Ανόρθωσις, η επόμενη μέρα

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Κατ’ αρχήν χαιρετώ όλους τους φίλους Ανορθωσιάτες, που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της ομάδας, είτε το δείχνουν είτε όχι.

Θεωρώ πως από άποψης κριτικής ότι είχε να ακούσει το ΔΣ το άκουσε. Είμασταν πάρα πολύ αυστηροί μαζί τους (δικαιολογημένα βεβαίως) αλλά πλέον πρέπει να σταματήσουμε τις αλληλοκατηγορίες και να επικεντρωθούμε στο πώς βγαίνουμε από το βούρκο. Καλό θα ήταν πλέον, είτε να βρεθεί νέος σχηματισμός που να μπορεί να αναλάβει, είτε ελλείψει αυτού, να πορευτούμε με αυτούς που έχουμε, θεωρώντας και ελπίζοντας ότι τα λάθη του παρελθόντος θα τους έχουν κάνει σοφότερους. Ακόμα και οι μεταγραφές μελών (ενεργών ή μή) στο ΔΣ (πχ Αντρέας Παντελή) μας δίνουν μια νότα αισιοδοξίας.

Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα, τις προάλλες διάβαζα άρθρα για 16 Κύπριους + 1 Ελλαδίτη στο υπάρχον ρόστερ, χωρίς τις (πιθανές) παρουσίες Κατσή, Μαραγκού και Οκκά. Σε συνδυασμό με χαμένα παιδιά μας (Αγγελής Χαραλάμπους) και προσθέτω (Τζέισον Δημητρίου ή και  Εγγλέζου) θα έλεγα ότι μια Κυπροποίηση της ομάδας, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην χαμηλότερο επίπεδο. Αν συγκρίνετε τους τρεις προαναφερθέντες με τους υφιστάμενους ξένους “δικούς” μας (Τζέισον – Ντουάρτε, Αγγελής – Γκάλαμαζ, Εγγλέζου – Άντιτς) θα διαπιστώσετε ότι στις 2 περιπτώσεις τουλάχιστον θα ήταν καλύτερα να είχαμε δικά μας παιδιά μέσα. Τα οποία απορρίψαμε για τον Α ή Β λόγο, δεν το εξετάζω.

Τώρα όσον αφορά το νέο ρόστερ, σίγουρα η κυπριακή με την ελληνική αγορά (λέω τόσο Σούπερ Λίγκ όσο και Β κατηγορία) είναι γεμάτες παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά, χωρίς να αμοίβονται τόσο πλουσιοπάροχα. Θέλω να σταθώ σε 2-3 περιπτώσεις που πιθανώς να θεωρούνται Value for Money.

1. Αντώνης Γιωργαλλίδης. Δεν σας κρύβω ότι ήμουν πολέμιος της επιστροφής του για τους γνωστούς λόγους. Από τη στιγμή όμως που έχουμε φέρει τα τελευταία χρόνια τόσους και τόσους τερματοφύλακες που κανείς τους δεν ακούμπησε (κυριολεκτικά) για να γίνει ο νέος Μπεκιάι, πρέπει να στραφούμε σε έτοιμη-σίγουρη λύση. Σαν 3ος στην παρέα Μάστρου – Βαλβέρδε, μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε 3 τερματοφύλακες εγνωσμένης αξίας που θα παλέυουν για μια θέση βασικού. Επίσης θα έχουμε τους 2 τερματοφύλακες της Εθνικής μας.

2. Μιχάλης Μανιάς (Απόλλων Σμύρνης). Νεαρός (23 ετών) επιθετικός (1,87 ύψος) που βοήθησε την ομάδα του να βγεί πρώτη κατηγορία σκοράροντας 20 γκόλ και δίνοντας 5 ασσίστ σε 44 παιχνίδια. Το συμβόλαιο του έχει λήξει. Δεν νομίζω να πιάνει 100 χιλιάδες όπως ο Ρονκάτο.Σίγουρη και σπουδαία εναλλακτική επιλογή.

3. Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πανθρακικός). 31 ετών επιθετικός (1,77 ύψος) που κράτησε τον Πάνθραξ στην Σούπερ Λίγκα όντας ο ηγέτης της επίθεσης. Κάπου διάβασα ότι το μπάτζετ του Πανθρακικού όλο μαζί ήταν περίπου 1,1 εκατομμύρια. Θεωρώ ότι και αυτός δεν θα έπιανε παραπάνω από 100 χιλιάδες. Ιδανικότατος αντικαταστάτης του Ρέζεκ. 11 γκόλ και 3 ασσίστ σε 28 παιχνίδια. Και ελεύθερος.

4. Θοδωρής Τριποτσέρης. Άνευ συστάσεων. Απλά αναφέρω ότι είναι ελεύθερος, 27 ετών και στην τρέχουσα σεζόν έπαιξε 40 παιχνίδια στο σύνολο.Ασυζητιτί καλύτερος από Κόλιν.Και πιο φτηνός πιστεύω.

Επίσης, θα  ήταν βοηθητικό για μάς αν καταφέρναμε από τους 16+3 Κυπριόπουλα που είχαμε, αφού διαλέξουμε τους καλύτερους 8-9 που θα στελεχώνουν το ρόστερ, τους υπόλοιπους να τους δώσουμε δανεικούς σε ομάδα Ά Κατηγορίας (Κούκλια, Άχνα, Ερμής κλπ). Με την προϋπόθεση ότι θα τους δώσουν εγγυημένο χρόνο συμμετοχής (πχ 1500 λεπτά και άνω) θα ήταν συμφέρον να τους καλύψουμε και μέρος ή και ολόκληρους τους μισθούς. Σκεφτείτε αν σε ένα χρόνο από σήμερα έχουμε 16 Κυπριόπουλα με αρκετή εμπειρία αγώνων Α Κατηγορίας στα πόδια τους πόσο ανεβάζουμε το επίπεδο μας και πόσο βοηθά στην εξυγίανση. Ούτως ή άλλως, πέραν των 8-9 που θα παραμείνουν στο ρόστερ μας φέτος, οι υπόλοιποι όλοι μαζί το πολύ να στοιχίζουν 100-150 χιλιάδες. Ένας ή μαξ δύο να μας βγούν από αυτούς, καλύψαμε το ποσό αυτό, αφού θα δινόταν για μεταγραφές αργότερα. Επομένως αυτή η τακτική θα ήταν μια πολύ καλή επένδυση για τα δεδομένα μας.

Συνοψίζοντας, οι παραπάνω σκέψεις αποτελούν απλώς κάποια πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Οφείλω να έχω εμπιστοσύνη στον Κασσιανό – Νικολάου – Πούνα και στο συμβούλιο μας. Απλώς υπενθυμίζω ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, στο βραχυπρόθεσμο μας μέλλον θα επιβιώσουν μόνο οι πιο σωστά προγραμματισμένοι. Τα υπόλοιπα, ο χρόνος θα τα δείξει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Γιώργος Μυριανθόπουλος

ΥΓ 1. Νομίζω στα 16 Κυπριόπουλα του προηγούμενου ρεπορτάζ ότι λείπουν και κάποιοι ακόμα δανεικοί, πχ Μιντίκκης, Σωτηρίου κλπ. Απλά ψάξτε το.

ΥΓ 2. Ελπίζω ο Κασσιανός με τους Πούνα και Νικολάου να μην έχουν το ίδιο τέλος με τους προηγούμενους προπονητές. Κοινώς να τους φάνε τα “πιράνχας” μέσα στα αποδυτήρια. Στο χέρι των Διοικούντων είναι, να εξηγήσουν και να αποδείξουν σε όλους ποιοί είναι οι προϊστάμενοι και ποιοί οι υφιστάμενοι εκεί μέσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ