Πρόστιμο ή… αβολίδωτο;

Όπως αναφέραμε νωρίς το απόγευμα, η διοίκηση απεφάσισε όπως επιβάλει βαρύ πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές, σε περίπτωση που η ομάδα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μάλιστα, το ύψος του θα αγγίζει το 15% του συμβολαίου του κάθε ποδοσφαιριστή!

Προκύπτουν όμως δυο ζητήματα: Θεωρείται επιτυχία η έξοδος στην Ευρώπη για μια ομάδα που ήταν στο +6; Προφανώς και όχι. Συνεπώς, το συγκεκριμένο πρόστιμο, θα έπρεπε να είχε αναγγελθεί όταν χάναμε επικίνδυνα ύψος ή έστω, ενόσω υπήρχαν ακόμα πιθανότητες για τον τίτλο.

Έπειτα, με το συγκεκριμένο πρόστιμο, ξυπνούν μνήμες 2010. Ο τότε προέδρος, Αντώνης Δημητρίου, προανήγγειλε πρόστιμο ίσο με τον μισθό Μαΐου για κάθε ποδοσφαιριστή, κάτι που ισοδυναμεί με το 10% των απολαβών τους. Ωστόσο, επειδή οι ποδοσφαιριστές ουδέποτε κλήθηκαν σε απολογία όπως ορίζουν οι εσωτερικοί κανονισμοί της ομάδας, ο μισθός τελικά κατεβλήθη από την επόμενη διοίκηση Κυριάκου Κούσιου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η νομική συμβουλή θα εισακουστεί και θα εφαρμοστεί σωστά, ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα, στην απευκταία περίπτωση που μείνουμε και εκτός Ευρώπης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ