Σταθείτε στο ύψος σας

Με θλίψη διαβάσαμε ψες τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΑΠΟΕΛ, οι οποίες φλερτάρουν με τα όρια του φασισμού, περί “εκ φύσεως ανωτερότητας” μιας ομάδας ανθρώπων έναντι άλλων. Τα όρια βέβαια της ανοησίας τα ξεπερνούν, καθώς ο κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή υποστήριξης ενός σωματείου, μόνο “φυσική” δεν είναι…

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες, οι οποίες καλλιεργούνται μάλιστα από τα ανώτερα δώματα ενός σωματείου, οδηγούν στη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. Τούτες είναι που οδηγούν στα επεισόδια και τη βία μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα, που τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί σε δολοφονικές επιθέσεις σε μια μάχη μέχρις εσχάτων, για την επικράτηση των… “εκ φύσεως ανωτέρων”.

Κρίμα που και η δική μας ομάδα επιλέγει την οδό αυτή. Καλά κάνουμε και δεν αφήνουμε αναπάντητες τις προκλήσεις, αλλά το να καπηλευόμαστε τα ονόματα των Αυξεντίου, Μάτση ή Παπαδοπούλου στην προσπάθεια αυτή, δεν μας τιμά. Αφήστε τους ήρωες και τους αγωνιστές μας αγνούς και ήσυχους. Έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, τόσο για την πατρίδα όσο και για τον ίδιο τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το Σωματείο μας και μάλλον δεν θα χαίρονται με το σημερινό κατάντημα: είτε της πατρίδας, είτε του αθλητισμού.

Τα αρμόδια όργανα αυτού του δύσμοιρου τόπου, οφείλουν πλέον να ασχοληθούν σοβαρά με τα φαινόμενα τύπου “Χατζηλιασή” και να βάλουν μια για πάντα τέλος στις δηλώσεις που οξύνουν τα πάθη και τα μίση με ποινές που θα φτάνουν μέχρι και τη δια βίου απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και ενασχόληση καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον αθλητισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι συνένοχοι στα νέα περιστατικά χουλιγκανισμού που θα επισυμβούν. Έως τότε, εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να μην πέφτουμε στο δικό τους επίπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ