Ανακοίνωση Δ.Σ. για τη χθεσινή Γ.Σ.

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση της ομάδας μας αναφέρει τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου της Ανόρθωσης, παρουσία πέραν των 300 μελών του Σωματείου. Η Συνέλευση είχε διάρκεια πέραν των τριών ωρών και χαρακτηρίστηκε ως Συνέλευση – Σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του Σωματείου  με τα αποτελέσματα και τα αισιόδοξα καταληκτικά μηνύματα να δικαιώνουν απόλυτα αυτό το χαρακτηρισμό.

Κύριο θέμα της συνέλευσης ήταν η οικονομική κατάσταση του Σωματείου και η συνέχεια τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Από τη Συνέλευση ξεχωρίζουμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία και αναφέρουμε πιο κάτω:

Α) Ο Πρόεδρος, κ. Σάββας Κάκος ανέλυσε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Σωματείου μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε χρέη και οφειλές καθώς και υποχρεώσεις του Σωματείου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Σωματείο μας έχει δάνεια σε τραπεζικά ιδρύματα της τάξης των 6,793,000 Ευρώ. Από αυτά τα δάνεια, ένα ποσό της τάξης των 2,900,000 Ευρώ θα εξοφληθεί μεσοπρόθεσμα από εκχωρήσεις στις τράπεζες εγγυημένων εισπράξεων του Σωματείου μας. Στα τραπεζικά δάνεια του Σωματείου συμπεριλαμβάνεται αυτό της Κτηματικής που φτάνει τις 842,000 Ευρώ και δάνειο 206,000 Ευρώ που έγινε πριν το έτος 2000. Το υπόλοιπο ποσό των δανείων αφορά προσωπικά ονομαστικά δάνεια που έκαναν φίλοι του Σωματείου και έχουν οι ίδιοι αναλάβει να πληρώνουν, ενώ ποσό της τάξης των 500,000 Ευρώ θα διαγραφεί ως εισφορά από αυτούς τους ανθρώπους προς το Σωματείο.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα χρέη του Σωματείου που φτάνουν το ποσό των 6,300,000 Ευρώ εκ των οποίων 2,900,000 Ευρώ αφορούν οφειλές προς το κράτος. Οι οφειλές προς το κράτος έχουν διακανονιστεί μακροχρόνια για αποπληρωμή με δόσεις που φτάνουν τις 56,000 Ευρώ το μήνα, ενώ ένα ποσό θα πληρώνεται και μέσω χορηγιών του ΚΟΑ και αφορά οφειλές στο κράτος πριν το 2006. Επίσης, ποσό της τάξης των 500,000 Ευρώ θα διαγραφεί από τα χρέη αυτά και θα ανταλλαχθεί με μετοχές της Κτηματικής όπως ήταν η αμφίδρομη δέσμευση που έγινε τον Ιανουάριο του 2011 όταν καταβλήθηκαν αυτά τα λεφτά στο Σωματείο από φίλους και υποστηρικτές. Περαιτέρω, 1,200,000 Ευρώ από το υπάρχον χρέος θα εξοφληθεί από τη μεταγραφή Λαβόρδε.

Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το συνολικό χρέος του Σωματείου ανέρχεται σε 13, 093,000 Ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 4,631,000 είναι άμεσης ανάγκης και δημιουργούν πρόβλημα στο Σωματείο.

Β) Με πρωτοβουλία του Σ. Κάκου συζητήθηκε το θέμα του Α. Παντελή και των όσων γεγονότων πλήγωσαν το Σωματείο το 2008. Ο Α. Παντελή από το βήμα της Συνέλευσης ζήτησε από όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης να μονιάσει, να ενωθεί, να συσπειρωθεί και να στηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες του Σ. Κάκου και του νυν Διοικητικού Συμβουλίου για να οδηγήσουμε όλοι μαζί το Σωματείο μας σε πορεία εξυγίανσης και αθλητικών επιτυχιών. Δόθηκε όρκος τιμής από τους παρευρισκομένους να σταματήσει η οποιαδήποτε διχόνοια εντός του Σωματείου.

Γ) Στελέχη και φίλοι του Σωματείου εκφράστηκαν υπέρ της οικονομικής εξυγίανσης του Σωματείου με οποιοδήποτε κόστος. Ζήτησαν επιτακτικά από τον Σ. Κάκο να εξαντλήσει τη θητεία του και να ηγηθεί της επόμενης μέρας στο Σωματείο μας. Επιπλέον, τόσο ο πρώην Πρόεδρος Κ. Κούσιος όσο και ο Χ. Πουλλαίδης δεσμεύτηκαν να είναι δίπλα στον Πρόεδρο και τον παρότρυναν να συνεχίσει στην Προεδρία του Σωματείου.

Δ) Εκπρόσωπος του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ανέγνωσε επιστολή εκ μέρους των οργανωμένων φιλάθλων στην οποία εξέφρασαν τη λύπη και μεταμέλεια τους για οποιεσδήποτε δικές τους πράξεις που ζήμιωσαν με διάφορους τρόπους το σωματείο. Ζήτησαν από το Σ. Κάκο να συνεχίσει να ηγείται του Σωματείου αλλά να προχωρήσει σε τομές τόσο στην οικονομική διαχείριση όσο και στο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Σωματείου. Δήλωσαν υπεύθυνα ότι προέχει η οικονομική σωτηρία του Σωματείου και μάλιστα δήλωσαν έτοιμοι να αποδεχθούν περαιτέρω «ξηρασία τίτλων» για χάρη της εξυγίανσης του Σωματείου.

Ε) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε ότι η Ανόρθωσις Αμμοχώστου μπαίνει από σήμερα σε μια νέα πορεία για πλήρη οικονομική εξυγίανση του Σωματείου. Δόθηκε δέσμευση από όλους τους παρευρισκομένους ότι θα πράξουν το άπαν των δυνατοτήτων τους για να στηρίξουν οικονομικά το Σωματείο και τους διοικούντες αυτό και θα συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως στην εξεύρεση πόρων τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Στ) Ο Πρόεδρος Σ. Κάκος, λαμβάνοντας ένθερμη και δυνατή εντολή από τη Γενική Συνέλευση ανέλαβε την ευθύνη να συνεχίσει να ηγείται του ιστορικού μας Σωματείου. Ζήτησε κάποια χρονική διορία έτσι ώστε στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει να παρουσιάσει προτάσεις πιο εύρυθμης και ευέλικτης λειτουργίας του Σωματείου, καθώς και συγκεκριμένες υλοποιήσιμες εισηγήσεις για έξοδο από την οικονομική δυσχέρεια που ταλανίζει το Σωματείο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ