Ρόνι Λέβι: «Θα έπαιρνα το πρωτάθλημα!»

Συνέντευξη σε σταθμό του Ισραήλ παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο πρώην τεχνικός της ομάδας μας Ρόνι Λέβι. Οι δηλώσεις του Ισραηλίτη τεχνικού μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της ομάδας μας.

Για την αποχώρηση του από την ομάδα

“Τι να κάνω; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ένα επάγγελμα. Ήμουν εκεί 1,5 χρόνο, με την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο να είναι πριν από 5-6 χρόνια. Ίσως είναι αυτή η οικονομική κρίση που επηρέασε την απόφαση”.

Ο λόγος της αποχώρησής του

“Ο πρόεδρος μου είπε πως για εκείνον είμαι ένας εξαιρετικός προπονητής. Μπροστά του είχε λιγότερο από ένα μήνα και έπρεπε να ταρακουνήσει το σύστημα με την αλλαγή προπονητή. Δεν πιστεύω, όμως, ότι είναι αλήθεια. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου. Του είπα ότι θα μπορούσα να οδηγήσω την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι βρισκόταν πλέον στη 2η θέση”.

Η πιθανότητα να επιστρέψει στο Ισραήλ

“Όλοι εκεί ήταν πολύ χαρούμενοι. Είναι αστείο. Απολύθηκα και όλοι χάρηκαν και πάλι. Έκτισα μία σπουδαία ομάδα, που έκανε μία εκπληκτική σεζόν. Δεν ξέρω αν θα προπονήσω στη συνέχεια μία ομάδα στο Ισραήλ ή στο εξωτερικό, αλλά τουλάχιστον έχω χρόνο για να είμαι σπίτι με την οικογένειά μου”.

Αν επηρεάστηκε από το κούρεμα στην Κύπρο

“Όλοι… χτυπήθηκαν από την κρίση. Ήταν αδύνατο να πάρεις χρήματα από την τράπεζα. Έχασα λεφτά εξαιτίας της κρίσης. Έχασα ένα ποσοστό κοντά στο 5% και είναι πάλι μεγάλο ποσό. Ο αρχηγός μου, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη Θέλτα Βίγκο, τον Ολυμπιακό Πειραιώς και σε άλλες ομάδες, έχασε εκατομμύρια ευρώ, λόγω της κατάρρευσης μίας από τις τράπεζες”.

Αν προσεγγίστηκε από άλλες ομάδες

“Όχι, αλλά τον τελευταίο χρόνο έλαβα κάποια τηλεφωνήματα. Προτιμώ να μην αναφέρω ονόματα. Υπάρχουν άλλες επιλογές. Είναι κάπως δύσκολο να αντιληφθώ ακόμα την αποχώρησή μου, αφού είχαμε σχεδόν 85% επιτυχία στα παιχνίδια μας. Συνήθως, για τους ποδοσφαιριστές ήταν δύσκολα. Αρκετοί με κάλεσαν και μου μίλησαν. Απόλαυσα πάρα πολύ τη θητεία μου εκεί, ένιωθα σαν στο σπίτι μου”.

Για τον Μπάρακ Ινζχάκι

“Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Είναι αλήθεια ότι τον πήρα εκεί και του έδωσα την ευκαιρία της ζωής του. Έκανε ένα τεράστιο βήμα και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε σε καλύτερα πρωταθλήματα από το κυπριακό. Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν και να κάνουν βήματα στην καριέρα τους. Όποιοσδηποτε ποδοσφαιριστής έπαιξε μαζί μου αυτό έκανε και ο Μπάρακ έχει υψηλές και μεγάλες προσδοκίες. Είμαι σίγουρος ότι η Ανόρθωση θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ιντζχάκι και τη νέα περίοδο”.

Για το αν ενδιαφέρεται να αναλάβει μία εκ των Χάποελ Τελ Αβίβ και Χάποελ Μπερ Σεβά την επόμενη σεζόν

“Ναι, αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές στο εξωτερικό, εκτός από την Κύπρο. Μίλησαν μαζί μου και μου είπαν για μία ομάδα στην Ουκρανία και μία στην Κίνα. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν κι έτσι είναι πιο εύκολες οι συνθήκες στην οικογένειά μου. Έχουν υπομονή. Κατ’ ακρίβειαν, οι επιλογές είναι πάρα πολλές”.

Για το αν θα πήγαινε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ αν έφευγε ο Όσκαρ Γκαρσία

“Γιατί να φύγει μετά από ένα απίστευτο πρωτάθλημα που κάνει η ομάδα του; Αν, όμως, ανοίξει… η θέση στη Μακάμπι και με θέλουν, τότε πιστεύω ότι θα πάω”.

Για την Εθνική Ομάδα

“Θα μπορούσα να αναλάβω την Εθνική, αλλά ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί και τι θα γίνει όταν αποφασίσουν να αλλάξουν τον προπονητή. Είναι πιο σωστό, όμως, να πούμε περισσότερα όταν έρθει αυτή η ώρα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ