Καταστροφή με Ευρωπαϊκό περιτύλιγμα

Υπάρχει μία εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, πως ενδεχόμενη παρουσία της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα σώσει τη φετινή χρονιά και θα δώσει στην ομάδα ακόμη λίγο χρόνο στον αναπνευστήρα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Λυπούμαι που το λέω αυτό, αλλά κάποιοι ακόμη δεν κατανοούν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ανόρθωση. Δεν οδεύουμε προς την καταστροφή, η καταστροφή ήρθε και μένει να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε από τα τόση λάθη στα οποία υποπέσαμε τα τελευταία χρόνια.

Με το χρέος της ομάδας να κοντεύει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ, μπορεί και να το ξεπέρασε, χρειαζόμαστε ένα θαύμα για να ορθοποδήσει και πάλι το σωματείο. Ένα τέτοιο «θαύμα» είχαμε το 2008 όπου με την είσοδό μας στους Ομίλους του Champions League ξεφύγαμε για λίγο από τον βραχνά των χρεών, αλλά η συνέχεια μας έφερε σε ακόμη χειρότερο σημείο από αυτό που βρεθήκαμε πριν περίπου μία δεκαετία. Τότε όμως, από το 2004 μέχρι το 2008, ήταν χρονιές ενότητας που όλα δούλευαν ρολόι, ο καθένας από το πόστο του, και ήρθαν οι τεράστιες επιτυχίες που ήρθαν.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Να έχουμε άτομα που μας διοικούν και τα οποία να μην έχουν κοινή γραμμή, με άλλους να έχουν ρόλο πεμπτοφαλαγγιτών. Να βλέπουμε τα ψέματα άλλων που πέρασαν από τη Διοίκηση να μας χτυπούν κατάμουτρα και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό. Παράδειγμα, το μισό εκατομμύριο που ζητά ο Σευρού μέσω της FIFA, όταν κάποιοι μας έλεγαν ότι τα χρήματα θα τα έβαζαν οι ίδιοι αποκλειστικά από τις τσέπες τους.

Δεν είναι μυστήριο λοιπόν στο πως φθάσαμε εδώ. Μυστήριο είναι πως θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση. Φως στον ορίζοντα δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή, και ελπίζουμε πως τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα μετά την Γενική Συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας. Η πολυπόθητη ενότητα που διατυμπάνιζαν κάποιοι, ήταν και πάλι λόγια. Όχι μόνο δεν υπάρχει ενότητα αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αλλά τα στρατόπεδα είναι περισσότερα από ποτέ. Πώς να δει κάποιος με αισιοδοξία το μέλλον; Η κατάσταση στην ομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Να μείνουν ή να έρθουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν, άτομα που θα βάλουν το σωματείο πάνω από το εγώ τους και τα συμφέροντά τους. Να καθαρίσει ο στάβλος από αυτούς που έχουν αλλότριους σκοπούς, και αυτό θα είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα για να έρθει η κάθαρση στην ομάδα, και οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Καμία Ευρώπη δεν θα αλλάξει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σωματείο μας αυτή τη στιγμή. Απλά θα περισώσει μερικούς ακόμη «μπελάδες». Χρειάζεται να γίνουν αρκετά περισσότερα πέραν από κάποιων αγώνων στην Ευρώπη που απλά θα χρυσώσει το χάπι. Αν θα γίνουν, θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες. Το θέμα είναι όμως να μην μείνουμε για ακόμα μία φορά απαθείς σε αυτά που θα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά να έχουμε ενεργή συμμετοχή σαν κόσμος σε αυτά που αφορούν το σωματείο μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ