Ανακοίνωση ΔΣ: “Τι εστί ανωτερότητα”

Ανακοίνωση-απάντηση στη ψεσινή ρατσιστική επίθεση του εκπροσώπου τύπου του ΑΠΟΕΛ, κ. Χ”Λιασή, εξέδωσε πριν από λίγο η επίσημη Ανόρθωση, διά της ιστοσελίδας anorthosis.com. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου μας:

«Οι αποελίστες είναι εκ φύσεως ανώτεροι».  Για αυτή και μόνο την φράση αποφασίσαμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ αλλιώς δεν θα μπαίναμε στο κόπο καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν.

Εμείς ως Ανόρθωση δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους ούτε βέβαια και κατώτερους. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και γενικά όλους ανεξαιρέτως τους οπαδούς. Η κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία και τα δικά της πιστεύω.

Η υπό αναφορά φράση είναι επιεικώς απαράδεκτα ρατσιστική και παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα με γνωστά αποτελέσματα.

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» είναι που επιτρέπει σε κάποιους να ισχυρίζονται ότι είχαν 4-5 πέναλτι στο μεταξύ μας παιγνίδι.

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» είναι που τους επιτρέπει να μην μπορούν να δουν και να παραδεχθούν το πέναλτι-κόκκινη του Οκκά που θα πρέπει πλέον να διδάσκεται σε σεμινάρια διαιτησίας.

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» είναι που τους επιτρέπει να πιστεύουν ότι η δίκαιη αντιμετώπιση είναι στα ποσοστά  μεταξύ του 70-30 και του 80-20.

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» που επέτρεψε να τονίζουν ότι «θα το πάρουμε με το έτσι και το θέλω»

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» είναι που δεν τους επιτρέπει να διαβάσουν τις «κενού περιεχόμενου ανακοινώσεις μας» όταν αναφέραμε ότι την 26η αγωνιστική δίκαια χάσαμε στο μεταξύ μας ντέρμπι και δεν έχουμε κανένα παράπονο από την διαιτησία.

Ίσως αυτή η «ανωτερότητα» δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι έχασαν ποδοσφαιριστή από κίτρινες κάρτες (!!!) την 28η αγωνιστική καθώς οι δύο παίκτες τους που δέχθηκαν κάρτα την 24η αγωνιστική ήταν κατά επιλογή τους για να μην αγωνιστούν στο παιγνίδι με την υποβιβασμένη Πάφο. Την ίδια ώρα η Ανόρθωση πλήρωνε την «κατωτερότητα» της φτάνοντας στο σημείο να απουσιάζουν μέχρι και επτά ποδοσφαιριστές μας την ίδια αγωνιστική δεχόμενη κίτρινες και κόκκινες κάρτες που εσείς δεν θα αντικρίσετε λόγω «ανωτερότητας» ούτε στα 3 επόμενα πρωταθλήματα μαζί. Αυτό καταδεικνύει η ιστορία, τα στατιστικά και οι αριθμοί φωνάζουν.

Είναι και άλλα πολλά που καταδεικνύουν την «ανωτερότητα» αλλά αυτά αρκούν για να κατανοήσουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι.

Υ.Γ. Όταν δεν έχεις επιχειρήματα να απαντήσεις και να υπερασπιστείς εαυτόν ρίχνεις μία ατάκα του στυλ «ανάξια σχολιασμού» και πιστεύεις ότι ξόφλησες αλλά ο κόσμος κύριοι βίωσε καταστάσεις και πλέον γνωρίζει πολύ καλά.

Υ.Γ.1 Χατζηλιασή αν τύχει και στο δρόμο βρεις καμιά προτομή του Γρ.Αυξεντίου, του Κ.Μάτση, του Αντ. Παπαδόπουλου και όχι μόνο, «δικαιούσαι» να σταθείς αγέρωχος απέναντι τους και να φροντοφωνάξεις… «είμαι εκ φύσεως ανώτερος σας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ