Αναζητείται ρευστό

Πολλές οι ανάγκες, οι οφειλέτες επίμονοι και τα κριτήρια δεν αστειεύονται. Τα έσοδα της Ανόρθωσης δεν ήταν τα επιθυμητά το τελευταίο διάστημα με την αγωνιστική βουτιά να είναι η κύρια αιτία και την οικονομική κρίση να ακολουθεί κατά πόδας, έτσι για άλλη μια φορά το βάρος αναπόφευκτα πέφτει στους διοικούντες και τον κόσμο.

Η μεταγραφή Ρικάρντο Λαβόρδε ήταν μια ανάσα για τα ταμεία μας, ωστόσο τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ δεν θα έρθουν εφάπαξ στην Κύπρο, αλλά σε τρεις δόσεις. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε οι ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται οι μήνες Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος να εξοφληθούν. Επιπλέον, υπάρχει μια ανάγκη για εξεύρεση χρημάτων για τις λεγόμενες “παλιές αμαρτίες”, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια Ιουνίου και ξεπερνούν το εκατομμύριο.

Οι υποχρεώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς τρέχουν και τα θέματα προετοιμασίας. Θα πρέπει να εξευρεθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι για τις ανάγκες του κέντρου στο οποίο θα κτιστεί η νέα Μεγάλη Κυρία του 2013-14. Έπειτα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι για κάθε γύρο που θα προκρίνεται η ομάδα, το χέρι θα μπαίνει εκ νέου στη τσέπη για να πληρωθούν τα έξοδα αποστολής και τα πριμ πρόκρισης. Έσοδα δεν θα υπάρχουν, καθώς το Αντώνης Παπαδόπουλος θα παραμένει βουβό, τουλάχιστον στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια. Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος.

Κοντά σ’ αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να φύγουν παίχτες απαιτούνται αποζημιώσεις. Ακόμα κι αν καταφέρουμε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, σίγουρα για να κατηφορίσουν νέοι στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα πρέπει να καταβάλουμε πριμ μεταγραφών και προκαταβολές.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, αφήνουμε το προσωπικό της Ανόρθωσης πέραν των ποδοσφαιριστών. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές, θα πρέπει να πάρουν και αυτοί τους μισθούς και τα οφειλόμενα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ολόκληρο το καλοκαίρι θα είναι ένας οικονομικός Γολγοθάς. Οι “τρελοί” παράγοντες που πετάνε εκατομμύρια είναι είδος προς εξαφάνιση, ενώ ο κόσμος θέλει να βοηθήσει, μα δυσκολεύεται. Ίσως μια έξυπνη τακτική σε εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες προσφορές, το άνοιγμα της μπουτίκ και καλές εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά, μπορέσουν να αμβλύνουν τα προβλήματα στα ταμεία του Συλλόγου. Μέχρι τότε όμως;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ