Έχουμε τους Κύπριους για να χτίσουμε πάνω τους; Ναι η απάντηση

Αναμφίβολα, με τους περιορισμούς που θα υπάρξουν στο μπάτζετ της νέας χρονιάς, οι Κύπριοι της ομάδας αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα Ανόρθωση. Ευτυχώς για την ομάδα μας, έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν άμεσα ποιοτικές λύσεις, αλλά και φοβερά ταλέντα που αν τους δοθεί (επιτέλους) η ευκαιρία, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικότατες μονάδες.

Με τη νέα χρονιά επανέρχεται από τον τραυματισμό του ο Βαλεντίνος Σιέλης, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τη βασική λύση για το αριστερό αμυντικό άκρο της νέας Ανόρθωσης. Ο Σιέλης έχει κάνει αλματώδη βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, και αν καταφέρει να «κοντρολάρει» το παιγνίδι του, τότε μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντική λύση για την ομάδα.

Υπάρχει επίσης ο Ανδρέας Αβραάμ, ο οποίος όμως για να αξιοποιηθεί καλύτερα, πρέπει να αγωνιστεί στη φυσική του θέση που είναι το αριστερό επιθετικό άκρο (περισσότερα για αυτό σε σημερινό θέμα του Anorthosis24).

Ο Χριστάκης Μάστρου έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη αμυντική λύση κάτω από τα δοκάρια. Ο Κύπριος άσος χρειάζεται βελτίωση σε κάποιους τομείς του παιγνιδιού του, όμως είναι μόλις 24 ετών, σε ηλικία που για τους τερματοφύλακες σημαίνει πως έχει αρκετά να βελτιώσει και όλο το χρόνο μπροστά του για να το κάνει.

Το καλοκαίρι επιστρέφει την ομάδα και ο Μάρκος Μιχαήλ, ο οποίος φέτος ήταν δανεικός στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Ο Μάρκος πέτυχε κάποια τέρματα στην ομάδα της Λευκωσίας (μάλιστα το ένα στο 4-3 μαζί μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος), και δείχνει πιο ώριμος να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων προαναφερθέντων, είναι ότι βρίσκονται σε μικρή ηλικία και ότι έχουν ήδη αρκετές εμπειρίες στην πλάτη τους. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας τα επόμενα χρόνια, και οι οποίοι μπορούν να βελτιωθούν αρκετά και να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια.

Υπάρχει επίσης και ο αρχηγός Γιάννης Οκκάς ο οποίος βρίσκεται στα 36 του, και αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο ή με το τέλος της χρονιάς θα ολοκληρώσει την καριέρα του.

Υπάρχουν και άλλα νεαρά ταλέντα στην ομάδα, που το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρουν ευκαιρίες. Επιστρέφει επίσης ο Αδάμος Χατζηγεωργίου, το όνομα του οποίου βρισκόταν στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων του εξωτερικού όπως η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Για τον Αδάμο, 19 ετών, αρκετοί λένε πως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του αυτή τη στιγμή, αλλά αν δεν πάρει ευκαιρίες πως θα το δείξει; Υπενθυμίζουμε πως με την ΤΣΣΚΑ για το Europa League πριν τρία χρόνια, όταν δεν είχε καλά καλά συμπληρώσει τα 17, έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την ολιγόλεπτη εμφάνισή του, δίνοντας και την ασίστ στον Καφού που άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Αλλά η συνέχεια τον βρήκε στον πάγκο, ενώ μετά δόθηκε δανεικός.

Τεράστιο ταλέντο θεωρείται επίσης και ο Ανδρέας Αδάμου. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά πριν την αρχή της χρονιάς αλλά και σε άλλα όταν υπήρχαν διακοπές για Εθνικές, και έδειξε πως είναι έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο που βγήκε από τις ακαδημίες μας τα τελευταία χρόνια, και παρότι αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά, είδαμε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που δεν φοβόταν να αναλάβει πρωτοβουλίες, να έχει τσαμπουκά στο παιγνίδι του αλλά και αρκετή ποιότητα. Ας του δοθεί η ευκαιρία με τη νέα χρονιά. Οι ακριβοπληρωμένοι μας σταρ τι έδειξαν τους τελευταίους μήνες δηλαδή;

Υπάρχουν και άλλοι νεαροί, όπως ο Λαίφης, που πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Έχουμε νεαρούς Κύπριους στην ομάδα με τεράστιο ταλέντο, αλλά όπως έχουμε πει, αν δεν αγωνιστούν, τότε πως θα ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο; Η Ομόνοια, με Χριστοφή και Εφραίμ βασικούς στα επιθετικά άκρα, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με τους δύο αυτούς Κύπριους να είναι από τους καλύτερους της ποδοσφαιριστές, αν όχι οι δύο καλύτεροι. Αν δεν αγωνίζονταν όμως, τότε δεν θα το γνωρίζαμε αυτό. Και όταν λέμε αν δεν αγωνίζονταν, εννοούμε όταν πήγαν στην Ομόνοια και είχαν να ανταγωνιστούν ποδοσφαιριστές που έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ και είχαν «σίγουρη» τη θέση στην εντεκάδα, μόνο και μόνο επειδή ήταν ξένοι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ