Ρέζεκ: «Θα γίνει μεγάλη μάχη»

Σε ιστοσελίδα της χώρας του μίλησε ο Γιαν Ρέζεκ, ο οποίος αναφέρθηκε για το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ, την αλλαγή προπονητή, αλλά και το κούρεμα. Αναλυτικά:

Για τα επεισόδια στο παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ

«Δέκα λεπτά πριν από το τέλος άρχισαν να πετάνε πέτρες, φωτοβολίδες, ότι είχαν στο χέρι. Ευτυχώς, κανείς από τους παίκτες δεν τραυματίστηκε. Ήμουν εκεί και είδα κομμάτια από μπετόν της κερκίδας. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για δέκα λεπτά και κάποιοι κατευθύνθηκαν εκεί για να τους ηρεμήσουν. Κάποια πράγματα είναι απλώς μια παρεξήγηση εδώ πέρα».

Λέβι – Πάμπος:

«Το βράδυ, ο σύλλογος απέλυσε τον Ισραηλινό προπονητή Λέβι. Ήταν κάτω από την πίεση των έξι τελευταίων αγώνων, αφού χάσαμε το προβάδισμα και την πρώτη θέση. Ίσως και από την πίεση των οπαδών, οι οποίοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι τον τελευταίο καιρό. Την Τετάρτη παρουσιάστηκε ο  νέος προπονητής και είναι αυτός ο οποίος οδήγησε πέρυσι την ΑΕΛ Λεμεσού στην κατάκτηση του τίτλου. Τον αποκαλούν ο Κύπριος Μουρίνιο».

Για τους αγώνες των πλέιοφ:

«Παίζουμε εντός και εκτός έδρας. Θα παίξουμε, δηλαδή, άλλες δυο φορές με το ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα μπορούμε να τους δυσκολέψουμε. Δεν πιστεύω ότι δείξαμε πρόσφατα να είμαστε χειρότεροι. Παίζουμε το ίδιο, αλλά δεν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες. Σε κάποια φάση δεχόμαστε ένα γκολ από το πουθενά και χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Μόλις σήμερα (σ.σ.: χθες) μου το είπε και ένας παλιός παίκτης της Ανόρθωσης και της Νιούκαστλ, ο Γεωργιανός Κετσπάγια, ο οποίος ήταν μαζί μας για καφέ. Είναι ο προπονητής της Εθνικής Γεωργίας, αλλά ζει στη Λάρνακα. Οι άνθρωποι εδώ τον λατρεύουν, επειδή οδήγησε την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Αν ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ:

«Δεν νομίζω να είναι έτσι τα πράγματα. Η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την περίοδο είναι η Ομόνοια, η οποία πρόλαβε και μπήκε την τελευταία στιγμή στα πλέι οφ ως τέταρτη. Θα είναι όλα τα παιχνίδια ντέρμπι. Δύο ομάδες που εδρεύουν στη Λάρνακα και δύο στη Λευκωσία. Θα γίνει μεγάλη “μάχη”. Υπάρχει, όμως, μια μικρή ανησυχία για τιμωρία εξαιτίας της συμπεριφοράς οπαδών. Την περασμένη σεζόν στα πλέι οφ, εμείς, το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια παίξαμε τέσσερις φορές σε άδεια γήπεδα».

Για την κρίση:

«Δεν είναι εύκολο. Είναι τεράστια η απόγνωση αρκετών ανθρώπων που έχασαν ή μπορεί να χάσουν χρήματα. Ο σύλλογος, όμως, είναι ανεπηρέαστος. Ο πρόεδρος ήρθε στα αποδυτήρια και μας το είπε, για να είμαστε ήρεμοι, αλλά ακούγεται ότι στη νέα σεζόν όλες οι ομάδες θα πάρουν οικονομικά μέτρα».

Αν επηρεάστηκαν οι παίχτες:

«Για αν επηρέασε τους παίκτες: “Ο σύλλογος έχει ένα χορηγό μία μικρότερη τράπεζα και μόνο εκεί έχουμε τους λογαριασμούς μας. Ίσως, όμως, κάποιοι Κύπριοι παίκτες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό και είχαν μεγάλα συμβόλαια να έχασαν χρήματα αν είχαν εκεί (σ.σ.: στις άλλες δύο τράπεζες) τις οικονομίες τους. Έχω λίγα χρήματα εδώ και δεν πρόκειται να χάσω τίποτα, αφού είναι μόνο για τις καθημερινές ανάγκες. Τα λεφτά με τα οποία αμείβομαι τα στέλνω έγκαιρα στη Βοημία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ