Ενότητα ή ομερτά;

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είδαμε για ακόμα μια φορά να διαδραματίζεται το θέατρο του παραλόγου.

Εκεί που η πλειοψηφία του κόσμου υπολόγιζε ένα χρέος της τάξης των 5 – 8 εκατομμύριων ευρώ, ξαφνικά, «χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» μας ανακοινώθηκε ότι το χρέος αγγίζει τα 13 εκατομμύρια (κατά άλλους μπορεί να υπερβαίνει το ποσό αυτό)!

Ανεξαρτήτως αν μόνο ένα τμήμα του χρέους είναι επικίνδυνο, όπως μας ειπώθηκε, δεν αναιρείται το δεδομένο ότι όλες οι διοικήσεις από το 2008 και έπειτα ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα. Όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες.

Τι να θυμηθούμε; Το 2009 μας είπαν ότι ο Σύλλογος οφείλει 1,7 εκατομμύρια, 1,9 εκατομμύρια το 2010, 2,3 εκατομμύρια το 2011 και 5,6 εκατομμύρια το 2012.

Συμπέρασμα: όλες οι Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ετών ήταν παρωδίες. Αποκρύβονταν ηθελημένα και επιμελώς σημαντικά στοιχεία από τα μέλη, τα οποία εν αγνοία τους, αλλά και με μια πρωτοφανή απάθεια, αποδεχόταν όλα όσα τους παρουσιάζονταν.

Μιλάμε για απάθεια. Μήπως αδικαιολόγητα; Όχι φυσικά. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το σώμα αποδέχτηκε να διορίσει έναν πρόεδρο – μαριονέτα που κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλουν. Και αν αυτός δεν παραιτείτο μια εβδομάδα αργότερα, δεν γνωρίζουμε πόσο θα τον ανεχόμασταν ακόμα.  Αποδέχτηκε έναν πρόεδρο με βεβαρυμμένο παρελθόν να επιστρέφει μαζί με τον συνεργάτη του που όλοι τόσο «αγαπήσαμε» και να τον αφήνει να αλωνίζει και να χρεώνει ανερυθρίαστα ξανά και ξανά τον Σύλλογο.

Ντροπή!

Οι όποιες αντιδράσεις (ελάχιστες) καταπνίγονταν εντός του σώματος από τους δήθεν εχέφρονες.

Φτάνει ως εδώ! Δεν μάθαμε από τα λάθη μας τόσα χρόνια και συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε; Δεν μας διδάσκει τίποτα πλέον το παρελθόν; Θέλουν όλοι να το σβήσουμε με μια μονοκοντυλιά. Γιατί, χωρίς να υπάρξει ίχνος κάθαρσης και χωρίς να αποβάλουμε από τον Σύλλογο όλους όσους συνέβαλαν στο να καταχρεωθεί;

Όλοι, το νυν Δ.Σ., ο Ανδρέας Παντελή, ο Παν.Συ.Φι. μιλούν για ενότητα. Τι τους έπιασε όλους; Ζητούν μια ενότητα που μόνο επίπλαστη είναι. Μήπως για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε;

Αλήθεια, αφού όσοι έχουν πάρει δάνεια για να αποπληρώσουν υποχρεώσεις τις Ανόρθωσης δεν θα ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους, γιατί τόση πρεμούρα να επανορθώσουν οι διοικούντες τα μέλη και τους υποστηρικτές του Συλλόγου που έδωσαν χρήματα για να πάρουν μετοχές σε περίπτωση ίδρυσης ποδοσφαιρικής εταιρείας; Γιατί τόση βιασύνη να επανορθώσουν το λάθος τους έτσι ξαφνικά δίδοντας μετοχές της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Αθλητικού Κέντρου «Αντώνης Παπαδόπουλος»; Όλα τα έκαναν τέλεια και έμεινε αυτό; Γιατί να μην ζητήσουν τα χρήματα που δόθηκαν για αυτό τον σκοπό να θεωρηθούν εισφορές προς τον Σύλλογο;  Ποιοι θα είναι οι μέτοχοι αλήθεια; Τι άλλο μπορούν να σχεδιάζουν;  Η Ανόρθωση διαθέτει ακίνητη περιουσία πολύ μεγάλης αξίας. Μήπως κάποιοι την έχουν βάλει στο μάτι; Μόνο και με τη σκέψη τρομάζω!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε:

  1. Στη Γενική Συνέλευση στις 31/5 πρέπει να παρουσιαστεί ελεγμένη οικονομική κατάσταση όλων των εσόδων, εξόδων και χρεών της Ανόρθωσης, αναλυτικά φυσικά, που θα αποδεικνύει τα λεχθέντα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης.
  2. Πρέπει να δοθεί ονομαστικός κατάλογος όσων έδωσαν χρήματα για απόκτηση μετοχών από την υποσχεθείσα ποδοσφαιρική εταιρεία.
  3. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να εγκριθεί η ελεγμένη οικονομική κατάσταση του έτους 2012 και να παρουσιαστεί οικονομική κατάσταση από την 1/1/2013 έως και την 31/5/2013.
  4. Αφού γίνουν τα πιο πάνω, το Δ.Σ. οφείλει να υποβάλει σύσσωμο την παραίτησή του και να προκηρυχθεί εκλογική συνέλευση που θα οδηγήσει σε εκλογή νέου συμβουλίου που θα αποτελείται από νέους (όχι απαραίτητα σε ηλικία) και άφθαρτους (όχι απαραίτητα με οικονομική επιφάνεια) ανθρώπους, καθώς ο Ανορθωσιάτης δεν εμπιστεύεται πλέον την παρούσα διοίκηση.

Αν δεν γίνουν τα πιο πάνω, δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για ενότητα, αλλά για ομερτά, δηλαδή έναν όρκο σιωπής και ανοχής που θα αποδείξει για πολλοστή φορά ότι δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα και θα μας καταστήσει συνένοχους στην καταστροφή. Γιατί η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Θα επανέλθω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ