Έκλεισαν τα δεύτερα!

Η δεύτερη ομάδα ποδοσφαίρου μας σταμάτησε τις προπονήσεις, αφού το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΚΟΠ έχει ολοκληρωθεί.

Πρώτιστος βέβαια λόγος για τη διακοπή των προπονήσεων είναι το οικονομικό, ωστόσο, η ενέργεια αυτή αντιβαίνει σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Ιδιαίτερα όταν έχουμε ένα νέο προπονητή στην πρώτη ομάδα, ο οποίος υποτίθεται πρέπει να δει και τη δεύτερη και να κάνει μια εκτίμηση για τη δουλειά που γίνεται εκεί, το ταλέντο που υπάρχει και αν κάποιος εξ αυτών μπορεί να ανέβει στην πρώτη ομάδα ή έστω, να την ακολουθήσει στην προετοιμασία.

Εμείς, απλά παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια στην ιστοσελίδα μας για το συγκεκριμένο θέμα, τον Οκτώβρη του 2012:

Anorthosis24.net: Γιατί δεν βγαίνουν πλέον Κύπριοι ποδοσφαιριστές; Είναι οι ακαδημίες μας το πρόβλημα;

Τιμούρ: Είναι εύκολο να πούμε γιατί πλέον δεν βγαίνουν αρκετοί Κύπριοι. Όταν φέρνεις προπονητή, του ζητάς αμέσως αποτελέσματα. Έτσι, ο προπονητής θα προτιμήσει να φέρει ένα έτοιμο ποδοσφαιριστή παρά να προωθήσει κάποιον νεαρό. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές νομίζουν πως πρέπει να αγωνίζονται γιατί είναι Κύπριοι. Τόσα χρόνια που είμαι εδώ, βλέπω ότι όταν η πρώτη ομάδα πάει διακοπές ένα μήνα, οι ομάδες των ακαδημιών πάνε πάνω από τρεις μήνες διακοπές. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διακοπές. «Μα ποιες διακοπές;». Το καλοκαίρι που δεν έχει σχολείο, και έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και την τεχνική σου, πρέπει να κάνεις δύο φορές προπονήσεις την ημέρα. Εδώ, κανένας δεν κάνει δύο φορές προπόνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ