Να εξηγούμαστεν για να μεν παρεξηγούμαστεν

Έσhει πολλήν τζαιρόν να γράψω στήλη τζαι απολογούμαι. Το ξενέρωμαν ήταν πολλά μεγάλον όμως. Τόσον που τα όσα συμβαίνουν σε τούντον μαυρογέριμον τον τόπον, όσον τζαι που την κατρατζύλαν της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

Τα όσα ειπώθηκαν εψές στην έκτακτην Γενικήν Συνέλευσην του Σωματείου όμως, εν εμπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα. Κατ’ αρχήν πρέπει να διευκρινιστεί νάμπου είπεν ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. διότι τα παπαγαλάκια μάχουνται να φκάλουν προς τα έξω ότι εστηρίξαμεν Κάκον τζαι με τα πέντε μας.  Συνεπώς εν να παραθέσω δαμέ την εχτεσινή μας ομιλία τζαι όποιος θέλει διευκρινίσεις, ας σχολιάσει.

«Αδέλφια Ανορθωσιάτες,

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. από την πρώτη στιγμή της διοικητικής κρίσης τον Νοέμβριο του 2008 είχε υποστηρίξει πως θα ήταν καλύτερα η ομάδα μας να περάσει μία περίοδο εξυγίανσης, η οποία ενδεχομένως να προκαλούσε μια ξηρασία σε ό,τι αφορά την κατάκτηση τίτλων.

(Σημ: Τωρά, ήρτετε ούλλοι π’ όσσω σας)

Λάθη έκαναν όλοι. Από τη διοίκηση Παντελή τότε, μέχρι τη σημερινή υπό τον κ. Κάκο, αποδειχτήκαμε άπαντες ανεπαρκείς να προφυλάξουμε τον Φοίνικα. Αντί αυτού, βάζαμε τους εγωισμούς μας πάνω από την ΑΝΟΡΘΩΣΗ οδηγώντας τον Σύλλογο στο χείλος του γκρεμού. Δεδομένης δε της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που περνά ο τόπος μας, η προσπάθεια διάσωσης του Συλλόγου γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Πρέπει να μπει επιτέλους φραγμός στη σπατάλη αμύθητων ποσών σε μεταγραφές που προφανώς δεν αποδίδουν, με συνέπεια ούτε η εξυγίανση να έρθει ούτε και οι τίτλοι. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα είχαν την τιμή να φορέσουν τη φανέλα με τον Φοίνικα στο στήθος πάνω από 60 ποδοσφαιριστές. Αν υπολογίσουμε μετριοπαθώς το κόστος μεταγραφής και μισθοδοσίας για καθένα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές στις 150.000 ευρώ αντιλαμβανόμαστε ότι η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ξόδεψε γύρω στα 10 εκατομμύρια σε παίκτες που στην καλύτερη περίπτωση είχαν μέτριες αποδόσεις.

(Σημ: Όπως αντιλαμβάνεστε, δαμέ κράζουμεν τους ούλλους για την κατασπατάλησην εκατομμυρίων σε παλτά που ήρταν τζ’ εν εκουμπήσαν)

Αναμφίβολα το Σωματείο ζήμιωσε και από συμπεριφορές οπαδών της ομάδας μας, από τους οποίους δεν αποκλείονται τα μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Γι’ αυτό θα θέλαμε σήμερα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, να απολογηθούμε για όποιες συμπεριφορές μελών μας προκάλεσαν ζημιά στην Ανόρθωση και να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί με πράξεις. Ωστόσο για τα δικά μας λάθη, κάποιοι πληρώσαμε και πληρώνουμε. Άλλων τα λάθη μένουν ατιμώρητα, παρόλο που κοστίζουν πολύ περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέπει στο μέλλον συμπεριφορές που ζημιώνουν την Ανόρθωση.

(Σημ: Η απαραίτητη αυτοκριτική που κάποιοι εν -έχουν τ’ αρχίδια να- κάμουν. Εγράψαμεν τζαι σε ένα σχόλιο που κάτω που την ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ποιες εν τούτες οι «πράξεις», για να μεν πεταχτεί κανένας να ρωτήσει)

Από αυτό το βήμα, καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τον Σύλλογο οικονομικά ανεξάρτητο και βιώσιμο. Αν αυτό συνεπάγεται περαιτέρω ξηρασία από τους τίτλους, είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ούτως ώστε να μην απομακρυνθούν οι οπαδοί μας από το πλευρό της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Η πρόκληση αυτή δεν μας φοβίζει και δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα για να επανέλθει η Ανορθωσιάτικη περηφάνια στις κερκίδες των γηπέδων και των κλειστών που αγωνίζεται ο Φοίνικας.

(Σημ: Τούτον που είπαμεν, έναιν ότι εν μας πειράζει η περαιτέρω ξηρασία. Έσhει κανέναν που εν θέλει να δέρνουμεν; Τούτον που είπαμεν εν ότι δεδομένης της τραγικής οικονομικής κατάστασης πρέπει το ΔΣ να φκει τζαι να πει ότι ‘πάμεν για το καλλύττερον’, να κρατήσει χαμηλούς τόνους τζ’ εμείς εν να είμαστεν δίπλα στην ομάδα)

Δυστυχώς, όσες διοικήσεις ανέλαβαν να ανορθώσουν… την ΑΝΟΡΘΩΣΗ από τα Νοεμβριανά του 2008 και ένθεν απέτυχαν και ο κυριότερος λόγος είναι προφανής: η διχόνοια που εξακολουθεί να υποβόσκει στα σπλάχνα του Σωματείου. Για το καλό του Συλλόγου μας όμως, δεν θα μπούμε στη διαδικασία της επίρριψης ευθυνών, αλλά θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για τη σωτηρία της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Προφανώς λοιπόν, απαραίτητη προϋπόθεση για να σωθεί ο Φοίνικας είναι η ενότητα των Ανορθωσιατών.

(Σημ: Πρέπει να πάμεν όπως το 2004. Έστω με τον Κάκο…)

Έχει αποδειχτεί πολλάκις τα τελευταία πέντε χρόνια, ότι ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει, όσο συνεχίζουν να εμπλέκονται στα διοικητικά άνθρωποι που είχαν ενεργό ρόλο στα Νοεμβριανά του 2008. Άπαντες έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη του Ανορθωσιάτη. Γι’ αυτό ήρθε ο καιρός να δούμε νέα πρόσωπα στο Σωματείο. Όχι κατ’ ανάγκην σε ηλικία, αλλά σε ιδέες για το μέλλον της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

(Σημ: Με άλλα λόγια, του χρόνου πρέπει να φύει τζαι ο Κάκος. Ακόμα τζαι αν ξεχρεώσουμεν)

Σε ουδεμία περίπτωση ζητούμε απομάκρυνση του κ. Κάκου από την Προεδρία του Σωματείου. Εξάλλου, η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου λήγει τον επόμενο Μάιο. Καλούμε ωστόσο, τη Διοίκηση Κάκου να βάλει τον Σύλλογο σε ένα μεταβατικό στάδιο αναγέννησης στις πράξεις!

(Σημ: Πριν να φύει όμως, πρέπει να προλάβει να σάσει, όπως εγράψαμεν τζαι στο προαναφερθέν σχόλιον, κάποια που τα σκατά που τζαι ο ίδιος επροκάλεσεν. Εξάλλου εφάνηκεν εχτές ότι κανένας εν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, άρα αν επροκηρύσσετουν εκλογική συνέλευση, ήταν να έχουμεν σφαγές πάλε, ώσπου να πειστεί ο  επόμενος ‘σωτήρας’)

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. απαιτεί όσοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά του Συλλόγου, όπως πρακτορεία στοιχημάτων, να φύγουν από τη διοίκηση. Επίσης, ζητούμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του Συλλόγου. Δε γίνεται να μαθαίνουμε ότι εισφορές για τα 102 χρόνια του Συλλόγου δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα!

(Σημ: Για ποιον Ππεκρή τζαι για ποιον Λούτσιο χτυπά η καμπάνα;)

Επιπλέον, χρειάζεται να αυξήσουμε την επιρροή μας στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου αλλά και στην πολιτική. Ο δήμαρχος  Λάρνακας πέρσι μίλησε σε εκδήλωση του Σωματείου και τώρα μας κλείνει τα βοηθητικά. Οι βουλευτές που διατείνονται ότι υποστηρίζουν ΑΝΟΡΘΩΣΗ τι κάνουν για να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις; Φανήκαμε αδύνατοι να διαχειριστούμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Πήγαμε να παίξουμε τον αποελ στο γσπ με 1200 οπαδούς! Επιτρέπουμε στον ανεκδιήγητο Παναγή να διαιτητεύει ακόμα αγώνες της ομάδας μας. Η αελ πώς κατάφερε να μην την διαιτητεύει ο Τράττος;

(Σημ: Όλως παραδόξως, εψές κάτι Κουλήες, κάτι Χριστοφόρου ελείπαν. Ήρτεν ο Γεωργίου, που είσhεν απιέρωτες συνδρομές, ένας Φοίνικας ξέρει που πότε τζαι ευτυχώς αναγκάσαν τον να τες πιερώσει. Καταλάβετε ότι εμείναμεν ΜΟΝΟΙ μας. Για μας καλλύττερα να μεν νεκατώνουνται τούτοι. Αλλά ούτε τζαι να μας την καθίσκουν)

Το Καταστατικό του Συλλόγου χρειάζεται τροποποίηση και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια. Η εγγραφή μελών πρέπει να απλοποιηθεί άμεσα. Ενδεχομένως, λόγω και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που περνά ο τόπος, ο Σύλλογος να μπορούσε να εξετάσει μέτρα, τα οποία θα καθιστούν οικονομικά πιο προσιτή την εγγραφή μελών. Ένας τρόπος θα μπορούσε να είναι η αυτόματη προσέγγιση για εγγραφή των κατόχων διαρκείας των τελευταίων τριών ετών, με την καταβολή ενός μικρού επιπλέον αντιτίμου μαζί με το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

(Σημ: Έβκαλεν η γλώσσα μας μαλλιά για τούτα. Εδκιάβαζα στα σχόλια της ανακοίνωσης του Συνδέσμου ότι εν είμαστεν μέλη. Διαβεβαιώνω ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο που όσους ήμασταν τζαμέ εψές είμαστε μέλη. Πολλοί που εμάς άνεργοι, αλλά πιερώνουμεν τζαι τες συνδρομές μας, σε αντίθεση με τον κ. βουλευτή)

Εξάλλου ο αγνός Ανορθωσιάτης δεν ήταν ποτέ οπαδός της νίκης και της δόξας. Ανορθωσιάτες είμαστε γιατί για μας η  ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είναι τρόπος ζωής, σύμβολο συνώνυμο του αγώνα. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είναι το μόνο πράγμα που φέραμε από την Αμμόχωστο. Καλούμε όσους συμμερίζονται τις απόψεις μας να εγγραφούν επιτέλους μέλη στο Σωματείο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν, ούτως ώστε η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ‘να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορείαν της’.»

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθκειας. Για τα επόμενα μας βήματα τζαι για περαιτέρω προβληματισμόν παραθέτω το σχόλιο που είχα γράψει που κάτω που την ανακοίνωση του Συνδέσμου, η οποία παρεμπιπτόντως δεν είσhε τίτλο τζαι τζείνος που την ανάρτησεν τζαι δαμέσα έκαμεν φάουλ επιλέγοντας το «Στήριξη στον Πρόεδρο της ομάδας μας». Τα σχόλια απενεργοποιηθήκαν προσωρινά, λόγω των πολλών «αψιμαχιών».

«Τι είπεν ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. που ενόχλησεν τόοσο πολλά εχτές;

Πρώτον: Υπενθύμισεν ότι που την πρώτη στιγμή της κρίσης το 2008 επροτίμαν να κάτσουμεν ούλλοι τη μάππα χαμέ, να καθαρίσουμε το Σωματείο τζαι να μπουν οι τίτλοι σε δεύτερην μοίραν. Κάτι τέθκοιο δεν έγινεν με συνέπειαν να ξανανοίξει ο λούκκος τζαι να αρκέψει το χρέος να γιγαντώνεται.

Δεύτερον: Αναγνώρισεν τα λάθη του τζαι είπεν ότι θα αναλάβει τες ευθύνες του με πράξεις (ήδη εδώκαμεν εισφορές, πέρσι εφκάλαμεν 750 διαρκείας τζαι φέτος ΕΝ ΝΑ ΦΚΑΛΟΥΜΕΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, μέλη μας βοήθησαν εθελοντικά σε διάφορες εκδηλώσεις – εν να μου πείτε έτσι πρέπει, αλλά εν ηξέρω άλλο οργανωμένο σύνολο να βοήθησε στα μέτρα που το κάμαμεν εμείς), καθώς τα μέλη του αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τρίτον: Εζήτησεν που τον Κάκον να φκάλει τη θητείαν του για να σάσει τα σκατά που ΤΖΑΙ ο ίδιος επροκάλεσεν τζαι όι να φύει τζαι να αρκέψουμεν εμφυλίους πάλε. Σε τούντο πλαίσιον είπαμεν του ότι του χρόνου πρέπει η διοίκηση που εν να φκει, να μεν έσhει κανέναν των Νοεμβριανών μέσα.

Τέταρτον: Απαίτησεν όσοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται με τα συμφέροντα του Σωματείου (είτε αυτά είναι μπούκκικα είτε αθλητικές ιστοσελίδες πχ) να φύουν ΆΜΕΣΑ που τη διοίκηση.

Πέμπτον: Εζήτησεν να αυξήσουμεν την επιρροή μας στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου τζαι προς τους πολιτικούς που μας αθθυμούνται μόνο στες χαρές.

Έκτον: Απαίτησεν τροποποίηση του Καταστατικού για να απλοποιηθεί η διαδικασία εγγραφής μελών.

Τούτα τα αιτήματα εν να μεταφερθούν τζαι γραπτώς στον κ. Κάκον. Τζαι αν δεν υλοποιηθούν δαμέ εν να είμαστεν. Τζ’ αν έσhει κανέναν που διαφωνεί με τες θέσεις τούτες, ναι, πρέπει να προβληματιστεί κατά πόσον εν πραγματικός Ανορθωσιάτης.

Εν εύκολο να κάμνεις κριτική στον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Εν κάτι σαν την συτζάν του μαύρου στο Ανορθωσιάτικο περιβάλλον (βέβαια ο Κάκος εψές, μέστα πολλά που είπεν, ανέφερεν τζαι κάτι που επέρασεν απαρατήρητον: η δικαστική έσυρνεν μας πρόστιμα τζαι κατά την περίοδον που εκάμναμεν αποχή). Εν αρνηθήκαμεν ποττέ ότι εκάμαμεν λάθη. Όμως αρφούδκια μου καλά, λάθη εν κάμνει τζείνος που εν κάμνει τίποτε. Ζητάτε μας να ελέγχουμεν μιαν μάζαν (που μπορεί σε μικρά ματς να εν 200 τζαι σε ντέρμπυ να εν 1000) με τόσον πάθος, το οποίον αν εκατευθύνατε προς τους εκάστοτε διοικούντες που εν 15 τζ’ εν κουμαντάρουνται μεταξύν τους, τα πράματα εν να ήταν πολλά διαφορετικά τωρά.

Εσκεφτήκετε ποττέ τι εν να εγίνετουν αν ας πούμεν το κύμαν αντίδρασης στο πρώτο ματς μετά τη σύλληψη Παντελή, εγιγαντώνετουν; Αν ακολουθούσετε τότε τον Σύνδεσμο; Τζαι τούτον εν είσhε να κάμει με τον Παντελή, αλλά με τον τρόπο που ελειτουργήσαν ούλλοι (ΤΖΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗ), καταστρέφοντας την ομάδα-μοντέλο που είχαμεν τότε.

Αναλογιστήκετε τι εν να εγίνετουν αν αντί 300 οπαδούς μας έξω που τη ΓΣ που έδωκεν εντολήν στον «επίτιμο» να κάμει «οικουμενικήν», είσhεν 1.000 πελλαμένους τζ’ εμπαίναν μέσα να τους πιαν’ τούτους τους «κύριους» που τον γιακκάν τζαι να τους πουν, «φέρτε τα ριάλλια που αναλογούν στες ζημιές που εκάμετε τζαι πηαίνετε στον δκιάολον!»;

Εν θέλω να μπω σε διαμάχη με κανέναν. Είπα τζείνα που έχω να πω ως Ριρής τζαι όι ως ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. αλλά πιστεύκω ότι τζαι τα πλείστα μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. συμμερίζουνται τούντες απόψεις.

Πρέπει να ξαναμπούμεν ούλλοι στη διάθεση του 2004. Τζαι όταν λέω ούλλοι, εννοώ τζαι τα μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Τα οπαδιλλίκκια φέτος πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ εν πρέπει να ζημιώσει σεντ φέτος.

Όσον αφορά τον Κάκο, ούτε εγώ μπορώ να τον εμπιστευτώ, αλλά τούτον έχουμεν. Αν έσhει κανένας άλλη λύση ας έρτει να μας την πει. Ειδεμί αποδείξετε ότι αγαπάτε πραγματικά τούντην ιδέαν τζαι στηρίξετε. Όι τυφλά, εποικοδομητικά. Τζαι καταλάβετε ότι για να βελτιωθεί τζαι ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. πρέπει να κοντέψετε στους κατά πόλεις Συνδέσμους. Με το κάθεστε τζαι να κράζετε, απλά προκαλείτε αντιδράσεις. Εν αξίωμαν της φυσικής (είδετε που εν είμαστεν ούλλοι αμόρφωτοι;).»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ