Παντελή: “Το θεωρώ δύσκολο να είμαι στο νέο Δ.Σ.”

Ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις του πρώην προέδρου Αντρέα Παντελή αναφορικά με την επόμενη μέρα στην Ανόρθωση. Ο Παντελή ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή ‘’Βραδινό Ντέρμπι’’ του Ράδιο Πρώτο. Μεταξύ άλλων είπε για το θέμα Τιμουρ Κετσπάγια για την δυσκολία να τον προσεγγίσει, επιπρόσθετα μίλησε και για το δικό του μέλλον στην Ανόρθωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση: «Ήταν μια σημαντική γενική συνέλευση. Μετά από αρκετά χρόνια προβλημάτων, ειπώθηκαν πράγματα τα οποία θορύβησαν αρκετά. Σε χρόνο ρεκόρ το χρέος έχει βρεθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα, που θα πρέπει πλέον με βάσει τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να τεθεί ένα τέλος σ’ αυτούς τις ανεξέλεγκτους προϋπολογισμούς των ομάδων, γιατί, σίγουρα κάποια θα οδηγηθούν στην καταστροφή. Νομίζω ότι έπρεπε να τεθούν τα πράγματα να λεχθούν για να αρχίσει η ομάδα να προγραμματίζεται, με απώτερο στόχο να επιστρέψει η ομάδα, στην οικονομική διαχείριση και να μπορεί να επιβιώσει.»

Για το χρέος που ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ: «Όπως είναι λογικό ένα ποσό στα 13 εκατομμύρια κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα ήταν τόσο. Αυτά τα 13 εκατομμύρια, θα πρέπει να πούμε ότι ένα ποσό αποτελεί, οφειλές οι οποίες είναι εξασφαλισμένες και προηγούμενες συμφωνίες, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν, όμως αυτά τα 2 και κάτι εκατομμύρια, για τα κριτήρια, και αυτά τα άμεσα που πρέπει να δοθούν στους ποδοσφαιριστές δεν ακούγεται ωραίο. Είναι και παραμένουν μεγάλα ποσά.»

Η επόμενη ημέρα: «Με το να προσπαθούμε να επιρρίψουμε ευθύνες από το 2008 και μέχρι σήμερα ο ένας στον άλλο, είναι μεγάλο λάθος. Είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα την οποία πρέπει να στηρίξουμε για να επιβιώσει με νύχια και με δόντια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις προηγούμενες διαφορές, και να πραγματικά θέλουμε, να την στηρίξουμε αυτή την ομάδα θα πρέπει να στηρίξουμε με τον σωστό τρόπο. Με το να βρίσκουμε τα λάθη των άλλων, και να κάνουμε κριτική δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όσοι έχουν περάσει από την ηγεσία της ομάδας, θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο αυτής της ομάδας ότι, έχουμε μονιάσει εμείς. Πολλές φορές έχουμε πει διάφορα πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέχρι χθες δεν τους πείσαμε ότι είμαστε σίγουροι.»

Ενότητα πρώην και νυν παραγόντων: «Με βάσει τα γεγονότα κα τις ενδείξεις οι παράγοντες είναι ένα. Για να γίνει πράξει όμως θα πρέπει να γίνει και ουσιαστικά και να αποδειχτεί ότι εφαρμόζεται.»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: «Αν λάβουμε υπόψη τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ που έχουν γίνει πιο πιέστηκα είναι πιο δύσκολη η σημερινή κατάσταση.»

Αν μίλησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια μετά την αποδέσμευση του Λέβι: «Είναι αλήθεια. Μου ζητήθηκε να μιλήσω με τον Τιμούρ αλλά δεν ήταν εύκολο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν γιατί έχουμε πληγώσει αρκετά τον Τιμούρ. Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα για την ομάδα και πρέπει να γίνου αρκετά για να μας συγχωρήσει.»

Το μέλλον του στην Ανόρθωση: «Αυτό θα το συζητήσουμε πιο μετά δεν είναι της ώρας. Το θεωρώ δύσκολο να είμαι στο νέο Δ.Σ. αλλά θα είμαι κοντά στην ομάδα.»

Αν μπορούν να βρεθούν άμεσες οικονομικές λύσεις: «Ο χρόνος είναι πιεστικός και οι όποιες κινήσεις μέσω τρίτων δεν θα φέρουν αποτελέσματα. Το νέο Δ.Σ πρέπει να βρει από μόνο του τις λύσεις και σταδιακά με την σωστή δουλειά ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει για να γίνε καλύτερη η κατάσταση. Η άμεση λύση πρέπει να δοθεί απ’ αυτούς θα λάβουν την ευθύνη γιατί δεν υπάρχει χρόνος.»

Ανάληψη ευθυνών από όλους: « Σίγουρα είναι αυτό που βγήκε από την γενική συνέλευση. Μπορεί όλοι να είμαστε απογοητευμένοι. Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα για επιβίωση του σωματείου μας όλα πρέπει να πηγαίνουν στο περιθώριο και να πεισθεί ο κόσμος ότι εμείς θα μονιάσουμε και θα βοηθήσουμε την Ανόρθωση να είμαστε ειλικρινής για να βοήθησε και κόσμος με την σειρά του.»

Πηγή: sigmalive.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ