη νέα χρονιά.

Αρχίζοντας από τη θέση του τερματοφύλακα, σίγουρα πρέπει να μείνει ο Χριστάκης Μάστρου. Εκτός του ότι είναι Κύπριος, κάτι πολύ σημαντικό για τα χρόνια που έρχονται, μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού και μάλιστα είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός, θα βελτιώνεται συνεχώς.

Στην κέντρο της άμυνα τώρα, θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά οι Ίλιτς – Ζόρζε. Ο πρώτος γιατί πολύ απλά είναι ο ποιοτικότερος μας αμυντικός, ο δεύτερος γιατί μπορεί να δέσει με τον Ίλιτς σε μεγάλο βαθμό αν καταφέρει να έχει μία χρονιά μακριά από τραυματισμούς. Για τα άκρα της άμυνας, Σιέλης και Άντιτς θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν αρκετά με τη νέα χρονιά. Μάλιστα, για μένα ο Σιέλης πρέπει να είναι το βασικό αριστερό μπακ της καινούριας Ανόρθωσης, ενώ ο Άντιτς μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις όταν χρειαστεί.

Στη μεσαία γραμμή τώρα, Λαμπάν και Αλέξα πρέπει να μείνουν στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο πρώτος, μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας στη μεσαία γραμμή με τη νέα χρονιά, ενώ ο δεύτερος είναι ένας αρκετά μα αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, και από τους λίγους που αγωνίζονταν με όλη τους την ψυχή τους τελευταίους καταστροφικούς μήνες.

Στην επίθεση τώρα… Δεν θα αναφέρω τον Λαβόρδε, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα μας αποχαιρετάει για ξένες πολιτείες. Στη θέση του, θέλω να δω τον Ανδρέα Αβραάμ, ο οποίος για μένα μπορεί να δώσει μεγάλη ποιότητα και αρκετές λύσεις στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Και φυσικά τον Οκκά, αλλά για μερικά ποιοτικά λεπτά αφού δείχνει πλέον ότι δεν μπορεί να αγωνίζεται ως 25άρης στον αγωνιστικό χώρο.

Θα μου πείτε ότι αυτοί που ανέφερα είναι αρκετά λίγοι σε αριθμό. Ναι, αλλά προσωπικά τους περισσότερους από αυτούς που άφησα πίσω, δεν θα με πείραζε αν δεν τους έβλεπα και του χρόνου στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Θεωρώ ότι αν μείνει ο Πάμπος Χριστοδούλου στην ομάδα, μπορούμε να βρούμε καλύτερους με μικρότερο κόστος.

Υ.Γ Αρκετοί από τους νεαρούς που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι μεγάλης πάστας ποδοσφαιριστές. Πραγματικά θα ήμουν χαρούμενος αν έβλεπα να δίνονται ευκαιρίες στους Χατζηγεωργίου, Ανδρέου, Μιχαήλ που επιστρέφει, και άλλους.

Υ.Γ 2. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να μην επιβαρυνθεί με ποσά λόγω αποδεσμεύσεων. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος για αυτό ή να βοηθήσουν οι συγκυρίες (πωλήσεις, επιλογή άλλων ομάδων στο εξωτερικό κ.λ.π).

Υ.Γ. 3. Με πολύ μικρά ποσά, μπορούν να έρθουν στην ομάδα παιχταράδες. Πριν μερικά χρόνια, «φώναζαν» κάποιοι για τον Άλεξ Ντα Σίλβα, αλλά εμείς θέλαμε ποδοσφαιριστές του μισού εκατομμυρίου το χρόνο που έχουμε να τους πληρώνουμε ακόμη. Ας κοιτάξουμε και στην εγχώρια αγορά, υπάρχουν αρκετά διαμάντια.

Υ.Γ 4. Όταν αναφέρω στο κείμενο ότι «πρέπει να μείνει», δεν σημαίνει πως ακούγεται ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν. Απλά όπως αναφέραμε πολλάκις, με τα νέα δεδομένα, κανένας δεν είναι σίγουρος για τη νέα χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ