Τα δύο σενάρια στο μυαλό του Πάμπου

Τα πλάνα του καταστρώνει ο Πάμπος Χριστοδούλου ούτως ώστε να καταφέρει να αποδράσει με διπλό από το Γ.Σ.Π και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά τίτλου. Το παιγνίδι του Σαββάτου είναι η τελευταία μας ευκαιρία και με την διαφορά να βρίσκεται στους έξι βαθμούς οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης μας βγάζει οριστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Το Anorthosis24.net αναλύει τους δύο πιο πιθανούς τρόπους παιχνιδιού που ίσως ακολουθήσει η ομάδα μας το Σάββατο. Φυσικά, σε ντέρμπι και με τον Πάμπο Χριστοδούλου να χρειάζεται να κάνει την κίνηση ματ, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Σενάριο 1: Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο Λέβι τον Δεκέμβρη. 4-4-2 με σκοπό να κατεβάσει την ομάδα έτοιμη να παίξει με παιγνίδι επιβολής τον αντίπαλο, να επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό και να ψάξει το γρήγορο τέρμα που θα φέρει σε μειονεκτική θέση τον αντίπαλο.  Το φετινό ΑΠΟΕΛ δεν ακολουθεί το παιχνίδι κατοχής, κάτι το οποίο  το χαρακτήριζε τις προηγούμενες χρονιές, αντιθέτως βολεύεται σε ένα στυλ παιχνιδιού που κοιμίζει τον αντίπαλο του και τον κτυπά σε ανύποπτο χρόνο. Ακολουθώντας αυτό το στυλ παιχνιδιού πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί  η προαναφερθείσα παγίδα του συγκεκριμένου σεναρίου καθώς η κυριαρχία στην μεσαία γραμμή δίχως αποτελεσματική πίεση δεν αποτελεί αφοπλισμό του αντιπάλου αλλά αντιθέτως ίσως αποδειχθεί και Δούρειος ίππος.

Σενάριο 2: Επιστροφή σε παραλλαγή του 4-3-3 προνοεί το σενάριο αυτό, καθώς θα επιδιωχθεί ένα σφιχτό και πολυπρόσωπο κέντρο ούτως ώστε κατά πρώτο λόγο να κερδίσει την μάχη του κέντρου και κατά δεύτερο να περιορίσει τους διαδρόμους προς την εστία μας. Με ποδοσφαιριστές τρεχαντήρια όπως οι Σκοπελίτης και Λαμπάν να πρεσάρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ούτως ώστε να προκληθεί πίεση και λάθη από τον αντίπαλο που θα είναι σε θέση να τα εκμεταλλευτεί στην κόντρα ο εκρηκτικός Λαβόρδε. Με το ΑΠΟΕΛ όμως να μην καίγεται για την νίκη και να επιχειρεί να κάνει διαχείριση στο ματς το σενάριο αυτό ίσως αποδειχθεί παγίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ