“Από ‘θέλει να πάει στον μύλον, 10 μέρες κοσσινίζει”

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην αυτή του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Έτσι φαίνεται από τις δηλώσεις και την “αναποφασιστικότητα” που δείχνει ο κ. Κάκος στο θέμα της παραμονής η όχι του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Με την έλευση του κ. Χριστοδούλου ο κ. Κάκος είχε δηλώσει ότι “κατά 90% ο κ. Χριστοδούλου θα παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου”. Ως λόγο που δεν συμφώνησαν απ’ ευθείας και για του χρόνου ο κ. Κάκος ανέφερε ότι δήθεν θα πρέπει να εξετάσουν την κατάσταση με τα οικονομικά του σωματείου για τη νέα χρονιά, δεδομένης και της γενικότερης κατάστασης στην οικονομία της χώρας. Προσωπικά νομίζω ότι και ο κ. Κάκος και όλοι είχαν από τότε μια πολύ καλή ιδέα για την οικονομική κατάσταση της επόμενης χρονιάς. Το ότι συμφώνησε μαζί του ο κ. Χριστοδούλου το αποδίδω στην επιθυμία του να δουλέψει για την ομάδα, καθώς για τον οποιοδήποτε προπονητή η συμφωνία για 6 αγώνες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, πόσο μάλλον για ένα προπονητή που την περασμένη χρονιά οδήγησε μια ομάδα στην κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 40 και χρόνια και στους ομίλους του Europa League.

Σε μεταγενέστερο στάδιο είχαμε τη φημολογία περί Δέλλα, ακριβώς μετά τις δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου για ποδοσφαιριστές “τουρίστες” μετά τη συντριβή με την Ομόνοια, τις οποίες και διάψευσε ο κ. Κάκος.

Σημειώνω ότι σε κανένα στάδιο δεν εκφράστηκε ξεκάθαρα θέληση από πλευράς ΔΣ για παραμονή του κ. Χριστοδούλου στην ομάδα, παρά μόνο με μισόλογα και ουρές (περί θέλησης και του ιδίου, προϋπολογισμός κλπ).

Ο κ. Κάκος δίνει συνέχεια στις “παράξενες” και διφορούμενες δηλώσεις-μισόλογα στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης με την περιβόητη δήλωση του κ. Κάκου ότι “ίσως ήταν λάθος η απομάκρυνση του Λέβι”. Αυτή η δήλωση είναι προβληματική για διάφορους λόγους. Πρωτίστως επειδή είναι υποτιμητική και επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τον προπονητή που βρίσκεται τώρα στην τεχνική ηγεσία, προς τον οποίο μπορεί να μεταφραστεί ότι “καλύτερα να μεινίσκαμε με τον προηγούμενο”. Επίσης, οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Κάκο και τη θέση για παραμονή του κ. Λέβι να ήταν μειοψηφία στο ΔΣ. Επομένως γιατί ο κ. Κάκος μιλώντας από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ σε Γενική Συνέλευση επέλεξε να εκφέρει προσωπική άποψη για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας; Γενικά ποιός ο λόγος να κάνει τέτοια δήλωση ο κ. Κάκος; Τι ήθελε να πεί; Από διπλωματικής άποψης η συγκεκριμένη δήλωση ήταν ατυχέστατη.

Μετά από αυτά, ερχόμαστε στο δημοσίευμα του anorthosis24 για πιθανό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Πάμπο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Κάκος “ποτζιεί-ποδά” προσπαθεί να εξαναγκάσει τον Πάμπο να δηλώσει ο ίδιος ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας για να “φεύκει που τα πόθκια του”. Πάει σε διαπραγματεύσεις με διάθεση “τράβα με κι ας κλαίω” που λέμε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Κάκος έθεσε ανώτατο επίπεδο μισθολογίου στο 1.5 εκ. ευρώ, κάτι που προβλημάτισε τον κ. Χριστοδούλου για το πως θα μπορέσει να δουλέψει με αυτό τον προϋπολογισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πουλλαΐδης (βάσει δημοσιευμάτων) διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός για του χρόνου θα είναι ελαφρώς αυξημένος από το 1.5 εκ που ανέφερε ο κ. Κάκος. Εγώ ξέρω ότι αν πραγματικά ήθελε συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Χριστοδούλου, θα μπορούσε αυτό να εκφραστεί με μια δήλωση π.χ. “πάμε σε διάλογο με τη διάθεση να υπάρξει θετική κατάληξη” και όχι με μισόλογα και ουρές.

Δεδομένων των πιο πάνω, όπως φαίνεται ο κ. Κάκος δεν επιθυμεί την παραμονή του κ. Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία και κωλυσιεργεί σκοπίμως με διάφορες δικαιολογίες για να ρίξει το βάρος της μη ανανέωσης στην πλευρά του κ. Χριστοδούλου.

Προσωπικά θεωρώ ότι η επιλογή του κ. Χριστοδούλου είναι η ιδανική για το σωματείο μας και όχι μόνο υπό τις περιστάσεις, καθώς ο συγκεκριμένος προπονητής διαθέτει τα προσόντα για να ερχόταν και σε καλύτερες περιόδους για το σωματείο. Για τη συγκεκριμένη περίοδο που περνά το σωματείο όμως, ο κ. Χριστοδούλου αποτελεί ένα προπονητή ο οποίος έχει δώσει διαπιστευτήρια, έχει παράξει αξιοπρόσεκτο έργο όπου έχει δουλέψει, έχει τις ικανότητες και τις διασυνδέσεις να κτίσει ομάδα από την αρχή με φτηνούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους ξέρει ο ίδιος και παρακολουθεί και πρωτίστως, για μένα, έχει την ποδοσφαιρική “πελλάρα” και πάθος που χρειάζεται να έχει ένας προπονητής ομάδας όπως είναι η Ανόρθωση. Ο άνθρωπος δεν δέχεται να χάνει, όπως δε δεχόταν κι ένας άλλος προπονητής που είχαμε πριν λίγα χρόνια…

Αναφορικά με τον κ. Λέβι, προσωπικά πιστεύω η λανθασμένη μας κίνηση ήταν ότι αργήσαμε να τον αποδεσμεύσουμε.

Πέτρος Α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ