Μονόδρομος η παραίτηση και η εκκαθάριση

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην αυτή του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Γράφω και εγώ τις δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς όσον αφορά το μέλλον του αγαπημένου μας σωματείο το οποίο βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Ενός σωματείου που γέννησε και έθρεψε εκατοντάδες αγωνιστές και αθλητές οι οποίοι διέπρεψαν με την παρουσία τους τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και στους εθνικούς αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού. Κατά την προσωπική μου άποψη μοναδική λύση στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε είναι η παραίτηση του νυν διοικητικού συμβουλίου (με όσους απέμειναν) και η ανάληψη του σωματείου από άλλους ανθρώπους οι οποίοι θα χαίρουν της εμπιστοσύνης της κύριας μάζας των οπαδών μας των οποίων η πλειοψηφία αυτών δεν είναι μέλη και δεν συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του Σωματείου. Παραθέτω τα δικά μου σημεία για προβληματισμό και για να υποστηρίξω την παραπάνω άποψη.

  • Έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους του κόσμου….

Λόγω της απώλειας του τίτλου και των τελευταίων εξαγγελιών για το ύψος του χρέους είναι αδύνατο να υπάρξει μια οικονομική εκστρατεία παρόμοια εκείνης του 2004. Ο απλός Ανορθωσιάτης δεν εμπιστεύεται πλέον τον πρόεδρο της ομάδος ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω συμμετείχε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των τελευταίων χρόνων, εκτός από τη διοίκηση Κυριάκου Κούσιου. Αυτό συνεπάγεται, ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια και δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο ότι μπορεί να ηγηθεί και να προσδώσει κύρος στο μεγαλείο αυτής της ομάδας. Ο κόσμος ακόμα αναμένει εξηγήσεις που πήγαν τόσα χρήματα και γιατί αυξήθηκε τόσο πολύ το χρέος. Στη γενική συνέλευση δεν ακούσαμε τίποτε άλλο εκτός από γενικολογίες και φτηνές δικαιολογίες. Να σημειωθεί επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το σωματείο είχε μεγάλα έσοδα από τα 100χρονα. Δεν μας εξήγησε κανένας  που χάθηκαν αυτά τα χρήματα. Πολλοί οπαδοί μας δηλώνουν τις τελευταίες μέρες ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσουν σεντ όσο παραμένει αυτή η διοίκηση στην Ανόρθωση. Η εξήγηση που δίνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν εμπιστεύονται την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί. Απορίας άξιον παραμένει, η εύνοια που παραχωρείται προς το συγκεκριμένο πρόσωπο από τους οργανωμένους οπαδούς μας.

  • Ανυπαρξία στο παρασκήνιο και κακές σχέσεις με την ηγεσία της ΚΟΠ

Γνωστή είναι εξάλλου η ανυπαρξία μας ως ομάδα στα τεκταινόμενα που συμβαίνουν πίσω από τις κουρτίνες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι κακές γλώσσες του παρασκηνίου αναφέρουν ως λόγο τις κακές σχέσεις που έχει δημιουργήσει ο εκπρόσωπος μας στην ΚΟΠ Ανδρέας Σάντης (στενός συνεργάτης του κου Κάκου) με όλο το οικοδόμημα της ΚΟΠ. Όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή του προέδρου μας. Κάποιοι αναφέρουν ότι τα παραπάνω είναι και ο κύριος λόγος της απώλειας του φετινού τίτλου.

  • Συνεχείς ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… Ο κόσμος πλέον κατάλαβε τι συμβαίνει και οι συνεχείς ανακοινώσεις με πηχυαίους τίτλους από την νυν διοίκηση δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν. Ο απλός Ανορθωσιάτης έστω και αθόρυβα δίνει τις απαντήσεις του, όμως κάποιοι κωφεύουν και εθελοτυφλούν επιδεικτικά. Τελευταία απάντηση ήταν στο ματς με το αποέλ όπου ο κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του, παρόλο που σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, το ματς με το αποέλ θα ήταν η απαρχή νέας οικονομικής εκστρατείας που θα αγκαλιαζόταν από τον κόσμο. Χθες είδαμε πάλι ανακοίνωση με εθελοντές. Αυτά είναι τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και δημιουργίας ενός φαινομενικά καλού και αισιόδοξου κλίματος που όμως καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε τίποτε άλλο εκτός από επικοινωνιακά τρικ και ανεκπλήρωτες εξαγγελίες. Να θυμίσω μόνο την μπουτίκ (που θα ήταν έτοιμη στα γενέθλια του σωματείου) και το συμβούλιο νέων που θα δημιουργήτο. Η έλλειψη προσωπικότητας και ηγετικών ικανοτήτων εκ μέρους του νυν προέδρου ίσως να είναι  ο λόγος των βαρύγδουπων ανακοινώσεων εντυπωσιασμού. Τελευταίο επίτευγμα ήταν η ανάληψη της ευθύνης για την απώλεια του τίτλου. Με ποιο κόστος κύριε πρόεδρε αναλαμβάνετε την ευθύνη; ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ…

  • Έλλειψη ποδοσφαιρικών γνώσεων…

Πραγματικά η έλλειψη ποδοσφαιρικών γνώσεων από την νυν διοίκηση βγάζει μάτια. Η γενικότερη προσέγγιση του αθλήματος και η άποψη τους για τη δημιουργία καλής ποδοσφαιρικής ομάδας είναι για γέλια. Προηγούμασταν στη βαθμολογία με 6 βαθμούς και εφησύχασαν όλοι με πρώτους και καλύτερους τους διοικούντες μας. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι μέρα νύχτα τα έπιναν στα νυκτερινά κέντρα όλης της Κύπρου. Η κύρια μας ασχολία δεν ήταν το πρωτάθλημα αλλά η διοργάνωση events με τους ποδοσφαιριστές (Όραμα 2020, Αμαρυλλίς κτλ). Με αυτά και μ`αυτά χάσαμε τον τίτλο και συνεχίζονται τα ίδια λάθη.

Τελευταίο επίτευγμα η πρόθεση του προέδρου για απομάκρυνση του Πάμπου Χριστοδούλου. Δεν μπορεί κανένας να εξηγήσει αυτή του την πρόθεση. Ο Χριστοδούλου έδειξε στοιχεία στις προηγούμενες του ομάδες τα οποία στη συγκεκριμένη στιγμή ταιριάζουν γάντι για την ομάδα μας. Μπορεί με χαμηλό μπάτζετ να φτιάξει μια σφικτή ομάδα με ποδοσφαιριστές αληθινούς μαχητές, πειθαρχημένους και με όρεξη για ανέλιξη. Τις τελευταίες μέρες τα γνωστά παπαγαλάκια άρχισαν να σπέρνουν ζιζάνια μεταξύ του κόσμου. Διαδίδουν ότι το πρωτάθλημα στην αέλ το κατέκτησε ο Σοφοκλέους και όχι ο Πάμπος. Γιατί όμως δεν μας λένε οι συγκεκριμένοι κύριοι και για την είσοδο στους ομίλους του Europa League;  Με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καμιά Ευρωπαϊκή εμπειρία και κατάφερε να βάλει την ομάδα του σε ομίλους Europa League και παραλίγο να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του ch.l (αποκλείστηκε στα τελευταία λεπτά από Άντερλεχτ). Ο κόσμος όλος υποστηρίζει και στηρίζει τον Πάμπο αλλά ο πρόεδρος μας θέλει να τον απομακρύνει. Μου φαίνεται ότι θα απομείνουν μόνοι τους στο τέλος (μαζί με τους οργανωμένους) και θα απορούν γιατί τους εγκατέλειψε ο κόσμος. Την τελευταία τετραετία αλλάξαμε ουκ ολίγους προπονητές, δοκιμάσαμε όλες τις συνταγές (Βούλγαρους, Εβραίους, Αργεντίνους), και την στιγμή που βρήκαμε ένα προπονητή που ξέρει εξ`αρχής που έχει έρθει, ο οποίος έδειξε δείγματα γραφής όπου έχει δουλέψει και γνωρίζει το αντικείμενο, κάποιοι θέλουν να τον διώξουν και δεν μας εξηγά κανένας τον λόγο.

  • Η στάση των οργανωμένων…

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση των οργανωμένων για υποστήριξη της υφιστάμενης άρρωστης κατάστασης. Οι οργανωμένοι μας θέλουν λένε να γίνει ένα νέο 2004 αλλά δεν τους πειράζει καθόλου να μην κατακτήσει η ομάδα κάποιο τίτλο για τα επόμενα 3 χρόνια. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Πώς καταφέρνουν και ρίχνουν τόσο χαμηλά τον πήχη; Να θυμίσω ότι το 2004 παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει τον ομορφότερο τίτλο των τελευταίων χρόνων (2005). Μοναδική προϋπόθεση είναι να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σωστά και με αγάπη γιαυτή την ομάδα και κάποιοι άλλοι να ξέρουν από το άθλημα που ονομάζεται ποδόσφαιρο τουλάχιστον τα βασικά. Έτσι και αλλιώς κατακτήσαμε πάρα πολλούς τίτλους με χαμηλότερα μπάτζετ από τους αντιπάλους μας. Γιατί να μην μπορούμε ξανά; Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι την επόμενη χρονιά όλες οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο θα κατέλθουν με μειωμένους προϋπολογισμούς στο νέο πρωτάθλημα. Αυτά δεν προβλημάτισαν τους οργανωμένους μας οι οποίοι ελαφρά τη καρδία βιάστηκαν να δώσουν την συγκατάθεση τους και να υπογράψουν με την ανακοίνωση τους την σμίκρυνση του κύρους και του εκτοπίσματος της ομάδας μας; Καιρός είναι και οι οργανωμένοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους γιατί πραγματικά δεν εκπροσωπούν τον κύριο όγκο των οπαδών μας οι οποίοι εκφράζουν καθημερινά την αγανάκτηση τους με τα όσα συμβαίνουν.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι μόνο προβληματισμό προκαλεί η μαζική παραίτηση μελών του συμβουλίου του Σάββα Κάκου. Η ενέργεια αυτή ισχυροποιεί και αυξάνει τις ανησυχίες της μάζας του κόσμου της Ανόρθωσης ότι κάτι δεν πάει καλά στα ενδότερα της ομάδος. Καλό θα ήταν οι παραιτηθέντες να βγουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Ας θυσιαστεί επιτέλους κάποιος για αυτό το Σωματείο. Καινούργιο 2004 δεν μπορεί να επαναληφθεί όσο υπάρχει αυτή η διοίκηση. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για όλους μας. Ας σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να συρρικνώνουν την Ανόρθωση. Δεν μπορούν πλέον να εμπνεύσουν τον κόσμο και να δώσουν σιγουριά ότι μπορούν να βγάλουν την ομάδα από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι την οδήγησαν. Στα παρασκήνια ακούγονται και διαδίδονται και άλλα πολλά εναντίον του νυν προέδρου (μετοχές κτηματικής κτλ). Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, παρά μόνο έχω σταθεί σε αδιάψευστα γεγονότα και σε απτά παραδείγματα. Η καραμέλα της ενότητας και της ομοψυχίας έχει τελειώσει. Τελείωσε επίσης και η καραμέλα της φράσης <δεν έχουμε άλλους>. Ας μας αδειάσουν αυτοί την γωνιά και εδώ θα είμαστε να δούμε αν δεν βρεθούν άλλοι.

Χρειαζόμαστε άμεσα εκκαθάριση και ανάληψη των ηνίων του σωματείου από νέα, αγνά άτομα που θα δώσουν όραμα και θα δουλέψουν σκληρά. Να ξεκινήσουν από την Πάφο μέχρι την Δερύνεια μια καινούργια εκστρατεία όπου ο κόσμος είμαι σίγουρος θα ανταποκριθεί (εισφορές, standing orders) και θα βγάλει την ομάδα από τις κακοτοπιές που έχει περιέλθει. Για ένα νέο 2004, μακριά από ανούσιες ανακοινώσεις και ψεύτικα συνθήματα.   ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ Σ`ΑΦΗΣΩ

Κυριάκος Νεοκλέους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ